Kezdetét vette a 2015-ös Pálya Európa Bajnokság

Idén Grenchenben, Svájcban szállnak harcba a pályakerékpárosok a sárga csillagos mezekért. A programban, két magyarral a fedélzeten.

Október 14-től 18-ig megrendezésre kerül az omnium, a pontverseny, a scratch, az elemination (utolsó kiállós), a madison, a sprint, a keirin, a csapatsprint, az 500 és 3000 méter nőknek, 1000 és 4000 méter férfiaknak, a 4000 méteres csapatüldöző verseny délelőtti illetve délutáni időbeosztással.

Hazánkat Lovassy Krisztián scratchben, pontversenyben, 4000 méteres egyéni üldözőversenyben és az elemination versenyszámokban fogja képviselni, míg Szalontay Sándor keirinben és sprintben áll rajthoz. Utóbbinak Sanyi komoly reményekkel vághat neki, hiszen pár héttel korábban éppen Grenchenben döntötte meg a pályarekordot és állított fel új magyar csúcsot (10,039”).

A tegnapi napon vette kezdetét a verseny a 4000 méteres csapa üldöző versenyekkel. A britek a papírformának megfelelően a nőknél és a férfiaknál is magabiztosan nyerték a kvalifikációt.

Ma folytatódik a verseny, amikor a tegnapi nap legjobbjai ismét összecsapnak a döntőbe jutásért. Összesen nyolc nemzet jutott tovább, ahol a négy legjobb közül kerül majd ki a két döntős. A maradék hat egységből a két legjobb, idővel juthat a kisdöntőbe.

Először a nők versenyeznek, ahol az oroszok az olaszokkal, míg az britek a lengyelekkel kerültek egy párba. A férfiaknál a házigazda svájciak a franciákkal, míg a britek az oroszokkal meccselhetnek.
A női és férfi csapatsprintek előfutamai is a délelőtti program részét képzik.

Délután a csapatüldöző verseny, majd a csapatsprint döntőit rendezik. Később a férfi scratch majd a női pontverseny lesz soron.
 
A férfiaknál Lovassy Krisztiánért izgulhatunk, aki már bizonyította alkalmasságát a versenyszámra 2013 telén, amikor éppen beesve országútról a bécsi pályára megnyerte a scratch futamot.

Krisztián körülbelül 21:20-kor áll rajthoz.

Az eseményekről és a többi verseny eredményeiről természetesen a továbbiakban is beszámolunk.

Fotó: Bringasport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes