Lengyel Kör: Pelucchi nyerte a káoszhajrát

Matteo Pelucchi (IAM) nyerte az idei Lengyel Körverseny második szakaszát egy hatalmas bukással tarkított hajrát követően. Összetettben továbbra is Marcel Kittel (Giant-Alpecin). 

Czestochowa és Dabrowa Górnicza között egy 146 kilométeres, sík etappal folytatódott a 72. Lengyel Körverseny. A sprintereknek kedvező penzumot mindössze két kategorizált emelkedő tarkította, így újra mezőnyhajrára volt kilátás.

A rajtot követően hamar kialakult a szokásos szökevénycsoport, benne Marcus Burghardttal (BMC), Adrien Kurekkel (CCC Sprandi), Martin Keijzerrel (LottoNL-Jumbo), Sander Armeéval (Lotto-Soudal) és Kamil Gradekkel (lengyel válogatott). Maximális előnyük a 31 C°-ban mindössze két perc környékén járt, s noha ennek értelmében hazaérésben nem gondolkodhattak, a közbenső egységekért folyó csatát lemeccselhették egymás között. Végül a tegnapi szökésben is aktívan közreműködő Kurek gyűjtögette leginkább a pontokat, melynek köszönhetően több klasszifikációban is előkelő helyen áll.

Végül az utolsó 50 kilométeren kezdődött a rostálás, a Dabrowa Górnicza-i körpályára beérve a Giant-Alpecin és Trek Factory által vezetett mezőny Burghardtot érte utol. A többiek sem bírták sokáig, az utolsó 15 kilométert már együtt kezdte a sor.

Indulhatott a helyezkedés a mezőnyhajrára. Jóformán minden csapat a lehető legtökéletesebben kívánta pozicionálni sprinterét, s ahogy lenni szokott, ez természetesen galibát szült. Az utolsó kilométeren belül az egyébként újfent fantasztikus vonatot kapó Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE) esett el, vele együtt pedig jóformán mindenki a földre került. Kilencen maradtak a kerékpáron, akik eldöntötték egymás között a győzelem sorsát.

Végül a helyzetet frappánsan kihasználó Matteo Pelucchi (IAM) diadalmaskodott, megelőzve a sárga trikós Marcel Kittelt (Giant-Alpecin) és Giacomo Nizzolót (Trek Factory). Az összetett favoritjai közül jóformán mindenki megúszta az egyébként óriási, ritkán látható perecet, remélhetőleg ez nem befolyásolja tehát a továbbiakat.

Kittel továbbra őrzi fórját az összesítésben, miközben a pontversenyt is ő vezeti - a hegyi trikó Kureken feszülhet holnap, amikor is Zawiercie és Katowice között egy 166 kilométeres, dombosabb szakasz következik.

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes