Eneco Tour: Greipel lecsapott Bredában

Tükörsima győzelmet aratott az Eneco Tour mai szakaszán a Lotto-Soudal német kiválósága, André Greipel. Összetettben a szökés tagjaként ezúttal is aktív Jesper Asselman (Team Roompot) vette át a vezetést. 

A Breda városában és akörül kialakított körpályán egy 181 kilométeres, teljesen sík etappal folytatódott a 11. Eneco Tour. A tegnapi szakaszhoz hasonlóan ezúttal is mezőnyhajrára volt kilátás.

A rajtot követően ketten léptek el, Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen) és Jesper Asselman (Team Roompot). A szökés legnagyobb pikantériáját nem a hazaérés lehetősége adta, a tegnapi elmenésben aktívan szerepet vállaló, az összetett harmadik helyén álló Asselman ugyanis a részhajrák esetleges megnyerésével annyi jóváírást szerezhetett, amellyel esélye nyílt átvenni az éllovasnak járó fehér trikót.

A Team Sky vezette peloton nem is engedte négy percnél tovább a párost, azt azonban nem tudták megakadályozni, hogy a holland begyűjtse a kellő szekundumokat - a tegnapihoz hasonlóan az utolérés ezúttal is az Arany Kilométer után történt (a kettőst követően Philippe Gilbert (BMC) és Andriy Grivko (Astana) szerzett egyébként bónuszmásodperceket), Asselman köszönte szépen, és virtuálisan az élre ugrott összesítésben. 

15 kilométerrel a vége előtt kezdődhetett tehát a felkészülés a hajrára, dolgozott természetesen a Sky és a Trek Factory a pódiumra állás érdekében (Elia Vivianinak és Danny van Poppelnek kellett különösen hegyeznie a lábakat), mellettük megjelent a Giant-Alpecin, az Etixx-QuickStep és a Lotto-Soudal is. 

7 kilométerre a célvonaltól Leigh Howard (Orica-GreenEDGE), majd háromezer méteren belül Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen) és Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) bánta a hatalmas, mezőnyszaggató tempót, mindhárman nagyot pereceltek. Ennek ellenére senki és semmi nem akadályozhatta meg, hogy újra a gyorslábúak villogjanak - meg is tették.

A győzelmet az ezúttal príma felvezetést kapó és tökéletes pillanatban indító André Greipel (Lotto-Soudal) kaparintotta meg, megelőzve Jacopo Guarnierit (Katyusa) és Tom Boonent (Etixx-QuickStep) - a Gorilla megmutatta, tegnapi gyöngélkedése mindössze kisiklás volt, franciaországi formáját továbbra is őrzi. 

Mivel Viviani ezúttal alaposan elmaradt a legjobbaktól, van Poppel pedig ötödik lett, a virtualitás valóságba torkollott: Asselman saját és csapata eddigi legnagyobb sikereként öltheti magára a fehér mezt. Holnap akár meg is őrizheti, Beveren és Ardooie között egy 172 kilométeres, hasonlóan sík etap következik. 

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes