Tirreno: Sagan nyerte az arezzoi befutót

Peter Sagan (Cannondale) nyerte az arezzoi befutót, miközben Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) vette át összetettben a vezetést. 

Cascina és Arezzo között egy 210 kilométeres penzummal folytatódott a Tirreno-Adriatico.

A rajtot követően szinte azonnal kialakult egy négyfős elmenés, amelybe név szerint Nicola Boem (Bardiani-CSF), Jay Thomson (MTN-Qhubeka), Björn Thurau (Europcar) és Cesare Benedetti (Netapp-Endura) kvartettje keveredett bele.

A szökés legnagyobb előnye 6 perc 24 másodpercre rúgott. Mintegy 20 kilométerrel a vége előtt a német Thurau döntött úgy, hogy megbontja az egységet és egyedül megy tovább.

Thurau szépen tempózott, azonban az utolsó körben mintegy hét kilométerre a céltól Őt is bekebelezték. Ekkor a Tinkoff-Saxo csapata mozgatta a mezőnyt.

Az utolsó kilométeren belül Philippe Gilbert (BMC) indított, azonban Peter Sagan (Cannondale) vissza tudta kontrázni és megnyerte a szakaszt Michal Kwiatkowsi (Omega Pharma-Quick Step) és Simon Clarke (Orica-GreenEDGE) előtt.

Top 5

1. Peter Sagan (Cannondale)

2. Michal Kwiatkowsi (Omega Pharma-Quick Step)

3. Simon Clarke (Orica-GreenEDGE)

4. Philippe Gilbert (BMC)

5. Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)

Összetettben Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) vette át a vezetést csapattársa Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step) előtt.

Holnap Indicatore (Arezzo) és a Cittareale (Selva Rotonda) között 244 kilométer vár a mezőnyre, hegyi befutóval megspékelve.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes