Lovassy Krisztián 7. a Duo Normand időfutamversenyén

A Team Differdange – Losch színeiben versenyző Lovassy Krisztián, csapattársával Gediminas Kaupasszal a pontszerző, hetedik helyen végzett a rangos Duo Normand első kategóriás páros időfutam versenyén, ezzel 6-6 Europe Tour pontot szerezve (páros verseny lévén a pontok feleződnek).

Az 54 kilométeres táv 1982 óta minden év szeptemberében kerül lebonyolításra egy igen nehéz körpályán, amit már Sir Bradley Wiggins, Chris Boardman (3 alkalommal), Sylvan Chavanel és Bodrogi László is megnyert aktuális párjával.

A történésekről azonban meséljen inkább Krisztián:

- Milyen volt a pálya?
- A pálya nem volt túl technikás, az első része nagyjából 28 km mondhatni sík volt, a második fele pedig igazi hullámvasút 500-1000 méteres dombokkal. A szél nehezítette talán legjobban a dolgunkat, mivel a verseny első fele végig pofa illetve oldalszeles volt, aminek viszont a hátszelét a dombok között nem éreztük. Gediminas elmondása szerint, aki korábban már kétszer állt rajthoz ezen a versenyen, az idei volt az egyik legnehezebb viadal, mivel a verseny első fele általában hétszéllel szokott kezdődni. Ez meglátszik az időeredményeken is mivel az idei győztes idő, amit a Topsport Vlaanderen - Baloise versenyzői mentek, egy héttel a csapatidőfutam világbajnokság után, két-három perccel volt lassabb, mint ami az elmúlt években kellett a győzelemhez.

-  Hogy érezted magad a verseny során?
- Sajnos kisebb megfázással küzdöttem, de szerencsére ez túlzottan nem ütött vissza a versenyen. Ez volt az első igazi megmérettetés az időfutambajnoki mezemben, ami plusz motivációt adott, talán ezért se hátráltatott az a kisebb betegség illetőleg a verseny előtt fellépő plusz problémák. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból és élvezni, hogy egy ilyen nagy múltú versenyen szerepelhetek.

- Mennyit tudtatok készülni, mennyire tudtatok összhangba kerülni a pároddal?
- Előzetesen úgy volt, hogy a Tour de Hongrie győztesével Tom Thillel állok majd rajthoz, akivel egy komolyabb eredmény elérésében gondolkodtunk, de sajnos egy kisebb műtéti beavatkozáson kellet túlesnie, így két nappal a verseny előtt lemondta a részvételt. Így jött beugróként Gedi, aki szintén egy kisebb betegségből épült fel, ráadásul utoljára pont egy éve, ezen a versenyen ült időfutam kerékpáron. Itt egy kicsit elszállt a motivációnk és csak remélni tudtuk, hogy nem kapunk komoly hátrányt. Bíztunk benne, hogy talán beférünk az első 12-be, azaz pontszerző helyre. A verseny közben viszont nagyon jól össze tudtunk dolgozni. Egy kicsit többet vállaltam a táv első felében, ami utána szépen kiegyenlítődött a dombok között. Úgy éreztük a körülményekhez képest jó időt futottunk, ami az eredménylistán be is bizonyosodott, mivel 55 kilométer alatt mindössze 3:24-et kaptunk a győztestől és 2 percen belül volt a dobogó. Olyan csapattól, mint az Europcar kevesebb, mint egy percet kapni, úgy érzem egész jó teljesítmény két sprintertől.   

- Milyen versenyek várnak még rád a szezon hátralevő felében?
- Most vasárnap rajthoz állok a rangos Vendee-i egynapos 1.1-es besorolású versenyen, és ezzel véget is ér számomra az országúti szezon. Ha minden igaz egyből kezdőik is a pályaszeonom, ahol a pár hét múlva esedékes svájci Európa Bajnokságra készülök.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes