PN: Vichot és Betancur ünnepelhetett

Arthur Vichot (FDJ.fr) nyerte a Párizs-Nizza utolsó szakaszát, míg összetettben Carlos Alberto Betancur (Ag2r) győzedelmeskedett.

Nizza környékén egy 128 kilométeres etappal zárult a 2014-es Párizs-Nizza, melynek során három második és két első kategóriás emelkedő várta a kerekeseket.

A rajtot követően egy eléggé nagy létszámú szökevénycsoport alakult ki, melybe nem kevesebb, mint 17 kerekes keveredett bele. Név szerint Greg Van Avermaet (BMC), Jerome Coppel (Cofidis), Jerome Pineau (IAM Cycling), Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement), Marco Marcato (Cannondale), Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE), Francesco Gavazzi (Astana), Matthew Busche (Trek Factory Racing), Michael Koch (Cannondale), Moreno Hofland (Belkin), Elia Favilli (Lampre-Merida), Imanol Erviti (Movistar), Alexander Kristoff (Katusha), Jerome Cousin (Europcar), Xavier Zandio (Sky), Danilo Hondo (Trek Factory Racing) és Steele Von Hoff (Garmin-Sharp).

Mintegy 40 kilométerre a céltól a szökevénycsoport elkezdett szétesni, majd érdekes módon Vincenzo Nibali (Astana) lendült támadásba, ám ez a kísérlet elég hamar megfőtt.

Ezt követően minden szökevényt begyűjtöttek, ám Yuriy Trofimov (Katusha) érzett magában még annyi erőt, hogy meginduljon. Egészen szépen tempózott, ám fél percnél távolabb nem sikerült kerülnie. Az utolsó emelkedő az első kategóriás Col d’Eze lábánál így Őt is utolérték.

Ezt követően George Bennett (Cannondale) indította az első attakot, akit David Lopez (Sky) kontrázott vissza. Lopezhez ismét Trofimov csatlakozott, majd a hegy tetejére érve egy kisebb csoport alakult ki. A lejtmenetben Frank Shleck (Trek Factory Racing) és Simon Spilak (Katusha) kettőse próbált meglépni, utóbbi kerekesnek esélye lehetett volna az összetettben is egy esetleges hazaéréssel.

Az utolsó kilométeren belül még Schleck próbálkozott, majd sajnálatos módon egy bukás borzolta a kedélyeket, amelybe a világbajnok Rui Costa (Lampre-Merida) is belekeveredett. Schlecket megfogták, a hajrát pedig a francia bajnok Arthur Vichot (FDJ.fr) nyerte Jose Joaquin Rojas (Movistar) és Cyril Gautier (Europcar) előtt.

Top 5

1. Arthur Vichot (FDJ.fr)

2. Jose Joaquin Rojas (Movistar)

3. Cyril Gautier (Europcar)

4. Damiano Caruso (Cannondale)

5. Wilco Kelderman (Belkin)

Összetettben Carlos Alberto Betancur (Ag2r) első kolumbiaiként nyerte a viadalt Rui Costa (Lampre-Merida) és Arthur Vichot (FDJ.fr) előtt.

Összetett

1. Carlos Alberto Betancur (Ag2r) 35:11:45

2. Rui Costa (Lampre-Merida) + 14 mp

3. Arthur Vichot (FDJ.fr) + 20 mp

4. Jose Joaquin Rojas (Movistar) + 21 mp

5. Jakob Fuglsang (Astana) + 29 mp

A legjobb fiatalnak járó fehér trikót is Betancur nyerte, a hegyi összetettet Pim Lighart (Lotto-Belisol) zsebelte be, míg a sprintversenyben Jose Joaquin Rojas (Movistar) győzött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes