Jens Voigt továbbra is a Trek fedélzetén

A szeptemberben visszavonuló Jens Voigt továbbra is a Trek csapatánál fog dolgozni, egyelőre mint tanácsadó.

A Trek Factory Racing csapata valamint a szeptemberben visszavonuló német legenda Jens Voigt szerződést kötöttek miszerint az egykori kerékpáros a továbbiakban mint tanácsadó segíti a gárda munkáját.

„Aktív szereplője maradok a kerékpáros életnek, hisz mint edző, tanácsadó és motivátor segítem a fiatalok munkáját, de amint megszerzem a sportigazgatói papírokat egy-két kisebb versenyen irányítani is szeretném a csapatot,”- mondta Voigt.

„Életben akarjuk tartani Jens örökségét. Az emberek imádják az olyan versenyzőket mint amilyen Ő volt. Ő minden versenyen, minden körülmény között teljes gázzal száguldott és minden beleadott. A hozzáállása, a motivációja és a tapasztalata mind mind olyan dolgok, amelyből csak építkezhetünk,” – tette hozzá Luca Guercilena csapatvezető.

Jens Voigt jelenleg a Trek Factory Racing edzőtáborában tartózkodik a spanyolországi Alfas del Piben. Januárban a Tour Down Under során is a csapattal tart Ausztráliába, hogy segítse a munkájukat. Voigt elmondása szerint nem volt nehéz döntés elfogadnia ezt a szerepkört, azonban időre van szükségre, hisz nem könnyű az átállás 32 évnyi versenyzést követően.

„Imádom ezt a csapatot, így nagyon várom már, hogy megkezdhessem a munkát. Egyelőre még kissé fájdalmas, hogy azt látom, hogy a fiúk reggel elmennek edzeni én meg visszabandukolok a hotelbe. Ez egy álommunka, nem is kívánhatna ennél jobbat egy olyan kerékpáros, aki ennyi időt töltött a nyeregben.”

„Minden körülmény között szívvel és lélekkel odatettem magam a versenyeken. Szívesen adom át a tapasztalataimat a fiatal kerekeseknek, pláne azoknak akik ebben a csapatban tekernek. Inspirálni szeretném őket, hogy ők is átélhessék ennek a sportágnak a szépségeit,” – zárta mondandóját Voigt.

Jens Voigt hosszú pályafutása során mindössze négy csapatot járt meg. Versenyzett a Giant-AIS, a GAN, a CSC és a Leopard Trek gárdáinál. Ez utóbbi sor jogutódja a Trek Factory Racing. Nyert szakaszt a Tour de France-on és a Giro d’Italian is. 2014 szeptemberében Ő volt az első, aki megdöntötte az új szabályok szerinti egy órás világcsúcsot.    

Fotó: Trek

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes