Vuelta: tűzijáték a felhők felett, De Marchi sikere

Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta Espana 14. szakaszát. Összetettben továbbra is Fabio Aru (Astana) vezet.  

Vitoria illetőleg az Alto Campoo Fuente del Chivo csúcsa között 215 kilométer várt a Vuelta Espana mezőnyére. A tizennegyedik etap egyben a verseny leghosszabb penzuma volt.

A rajtot követően akció követett akciót, míg végül egy ötfős csoport alakult, amelybe név szerint Mikael Cherel (AG2R La Mondiale), Jose Joaquin Rojas (Movistar), Salvatore Puccio (Sky), Carlos Quintero (Colombia) és Alessandro De Marchi (BMC) keveredett bele.

A szökevények végig remekül dolgoztak együtt, a hegyi hajrákban Mikael Cherel (AG2R la Mondiale) bizonyult a legjobbnak. Az elmenés legnagyobb előnye úgy tíz per körül mozgott.

Az Alto Campoo megkezdésekkor még mindi mintegy nyolc minutum volt a szökés előnye, miközben a főmezőny élén az Astana csapata kezdte fokozni a tempót. Ennek hatására pillanatok alatt elkezdett szétmorzsolódni a peloton.

Lényegében ekkora már biztosra vehető volt, hogy a szökevények közül kerül ki a nap győztese, ennek bizonyítására Mikael Cherel (AG2R La Mondiale) folyamatosan kóstolgatta társait. Másfél kilométerrel a vége előtt szétszakadt az elmenés, miközben hátul Fabio Aru (Astana) indított.

Aruval hirtelenjében csak Nairo Quintana (Movistar) tudta tartani a lépést, miközben az élen Salvatore Puccio (Sky) lószolt be, akit aztán Alessandro De Marchi (BMC) kínált vissza.

Alessandro De Marchi (BMC) végül megnyerte a szakaszt Salvatore Puccio (Sky) és Jose Joaquin Rojas (Movistar) előtt.

Közben hátrébb a felhők közé érve Nairo Quintana (Movistar) próbálkozott, szétszedve így a sort, ám az összetett esélyesei között csak minimális különbségek alakultak ki.  

A verseny Comillas és a Sotres Cabrales csúcsa között egy 176 kilométeres, ugyancsak hegyi befutóval végződő etappal folytatódik.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes