Napi eszpresszó 2015. augusztus 16. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői az Eneco Tour királyszakasza, Tim Wellens, Louis Meintjens, a Vuelta csapatai, Ben Hermans, Alexandre Geniez valamint Leopold König.

Tim Wellens nyerte az év egyik legjobb szakaszát

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Tim Wellens (Lotto-Soudal) nyerte az idei Eneco Tour hatodik, királyszakaszát a belgiumi Houffalizében. A 198 kilométeres penzum egy mini Liege-Bastogne-Liege képét festette, a szökevények utolérését követően igazi adok-kapok alakult ki, amelyet ráadásul még a szörnyű időjárási körülmények, a végig szakadó eső is nehezített. A legendás Saint-Roche emelkedőjét követően indított a fiatal belga, akit már nem tudtak utolérni, így Tim Wellens (Lotto-Soudal) nyerte a szakaszt Greg van Avermaet (BMC) illetőleg Simon Geschke (Giant-Alpecin) előtt. Összetettben az utolsó etapot megelőzően Wellens előnye 1 perc 3 másodperc.

Tim Wellens: amikor a legjobb vagy, akkor nem is fáj annyira

Az Eneco Tour hatodik szakasza egyfajta túlélő verseny volt a nehéz pálya, illetőleg a szörnyű időjárási körülmények miatt. Tim Wellens a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a legjobbnak bizonyult, így hatalmas lépést tett címe megvédése érdekében.

„Amikor a legjobb vagy, akkor nem is fáj annyira. Először csupán az volt a célom, hogy az arany kilométeren begyűjtsem a kilenc másodpercnyi jóváírást. Már a verseny kezdetén éreztem, hogy jó erőben vagyok, így akár lehet esélyem a címvédésre is. Nagyon jól ismerem ezt az útszakaszt, így értelemszerű volt, hogy próbálkozni fogok. Az utolsó két körben hatalmas volt a tempó, olyan húszan maradhattunk az élen. A legnehezebb az utolsó egy kilométer volt, habár az már mondhatni teljesen sík útvonalon haladt. Nem lesz egyszerű a záró szakasz sem, de értelemszerűen szeretném megtartani a trikót” – mondta a Lotto-Soudal kerékpárosa Tim Wellens.

A legfrissebb átigazolási hírek

Két rövid átigazolási hírünk van a mai napra. Louis Meintjens a fiatal dél-afrikai hegyimenő két évvel hosszabbította meg szerződését az MTN-Qhubeka csapatával, habár az Astana gárdája is komoly ajánlattal kereste meg.

„Lejár az év végén a szerződésem, s habár voltak kérőim, egyértelmű volt számomra, hogy ennél a csapatnál kívánom folytatni a pályafutásom” – nyilatkozta a 23 esztendős bringás.

Közben nagyon úgy tűnik, hogy Dan Martin az Etixx-Quick Step csapatánál köthet ki. Patrick Lefevere csapatvezető ugyanis megerősítette, hogy lényegében már csak az aláírás hiányzik a papírokról. Az ír kerekes eddigi profi pályafutását Jonathan Vaughters kezei alatt töltötte.

Újabb csapatsorok az augusztus 22-én rajtoló Vuelta Espanára

A tegnapi nap folyamán a Caja Rural, a Cofidis, az Europcar és a Katusha csapatai hirdettek keretet az augusztus 22-én Puerto Banusban kezdődő Spanyol Körversenyre.

Caja Rural-Seguros RGA: David Arroyo (spanyol), Amets Txurruka (spanyol), Pello Bilbao (spanyol), Omar Fraile (spanyol), Ricardo Vilela (portugál), Jose Goncalves (portugál), Carlos Barbero (spanyol), Guillermo Mas (spanyol) és Angel Madrazo (spanyol).

Cofidis: Daniel Navarro (spanyol), Nacer Bouhanni (francia), Yoann Bagot (francia), Romain Hardy (francia), Cyril Lemoine (francia), Domonique Rollin (kanadai), Stephane Rossetto (francia), Julien Simon (francia) és Geoffrey Soupe (francia).

Team Europcar: Yukiya Arashiro (japán), Pierre Rolland (francia), Antoine Duchesne (kanadai), Fabrice Jeandesboz (francia), Jerome Cousin (francia), Jimmy Engoulvent (francia), Cyril Gautier (francia), Tony Hurel (francia) és Romain Sicard (francia).

Team Katusha: Joaquim Rodriguez (spanyol), Giampaolo Caruso (olasz), Vladimir Isaychev (orosz), Pavel Kochetkov (orosz), Alberto Losada (spanyol), Daniel Moreno (spanyol), Egor Silin (orosz), Angel Vicioso (spanyol) és Eduard Vorganov (orosz).

Ben Hermans győzött az Arctic Race of Norway királyszakaszán

Senja és Malselv között egy 175 kilométeres penzummal folytatódott a kiemelt kategóriás Arctic Race of Norway. Az északi sarkkörön zajló viadal legnehezebb szakasza, mondhatni, hogy hegyi befutóval zárult. A győzelmet végül egy remek hajrának köszönhetően a belga Ben Hermans (BMC) szerezte meg Rein Taaramae (Astana) és Mathias Frank (IAM Cycling) előtt. Természetesen, összetettben is az idén már a harmadik győzelmét elkönyvelő Hermans vette át a vezetést, előnye a záró napot megelőzően mindössze hét másodperc.

Alexandre Geniez diadalmaskodott a Tour de l’Ain szakaszversenyén

Egy 141 kilométeres, gyógyetapnak még jóindulattal sem nevezhető szakasszal zárult a Tour de l’Ain versenye, Nantua és Lelex Mont Jura települései között. Végül egy tízfős szökevénycsoport ért haza, akik közül a fiatal Pierre-Roger Latour (AG2R La Mondiale) bizonyult a legjobbnak Fabrice Jeandesboz (Europcar) és Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement) ellenében.

Összetettben már szinte semmi sem változott Alexandre Geniez (FDJ) diadalmaskodott Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement) és Pierre-Roger Latour (AG2R La Mondiale) előtt. A pontversenyt Nacer Bouhanni (Cofidis), a hegyi összetettet Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement), míg a  legjobb fiatalnak járó fehér trikót Pierre-Roger Latour (AG2R La Mondiale) nyerte.

Leopold König ezúttal a cseh válogatott színeiben villant meg

A Cseh Körverseny harmadik szakaszán 199 kilométer várt a kerekesekre, a végén egy viszonylag nehéz körpályával Sternberk városkájában. A végére természetesen darabjaira hullott a mezőny, a győzelmet az ezúttal a cseh válogatott színeiben versenyző Leopld König (Csehország) szerezte meg honfitársai Karel Hnik (Csehország) illetőleg Jan Barta (Bora-Argon 18) előtt. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) remekül versenyezve csapata legjobbjaként a 15. helyen érkezett. Összetettben a záró napot megelőzően Petr Vakoc (Etixx-Quick Step) vette át a vezetést.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes