Vuelta: Defekt után szakaszgyőzelem

Danny van Poppel (Trek Factory Racing) nyerte a Vuelta espana 12. szakaszát. Összetettben továbbra is Fabio Aru (Astana) vezet.

A királyszakaszt követően egy viszonylag egyszerűbb etappal folytatódott a 2015-ös Spanyol Körverseny. Escaldes Enfordany és Lleida között 173 kilométer volt a penzum, amely mindössze egy második kategóriás emelkedőt tartogatott a Coll de Boixols (15.8km, 5%) személyében. Mivel az emelkedő viszonylag a szakasz elején helyezkedett el, így előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás.

Hamar kialakult a nap elmenése, amelybe név szerint Maxime Bouet (Etixx-Quick Step), Miguel Ángel Rubiano (Colombia), Jaco Venter (MTN-Qhubeka), Bert Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) és Alexis Gougeard (Ag2r-La Mondiale) keveredett bele.

A szökevények legnagyobb előnye úgy hat perc körül mozgott, ám a főmezőny élén tekerő csapatok, értelemszerűen nem engedték haza őket. 20-25 kilométerrel a vége előtt kezdett el drasztikusan csökkeni az elől lévők előnye, amikor a Giant-Alpecin valamint a Trek Factory Racing duója állt előre.

Tíz kilométerrel a vége előtt még mindig bő egy perc volt a differencia, az ötfős csoport nem megbomolva, szépen dolgozott együtt. Két kilométerre a céltól húsz másodperc volt az elmenés előnye.

Venter és Bouet próbálkozott még a végén, ám pár száz méterrel a vége előtt utolérték őket. A mezőnyhajrát végül Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) nyerte, aki mintegy tíz kilométerrel a vége előtt még egy defekt miatt maradt le a főmezőnytől, majd egyedül visszaérve meg sem állt a szakaszgyőzelemig.

A második Daryl Impey (Orica-GreenEDGE), míg a harmadik Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) lett.

A 13. szakasz során Calatayud és Tarazona között 178 kilométer várja a mezőnyt, úgymond dimbes-dombos terepen, a végén emelkedős befutóval.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes