Lengyel kör: hazai siker; Izagirréé az összetett

Meglepetésre a lengyel válogatott tagjaként tekerő Marcin Bialoblocki nyerte az idei Lengyel Körverseny utolsó szakaszát. A krakkói időfutam az összetett sorsáról is döntött, végül Ion Izagirre (Movistar) állhatott a dobogó legmagasabb fokára. 

Krakkóban egy 25 kilométeres, sík időfutammal zárult a 72. Lengyel Körverseny. A szakasz az összetett szoros állásából adódóan jogosan számított sorsdöntőnek, a viszonylag hosszú táv elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a legerősebb diadalmaskodjon. 

A távot a leggyorsabban meglepetésre a lengyel válogatott színeiben tekerő Marcin Bialoblocki teljesítette. A 31 éves kerekes 28 perc, 45 másodpercet repesztett, s végül két másodperccel előzte meg az etapsikerre előzetesen topfavoritként várt Vasil Kiryienkát (Sky). A harmadik helyet ötvenkilenc szekundummal elmaradva Rick Flens (LottoNL-Jumbo) szerezte meg, a legjobb ötbe még Damien Howson (Orica-GreenEDGE) és az egyre inkább kronómenővé váló Jurgen van den Broeck (Lotto-Soudal) fért be. 

Ami a sárga trikóért folyó harcot illeti, előzetesen tízen álmodozhattak arról, hogy megnyerik az idei viadalt. Végezetül - mint ahogy azt várni lehetett - teljesen felborult a sorrend: a hierarchia élére Ion Izagirre (Movistar) került, a spanyol a hetedik pozícióban zárt, ez pedig riválisai gyöngélkedése végett pályafutása legnagyobb diadalát is jelenti egyben: ő a Lengyel Kör idei bajnoka. Mellette két belga fotózkodhatott a pódiumon, igaz, Bart De Clercq (Lotto-Soudal) és Ben Hermans (BMC) mosolya sem lehetett teljes, hisz előbbi két, utóbbi három másodperccel maradt el a végső elsőségtől. Érdemes megemlíteni, hogy a Vueltára készülő Fabio Aru (Astana) ötödik lett összesítésben, miközben a penzumot sárgában teljesítő Sergio Henao (Sky) a nyolcadik helyre csúszott vissza. De tudjuk, a Lengyel Körversenyen minden megtörténhet, és idén sem csalódhattunk e tekintetben. A pontversenyben egyébiránt Marcel Kittel (Giant-Alpecin), a hegyi összesítésben Maciej Paterski (CCC Sprandi), míg a csapatversenyben a Lotto-Soudal diadalmaskodott.  

A WorldTour-sorozat hétfőn, az Eneco Tourral folytatódik.

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes