Kora esti kapucsínó 2014-02-10 (20:00)

Kora esti hírösszefoglalónk szereplői: Bradley Wiggins, Tom Boonen, Samuel Sanchez, Luis León Sanchez,  illetve Tobias Ludvigsson, Alejandro Valverde és az olasz nemzeti csapat.

Wiggo: Vuelta? Érdekes hírt szellőztetett meg a mai nap során a Guardian, melynek értelmében Sir Bradley Wiggins a világbajnokság időfutamárva való felkészülés miatt rajthoz állhat a Vuelta a Espanán. A Sky versenyzője (aki egyébként úgy nyilatkozott, már-már teljesen kezd lemondani a GrandTourokról, mégis ott lesz a Tour de France-on is...) tavaly a Lengyel Kör, Eneco Tour, Brit Kör útvonallal érte el firenzei második helyét, ám mint a 2011-es viadal harmadik helyezettje, Spanyolországot is megejtheti. Paris-Roubaix, Tour, Vuelta, VB? Szép kis sor...

Boonen elégedett teljesítményével. Tom Boonennek összejött a győzelem a Katari Körverseny mai szakaszán. Az Omega Pharma-Quick Step ex-világbajnoka csapattársa, Niki Terpstra tegnapi sikerét lemásolva szerezte meg a sprintbeli sikert, melyet ő maga kisebb meglepetésnek tart. "Léteznek érdekességek a szezon elején. Örülök az elsőségnek, de tudtam, hogy Argentínából jó formát hozok. Igaz, négy kilométerrel a vége előtt majdnem elestem, szóval szerencsém is volt. Itt tényleg minden megtörténhet. Ezúttal is a célvonalig sprinteltem, hisz pár éve kikaptam a Scheldeprijsen egy bizonyos Mark Cavendishtől, miután túl korán ünnepeltem" - mondta mosolyogva, majd hozzátette: "A tréningek kedvezően alakulnak, amiket a versenyek során alkalmazni is tudsz, szerencsére ez számomra ma sikerült. A tél során szinte végig napsütéses időben tekerhettem, így nem voltak szokatlanok a körülmények. Ha a következő hetek is úgy alakulnak, mint eddig, akkor képes leszek elérni a csúcsformámat. 100%-ot beleadtam, de természetesen nem az a legfontosabb, hogy itt diadalmaskodjak. Ennek ellenére Nikivel együtt az összetettért is küzdeni fogunk."

Samuék gondolkoznak. Pörög az élet Samuel Sanchez számára a BMC-nél. Az amerikai gárda legfrissebb szerzeménye pár hete még a visszavonulást fontolgatta, ezúttal pedig már versenynaptárját szervezik. Úgy tűnik, a Giro d'Italiára (ahol majd mint Cadel Evans első számú segítője lesz jelen) igen érdekes versenyekkel készül majd fel. Először is, márciusban a Classic Sud Ardéche-sel és a Drome Classickel próbál visszalendülni a régi kerékvágásba, majd a Roma Maxima és a Strade Bianche után Spanyolország felé veszi az irányt, a Katalán és a Baszk Körversenyt egyúttal bevállalta, az ardenneki klasszikusokkal együtt. Az Olasz Kört követően formájától függően vagy a Tour de France, vagy a Vuelta a Espana hegyi etapjain láthatjuk pedálozni 2008 olimpiai bajnokát.

LL Sanchez élvezi. Az átigazolási időszak egy nagy igazolása volt Lus León Sanchez Caja Ruralhoz szerződése. A tavaly nehéz hónapokat magáénak tudó spanyol Tour-szakaszgyőztesként, klasszis és neves versenyzőként lépett egy fokkal lejjebb, a második vonalba, Sanchez ennek elnére nem érzi, hogy karrierje meghátrált volna, már csak azért sem, mert 2014-ben ő szerezte a spanyolok eddigi egyetlen győzelmét, méghozzá a La Tropicale Amissa Bongón. "Jól sikerült a szezonkezdetem, ennek ellenére spanyol honfitársaimat nem írnám le, hisz erősek és tehetségesek. A télen sokat kellett dolgoznom, hogy behozzam lemaradásom. Kiválóan érzem magam a csapatnál, szervezettek vagyunk, bár WorldTour-státuszunk nincs. A versenyekre nagyon készülünk, ennek értelmében nagyon várom már a következő versenyt, a Tour du Haut Vart, ahol a Mont Faront is megmásszuk. Számomra ez nem átmeneti év lesz, hisz szeretném behozni azt a versenyzési élményt, amelyett 2013 során elvesztettem."

Ludvigsson odaért. Kiváló záró napi időfutamának köszönhetően a Giant-Shimano sihedere, Tobias Ludvigsson nyerte az Etoile de Besseges-t. A pályafutása legnagyobb diadalát arató 22 éves svédről tudtuk, hogy nagy tehetség, ám saját magát is meglepte ezzel az eredménnyel. "Nagyon büszke vagyok a jó szezonkezdet miatt, egyúttal szeretnék köszönetet mondani csapatomnak. Kiválóan dolgoztak egész hét során, tehát külön öröm, hogy így alakult a kronó. Készítettünk egy tervet a tél folyamán, nagyon kiemeltük az egyenkéntiket, az aeroelemekre is helyeztünk hangsúlyt. Mindenre speciálisan odafigyeltünk, optimalizáltunk, és jó látni, hogy ezeknek az erőfeszítéseknek itt az eredménye. Következik a Mediterrán Körverseny, ahol a cél nem lehet más, mint az ismétlés!" A Giant két kerekest is prezentált a pódiumra, hisz sprinterük, John Degenkolb a harmadik helyen zárt. 

Valverdére kisebb kihagyás vár. Noha úgy volt, hogy a Challenge Mallorca utolsó két versenyén már Alejandro Valverde is rajthoz áll, a 34 éves spanyolt mégsem lesz ott a vonalnál. Történt ugyanis, hogy a címvédő influenzás lett, s bár már jobban érzi magát, azért felmerül a kérdés, hogy a jövő hétfőn startoló Andalúz Körversenyen harcba száll-e. Nos, valószínűleg igen, de a 2012-es és 2013-as elsőségét nem valószínű, hogy megismétli.

Edzőtáboroznak az olaszok. Február 26. és március 1. között Camaioréban edzőtáborozik az olasz válogatott. A frissen kinevezett Davide Cassani (aki Paolo Bettinit váltotta a szövetségi kapitányi pozícióban) amolyan szintfelmérő gyanánt kíván együtt tölteni pár napot a legjobbakkal, ezzel is mutatva, a csapatnak komoly tervei vannak. A római sajtótájékoztatón Cassani a következőket nyilatkozta: "Az azzurri mez viselése az egyik legszebb dolog volt az életemben. Imádom a sportot, és nem tudtam nemet mondani. Optimista vagyok, mert kiváló kerekeseink vannak, ezzel egyszerű a recept a sikerhez." A 29 utazó: Agnoli, Gavazzi, Nibali, Vanotti, Pozzato, Ulissi, Modolo, Cunego, Basso, Caruso, Ratto, Marcato, De Marchi, Moser, Battaglin, Colbrelli, Santaromita, Ponzi, Rabottini, Oss, Capecchi, Caruso, Tosatto, Malori, Pirazzi, Boaro, Coledan, Cataldo, Quinziato.

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes