Dubai: Kittel mutatója háromból három

A változatosság kedvéért Marcel Kittel (Giant-Shimano) nyerte a Dubai-i Körverseny utolsó etapját, míg összetettben Taylor Phinney (BMC) diadalmaskodott. 

Az első Tour of Dubai utolsó szakaszán a rendező városban 124 kilométer várt a kiváló mezőnyre, a szervezők a befutót a világ jelenlegi legmagasabb épületénél, a Burdzs Kalifánál ejtették meg. A teljesen sík etapon természetesen senki nem várt mást, mint egy tisztességes mezőnyhajrát, ami végül meg is valósult.

Természetesen a szökevények próbáltak ez ellen cselekedni. A napi csoportot négy fő, név szerint a rutinos, már a második szakaszon is lószoló Francisco Mancebo (Sky Dive Dubai), Pierpaolo De Negri (Fantini-Nippo De Rosa), Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) és Keon-Woo Park (RTS Santic Racing Team) alkotta. Maximális előnyük másfél perc környékén tetőzött, a sprinterek és az élen állók csapatai nyugodt szívvel engedték el őket, természetesen a megfelelő határok között.

A tempót 50 kilométer után a Banco BIC csapata kezdte fokozni, hisz rájöttek, hogy Diogo Nunesnek érdekeltsége lenne trikószerzési ügyben. A számukra fontos részhajráig azonban hiába mentek full gázon, csak fél percre tudták megközelíteni az elmenést (ahonnan az ázsiai versenyző lemaradt), s a negyedik helyet sem sikerült megcsípnie Nunesnek, így Willie Smit (Vini Fantini) elhódította a különversengés első pozíciójá, miután a következő sprintben is vetélytársa előtt végzett.

A tempót a BMC, a Giant-Shimano, valamint Mark Cavendishsel az Omega Pharma-Quick Step diktálta, Wout Poels, Sebastian Lander, Yannick Eijssen és Rick Zabel különösképp kiemelendő munkája meghozta a gyümölcsét: utolérték Mancebóékat. A hajrá közeledtével megjelentek az Astanások és a Lampre-Meridások is, na meg a Cannondale, akik azonban nem kapitányukért dolgoztak, hisz Peter Sagan esett, majd technikai problémái akadtak, így esélye sem volt beleszólni a siker sorsába.

A felvezetés aztán a szokásoknak megfelelően a Giantnek sikerült a legjobban, Marcel Kittel remekül tette a kereket, majd akkor indított, amikor kellett, és végül megszerezte zsinórban harmadik sikerét. A második helyet Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick Step), a harmadikat Andrea Guardini (Astana) szerezte meg.


Phinney, az összetett győztese

A piros trikós nyilatkozata: "Ez volt profi pályafutásom legjobb szezonkezdete. Remekül sikerült a verseny, a srácok nagyszerűen dolgoztak. A téli munka meghozta gyümölcsét. Nagyon boldog vagyok!"

Top 5

1. Marcel Kittel (Giant-Shimano) 2.41.09

2. Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick Step)

3. Andrea Guardini (Astana) 

4. Roberto Ferrari (Lampre-Merida)

5. Alexander Porsev (Katyusa)

Az összetettbennem változott semmi, így Taylor Phinney megcselekedte, amit megkövetelt a haza: megnyerte az első Tour of Dubait. A második pozícióban csapattársa, Stephen Cummings zárt, míg neoproként Lasse Norman Hansen sem lehet csalódott, sőt.

Az összetett végeredménye:

1. Taylor Phinney (BMC) 9.31.33

2. Stephen Cummings (BMC) +0.15

3. Lasse Norman Hansen (Garmin-Sharp) +0.17

4. Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) +0.23

5. Fabian Cancellara (Trek Factory) +0.30

A kerékpáros szezon a Katari Körversennyel folytatódik, méghozzá holnaptól. 

Fotó: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes