Lengyel Kör: Kittel egy év után győzött újra

Marcel Kittel (Giant-Alpecin) nyerte az idei Lengyel Körverseny első szakaszát Varsóban. Természetesen az összetettben is ő áll az élen.

A mai nap folyamán Varsóban vette kezdetét a 72. Lengyel Körverseny. A főváros utcáin a versenyzőkre tíz darab 12,2 kilométeres, sík karakterisztikájú kör várt, a penzum végén mezőnyhajrára volt kilátás.

A rajtot követően a rövid táv végett rögtön megindultak a támadások, végezetül hárman - Pawel Bernas (lengyel válogatott), Adrian Kurek (CCC Sprandi) és Matej Mohoric (Cannondale-Garmin) - léptek el. 

Maximális előnyük három perc környékén járt, a mezőny a Movistar vezetésével tökéletesen kontrollálta az eseményeket. A kilométerek fogyásával természetesen a különbség is redukálódott, ez pedig odáig fajult, hogy három körrel a vége előtt utolérték az eredeti szökést.

Ekkor Vegard Breen (Lotto-Soudal) és Patrick Gretsch (Ag2r) indult meg, s noha sikerült kialakítaniuk valamiféle fórt, hazaérésről nem álmodhattak. 

Jöhetett a készülés a hajrára, az Orica-GreenEDGE és a Giant-Alpecin építgette tökéletesnek tűnő vonatát. Az utolsó kilométeren belül Tom van Asbroeck (LottoNL-Jumbo) próbált ellépni - kevés sikerrel -, majd a szűk kanyarokban előbb Mitchell Docker tört az élre az ausztrál gárda képviseletében Caleb Ewanért hajtva, majd Marcel Kittel felvezetőserege tűnt fel. 

Végül ők döntötték el egymás között a győzelem sorsát. Az utolsó kanyarra Ewan fordult előbb, ám a hátralévő mintegy 100 métert a német bírta jobban, aki így - majd' egy évet követően - újra sikernek ünnepelhet. A harmadik helyre egyébiránt Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) ért be, az összetett esélyesei közül pedig érdemes megemlíteni a hazai kedvenc, a világbajnok Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) kilencedik pozícióját.

Az összetettet a mai végeredménnyel párhuzamosan Kittel vezeti. Holnap Czestochowa és Dabrowa Górnicza között egy 146 kilométeres etap következik, a maihoz hasonlóan ismét a sprintereké lehet a főszerep.

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes