Tirreno: Contador nyerte a királyszakaszt

Alberto Contador (Tirreno-Adriatico) nyerte a Tirreno-Adriatico királyetapját, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) vezet.

Indicatore (Arezzo) és Cittareale (Selva Rotonda) között egy 244 kilométeres penzummal folytatódott a Tirreno-Adriatico, amely hegyi befutójával egyértelműen a verseny királyszakasza volt.

A 0-s kilométerkő elhagyását követően egy hatfős szökevénycsoport alakult ki, amelybe név szerint Lloyd Mondory (Ag2r La Mondiale), Alexey Lutsenko (Astana), Matthias Brandle (IAM Cycling), Filippo Fortin (Bardiani-CSF), Alexandre Pichot (Europcar) és Maxim Belkov (Katusha) hatosa keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye a nap folyamán 7 perc 20 másodpercre rúgott.

50 kilométerre a céltól Pichot és Fortin leszakadt az élről, majd nem sokkal később Belkov is követte őket. Az utolsó előtti emelkedő lejtmenetében Mondory kockáztatott, amely várható módon egy bukáshoz vezetett.

Az utolsó kaptató lábáig a Movistar vitte a mezőnyben a tempót. 8 kilométerrel a vége előtt Stefano Pirazzi (Bardiani-CSF) indított, akit nem sokkal később Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) és Benat Intxausti (Movistar) kettőse követett. Közben persze a reggeli szökés maradék tagjait is bekebelezték.

Kreuziger remekül mozogva lépett el a többiektől, majd a főmezőnyből, vagyis ami abból maradt többen is akciózni kezdtek. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Nairo Quintana (Movistar) és Michele Scarponi (Lampre-Merida) is indult. Kreuziger így megállt elől, hogy bevárja Contadorékat, akikhez közben többen is felzárkóztak, köztük az összetettben vezető Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) is.

Az utolsó néhány száz méterhez érkezve Contador robbantott a legjobbkor, megnyerve így a szakaszt Nairo Quintana (Movistar) és Daniel Moreno (Katusha) előtt.

Top 5

1. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) 6:39:56

2. Nairo Quintana (Movistar) + 1 mp

3. Daniel Moreno (Katusha) + 5 mp

4. Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) + 5 mp

5. Richie Porte (Sky) + 5 mp

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) végül tíz másodperces hátránnyal érkezett, így összetettben megtartotta vezetését a második helyre fellépő Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) előtt.

Összetett

1. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) 16:06:42

2. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) + 16 mp

3. Nairo Quintana (Movistar) + 23 mp

4. Richie Porte (Sky) + 34 mp

5. Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step) + 38 mp

Holnap Amatrice és Guardiagrele között szintén egy nehéz hegyi etap következik. A táv 192 kilométer.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes