Tour: Kettős francia siker Maurienneben

Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a Tour de France mai 18. szakaszát. Összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.   

Egy komolyabbnak mondható kaptató valamint több kisebb, de rövidebb emelkedő várta a kerekeseket a Tour de France mai 18. szakaszán. Gapból indulván nem kevesebb, mint hét hegy állta a kerékpárosok útját, közte a kiemelt kategóriás Col du Glandon (21.7km, 5.1%) kaptatójával, ahonnan azonban még közel 40 kilométer volt a Saint Jean de Maurienne-i célig.

Mindössze 12 kilométerrel a rajtot követően egy igencsak népes szökevénycsoport alakult, amelybe többek között Jakob Fuglsang (Astana), Romain Bardet, Christophe Riblon (AG2R-La Mondiale), Thibaut Pinot (FDJ), Roman Kreuziger, Michael Rogers (Tinkoff-Saxo), Winner Anacona (Movistar), Damiano Caruso (BMC), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Joaquim Rodriguez (Katusha), Simon Yates (Orica-GreenEDGE), Pierre Rolland, Cyril Gautier, Thomas Voeckler (Europcar), Bob Jungels (Trek Factory Racing), Ruben Plaza (Lampre-Merida), Andrew Talansky, Ryder Hesjedal és Dan Martin (Cannondale-Garmin) is belekeveredett.

Túl sok persze nem kellett ahhoz, hogy az előző nap koreográfiáinak megfelelően a szökevénycsoport apró darabjaira hulljon. Joaquim Rodriguez (Katusha) szépen gyűjtögette a hegyi pontokat, egyértelműen ráhajtva a pöttyös trikó megnyerésére, miközben az esélyesek csoportjából előbb Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) lépett meg, majd Vincenzo Nibali (Astana) próbált lószolni, ám az ő kísérletét folyamatosan visszaverték.

A Col du Glandon emelkedőjéről lefelé, elől Romain Bardet (AG2R La Mondiale) diktált brutális tempót, egyértelműen ráhajtva a szakaszgyőzelemre.

A cipőfűző hegye, azaz a Lacets de Montvernier (3.4km, 8.2%) üde színfoltként került be a Tour de France útvonalába, hisz hajtűkanyari révén viszonylag látványos képet festett.

Az utolsó lejtmenetben Pierre Rolland (Europcar) indult honfitársa után, ám utolérni már nem tudta, így Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a szakaszt. A harmadik helyet Winner Anacona (Movistar) szerezte meg.

Összetettben Bardet bejött az első tíz közé et leszámítva azonban nem történt változás, továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Holnap St Jean de Maurienne és a La Toussuire csúcsa között 138 kilométer vár a mezőnyre egy kiemelt, két első és egy második kategóriás emelkedővel.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes