Holló Botond a 2015-ös kritériumbajnok

Szombaton rendezték Tengelicén a 2015-ös kritérium-bajnokságot. Mondhatni, hogy a papírformának megfelelően Holló Botond nyerte a címet.

„Szombaton kora délután érkeztünk Tengelicre. Alig volt 15 fok, ráadásul még az eső lába is lógott. 

Én személy szerint nem kedvelem ezt a típusú időjárást, de egy gyors bemelegítés után már nem is tűnt annyira hűvösnek az idő.

A rajtot követően nem volt sok gondolkozni való, egyből a gázpedálra léptünk, megkezdődtek az akciók, ami nekem még kissé kellemetlenül esett. Az első hajrában nem is tudtam érdemben részt venni. Azt hamar észre kellett vennem, hogy sprintekkel nem fogok tudni sok pontot szerezni, így aztán próbáltam elől helyezkedni és várni a megfelelő pillanatra, hogy elszakadjak a mezőnytől. Először Molnár Istvánnal indultunk el, majd amikor páran utolértek minket a kontrából támadó Solymosi Mártonnal tudtam ismét előnyre szert tenni. Ez idő alatt tudtam szerezni két hajrágyőzelmet, amivel már összesen 13 ponttal vezettem a versenyt.

Amikor újra fölért a mezőny már csak Dér Zsoltra kellett figyelni, aki majdnem minden hajrában szerzett pontot. A mezőnyben csapattársam Rózsa Balázs segített rengeteget, amíg Pelikán János a helyzetet jól felismerve egyéni akcióba kezdett, hogy a pontokat megszerezze az ellenfelek elől. Idő közben az eső is eleredt, ami nehezítette a biztonságos kanyarvételeket.

A sprinteket továbbra is próbáltam kerülni és kisebb előnnyel pontokat szerezni. Egyszer sikerült még három pontot begyűjteni a továbbra is egyedül tekerő Pelikán Jani mögött, majd az utolsó két sprintben megszerzett egy-egy ponttal lett összesen 18 pontom. Pelikán Jani és Dér Zsolt is 16-16 pontot gyűjtött, ám Jani több hajrágyőzelemmel szerezte meg a második helyet.

Köszönöm a csapatnak a segítséget és gratulálok mindenkinek az eredményeikhez."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes