Napi eszpresszó 2015. augusztus 11. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Elia Viviani, Chris Froome, a Velocio-SRAM csapata, Ilnur Zakarin, Ivan Santaromita valamint Chris Horner.

Elia Viviani: a lehető legjobb módon kezdődik a szezon második fele

Elia Viviani nyerte az Eneco Tour, azaz a Benelux Körverseny első szakaszát. A mezőnyhajrá során Danny Van Poppel és Jean-Pierre Drucker kettősét utasította maga mögé.

„Az utolsó kilométeren Andrew Fenn vitt. Amikor megláttam Andre Greipelt magam mellett tudtom, hogy jó pozícióban vagyok. Az utolsó 200 métert nagyon gyors tempóban kezdtük meg. Örülök a győzelmemnek, pláne annak tudatáéban, hogy a Giro óta nem versenyeztem túl sokat. A lehető legjobb módon kezdődik az idény második része” – mondta a Sky kerékpárosa Viviani.

Chris Froome is ott lesz a Spanyol Körversenyen

Egy rövid gondolkodást követően az idei Tour de France győztese Chris Froome is megerősítette, hogy rajthoz áll az év utolsó háromhetes körversenyén a Vuelta a Espanán. A Sky kerekese pályafutása során korábban már két ízben is a második helyen zárta a Spanyol Körversenyt, idén szeretne duplázni, azaz a Tour után a Vueltán is diadalmaskodni. Bombaerős mezőny várható Spanyolországban, lassan úgy fest, hogy csak Alberto Contador marad le a sztárparádéról.

A Velocio-SRAM csapata az év végén lehúzza a rolót

Az év végén az egykori High Road család utolsó tagja is lehúzza a rolót, miután a Velocio-SRAM csapatánál bejelentették, hogy befejezik működésüket. A 2007 óta működő női csapat, évről-évre az egyik legeredményesebb sora volt a hölgyek mezőnyének.

„Az elmúlt mintegy tíz év során 48 kategorizált UCI versenyt nyertünk meg, azonban eljött a váltás ideje, nem kívánok tovább a csapatra koncentrálni, új kihívásokat keresek az életben. Nagyon szurkolók azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt évek során, bízom benne, hogy pozitív irányba alakul a pályafutásuk” – nyilatkozta Kristy Scrymgeour csapattulajdonos.

Ilnur Zakarin hosszabbított a Katusha csapatánál

Az elmúlt évekkel ellentétben egyelőre viszonylag csendes az átigazolási piac. Az augusztus 1-e óta eltelt időszak inkább szól a szerződéshosszabbításokról, mintsem a csapatváltásokról. A legújabb maradó a remek idényt futó Ilnur Zakarin, aki további egy évre írt alá a Katusha csapatánál.

„Mindig is az volt az álmom, hogy a legmagasabb szinten versenyezhessek, így nagyon boldog vagyok, hogy a Katusha csapatánál lehetek. Az idény folyamán számos kiemelkedő eredményt értem el, amely a csapat segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. Nagyon jól érzem magam ennél a csapatnál, így örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásom” – mondta elégedetten a fiatal orosz kerékpáros.

Ivan Santaromita új kihívásokat keres

Nem sikerült túl fényesre Ivan Santaromita ausztrál kalandja, pedig az olasz kerekes, azt követően szerződött az Orica-GreenEDGE csapatához, hogy megnyerte hazája bajnokságát.

„A szerződésem lejárt, én pedig nem akarok ennél a csapatnál maradni. Azt hiszem, hogy mindkét fél örül annak, hogy távozhatok. Váltanom kell. Elvesztettem a motivációm, amelyet minél hamarabb vissza kell szereznem. Mentálisan hatalmas a különbség a között, hogy egy olasz vagy egy ausztrál csapatban tekersz. Összesen eddig mindössze harminc versenynapom volt, nem mehettem sem a Giróra, sem a Tourra, de a Vueltára sem. Pedig ezek azok a versenyek, amelyek éltetnek” – nyilatkozta az olasz kerékpáros.

Chris Horner újfent dühös a nemzetközi szövetségre

A veterán amerikai kerékpáros szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az elmúlt évben megfosztotta őt attól, hogy megvédhesse címét a Vuelta Espanán, idén pedig a Utahi Körversenyen gátolták meg egy jó eredmény elérésében. Horner végül az összetett ötödik pozíciójában zárta a viadalt. A 43 esztendős kerekes elmondása szerint az UCI nem engedélyezte számára asztmagyógyszerét, így az utolsó két szakasz során csak szenvedett.

„Már júniusban megküldtem a papírokat a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség számára, ennek ellenére semmi sem történt, pedig általában egy hét után egy hivatalból kiküldött orvosnak kellene megvizsgálnia. Két külsős orvos is igazolta a betegséget, ennek ellenére nem történt semmi. Ez egyszerűen hihetetlen” – mondta kissé feldúlva Horner.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes