Kora esti kapucsínó 2014-02-07 (20:00)

Kora esti hírösszefoglalónk szereplői: Tom Boonen, Patrick Lefevere, a legfrissebb átigazolások, a Katalán Körverseny szabadkártyásai illetőleg a női Katari Körverseny végkimenetele.

Boonen agya már a klasszikusok körül forog. A múlt esztendőben Tom Boonen már 19 kilométer elteltét követően feladta a Flandriai Körversenyt, ennek köszönhetően természetesen fűti a bizonyítás vágya, s habár Ő lesz csapata az Omega Pharma-Quick Step kapitánya a vasárnap kezdődő Katari Körversenyen, mégis gondolatai már most a tavaszi klasszikusok körül járnak. „A Flandriai körverseny vége idén felettébb érdekes lehet. Mivel a Koppenberg most csak 44 kilométerre lesz a befutótól, ez egy teljesen új színt adhat a történetnek,” – nyilatkozta Boonen.  

Lefevere nem érti csapata kudarcait. Az Omega Pharma-Quick Step csapatvezetője Patrick Lefevere csalódottan áll csapata eddigi szereplése előtt. Legfőképpen a jelenleg is zajló Dubai Körverseny sprintkudarcai keserítik el. „Az első mezőnyhajrá kudarca még úgy ahogy belefért, hisz a fiúk egy kissé idegesek voltak az első nagy sprint előtt és talán kissé túl korán már 11 kilométerre a céltól a mezőny elejére álltak. A második hajrát viszont egyáltalán nem értem. Mindenki számára ugyanolyan szeles a pálya, talán még kell egy kis idő a csapatnak, hogy igazán összeszokhasson. Mark egy remek sprinter, így biztos vagyok benne, hogy hamarosan eljön az Ő ideje is. 

Átigazolások. Talán már nem is gondoltuk volna, de az utóbbi néhány napban újra felpezsdült az átigazolási piac. Az olasz kontinentális Marchiol-Emisfero a néhány napja még a hoogerheidei Cyclo-Cross világbajnokság 14. helyén záró Enrico Franzoi-t szerződtette le, aki február 21-én a Trofeo Laigueglia viadalon mutatkozhat be. Ezalatt a Pro-Kontinentális Androni Giocattoli két venezuelai kerekesnek Johan Galviznak és Manuel Bricenonak ad lehetőséget, akik március 1-el csatlakoznak a klubhoz.

A Katalán Körverseny szabadkártyái. Kisebb meglepetésre a hazai Caja Rural-Seguros RGA illetőleg a spanyolországi versenyeken igencsak komoly támogatással élő francia Cofidis mellett a lengyel CCC Posat-Polkowice csapata kapta meg a Katalán Körverseny szabadkártyáját. A március 24. és 30. között rendezendő hétszakaszos viadal igencsak remek kis erőpróbának ígérkezik.

Kirsten Wild megállíthatatlan. A női Katari Körverseny utolsó negyedik szakaszán is Giant-Shimano győzelem született, sőt Kirsten Wild a harmadik etapját nyerte, annak ellenére, hogy a Sealine Beach Resort illetőleg a Doha Corniche közötti 85 kilométeres távon tudták először úgy Istenigazából megszorongatni (a 2. napon hazaért a szökés). Az olaszok kiválósága Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda) tette szépen rá a kereket, azonban a sprintben nem volt már elég ereje újítani. A harmadik helyet Melissa Hoskins (Orica-AIS) szerezte meg. Összetettben Wild 22 másodperccel előzte meg csapattársát Amy Pieterst. A harmadik pozícióban Chloe Hosking (Hitec Products) végzett.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes