Nap eszpresszó: Cavendish a Dimension Datánál folytatja

Napi hírösszefoglalónk szerepkői Mark Cavendish, Rüdiger Selig, Xabier Zandio, Jussi Veikkanen valamint a Milánó-Torinó egynaposa

Mark Cavendish a Dimension Data csapatánál folytatja

A keddi napon végre pont került Mark Cavendish átigazolási kálváriájának végére, a brit sprinter ugyanis a dél-afrikai pro-kontinentális Dimension Data riding for Qhubeka csapatához szerződött, hű fegyverhordozóival egyetemben. Cavendish mellett ugyanis bejelentették Mark Renshaw és Bernhard Eisel kettősének érkezését is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2016-ban ennek a csapatnak képezhetem a részét. Ez az a sor, amelynek a fejlődését évről-évre testközelből szemlélhettem. Dinamikus, családias klubról lévén szó, már nagyon várom a következő évad rajtját” – mondta az elmúlt három évet a belga Etixx-Quick Step csapatánál töltő kerekes.

A Bora-Argon 18 nagy fogása

A német pro-kontinentális Bora-Argon 18 csapata bejelentette Rüdiger Selig leigazolását. A 26 esztendős kiváló sprinter eleddig Alexander Kristoff vonatának képezte szerves részét, a német csapatnál azonban a saját céljai mellett Sam Bennett és Phil Bauhaus segítője lesz.

„Mindenféleképpen egy olyan kerékpárost kerestünk, aki tapasztalattal rendelkezik a felvezetések terén, és minden erejével készen áll arra, hogy a részét képezze ennek a csapatnak. Rüdiger minden kvalitással rendelkezik ahhoz, hogy kiváló felvezető emberévé váljon a csapatunknak, ráadásul német, így a koncepciónkba is tökéletesen passzol” – nyilatkozta Ralph Denk csapatvezető Selig megszerzéséről.

Xabier Zandio utolsó szezonjára készül

A 2016-os lesz Xabier Zandio 16., egyben utolsó profi éve. Előzetesen már az idei idény végén szerette volna szegre akasztani a kerékpárját, ám a kiváló hegyi segítő végül egy évre még aláírt a Sky-hoz.

„Problémákkal teli kezdődött az év, így nem igazán tudtam, hogy mire számíthassak. Utána azonban egyre motiváltabb voltam, összességében pedig nem teljesítettem rosszul, magamhoz képest. Az utolsó évem következik. Ebben teljesen biztos vagyok, így határozottan ki is jelentem azt, hogy a következő idény végén visszavonulok. Pszichésen kezdem fáradtnak érezni magam. Lassan már negyven éves leszek, ráadásul a családom is nagyon hiányzik, vágyom már arra, hogy több időt tölthessek velük” – nyilatkozta a 38 esztendős kerekes, akit csak teherhordóként becéznek a mezőnyben.

Jussi Veikkanen visszavonul

Ezen a hétvégén pattan utoljára, profi versenyzőként nyeregbe a finnek örökös országúti bajnoka Jussi Veikkanen, aki a szezon végén visszavonul. A 34 esztendős, nyolcszoros finn nemzeti bajnok 2005-ben állt profinak a FDJ csapatánál, s habár 2011-ben egy év erejéig kipróbálta magát az Omega Pharma-Lottónál is, szinte végig hű maradt a francia csapathoz, így innen is vonul vissza.

„Rengeteg olyan fiatal kerekest látok magam körül, akikből idővel hatalmas bajnok válhat. Ez egy egészen fantasztikus kaland volt, tele érzelmekkel, fájdalommal és boldogsággal. Eljött az idő, hogy új célokat tűzzek ki magam elé” – mondta az egyik közösségi oldal hasábjain Veikkanen.

Bombaerős mezőny alakul a Milánó-Torinón

A hétvégi Lombardiai Körverseny egyik legfontosabb felvezető versenye az október 1-i Milánó-Torinó klasszikusa, melyen előzetesen olyan nevek vállalták a részvételt, mint Richie Porte (Sky), Fabio Aru (Astana), Dan Martin (Cannondale-Garmin) vagy éppen Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). A címvédő Giampaolo Caruso ellenben nem lesz ott, mivel egy 2012-es újraellenőrzött mintájában EPO nyomaira bukkantak. A 196 kilométeres penzum meghódításának nem kevesebb, mint 12 World Tour csapat vág majd neki, amely igencsak nagy presztízst kölcsönöz a viadalnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes