Napi eszpresszó 2015. augusztus 20. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Kiel Reijnen, a Katusha csapata, az AG2R Vuelta sora, a World Ports Classic versenye, a Cannondale-Garmin igazolásai valamint Jesus Herrada.

Kiel Reijnen nyerte a USA Pro Challange harmadik szakaszát

Szerdán 163 kilométer várta a kerekeseket a Copper Mountan üdülőközpont illetőleg Aspen síparadicsoma között. A penzum érintette a verseny két legfontosabb emelkedőjét a 3337 méteres Femont Pass valamint 3686 méteren kicsúcsosodó Indpendence Pass meredekeit is. Nagy nehézségek árán alakult ki a nap szökése, amelyben végül tíz kerékpáros követelt helyet magának. Az elmenés legnagyobb előnye 3 perc 55 másodpercnél tetőzött, ám a Rohan Dennis által vezetett BMC nem hagyta őket túlságosan messzire jutni. Megfogásukat követően természetesen kisebb próbálkozások még voltak, azonban végül mintegy harminc kerékpáros érkezett a mezőnyhajrára. A győzelmet Kiel Reijnen (UnitedHealthcare) szerezte meg Rohan Dennis (BMC) és Ruben Zepuntke (Cannondale-Garmin) előtt. Összetettben továbbra is Brent Bookwalter (BMC) áll az élen.

Az UCI nem tiltja el a Katusha csapatát Caruso doppingügye miatt

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem függeszti fel a Katusha csapatának versenyjogát Giampaolo Caruso doppingügye miatt. Mint ismeretes az olasz kerékpáros egy 2012-es mintáját vizsgálták újra, amelyben EPO nyomaira bukkantak. Az UCI szabályai értelmében, ha egy csapat 12 hónapon belül két pozitív mintát is produkál, akkor a szövetség meghatározott időtartamra felfüggeszti a versenyzési jogát. Az Androni-Sidermac csapata pont ebből kifolyólag nem versenyezhet 30 napig. Az orosz csapat, így ott lehet a Vuelta Espanán, ahol előzetesen Caruso is rajthoz állt volna.

Domenico Pozzovivo szeretne az első öt között zárni a Vueltán

Az utolsók között a francia AG2R La Mondiale csapata is keretet hirdetett a szombaton rajtoló Spanyol Körversenyre. A sor első számú embere Domenico Pozzovivo lesz, ám Carlos Betancur nem kapott helyet a kilenc fő között.

„Sohasem könnyű jó formába kerülni az év utolsó időszakában. Úgy vélem, nagyon erős sorral érkezünk a Vueltára, remek csapategységet alkotva. Bízunk benne, hogy Domenico révén összetettben az első ötben végezhetünk” – nyilatkozta az újságírók kérdésére Julien Jurdie sportigazgató.

Az AG2R La Mondiale sora: Gediminas Bagdonas (litván), Mikael Cherel (francia), Alexis Gougeard (francia), Blel Kadri (francia), Sébastien Minard (francia), Matteo Montaguti (olasz), Rinaldo Nocentini (olasz), Domenico Pozzovivo (olasz) és Johan Vansummeren (belga).

Csődbe mehet a World Ports Classic versenye

2012-ben, a 2010-es Tour de France rotterdami nagy nyitányának örökeként hívták életre a World Ports Classic viadalát, amely lapértesülések szerint súlyos anyagi gondokkal küzd, így nagy valószínűséggel a következő évben már nem is kerül megrendezésre.

„A pénz elfogyott, a városvezetés, pedig nem szándékozik további forrásokat biztosítani a viadal életben tartására. Két hónapunk van arra, hogy befektetőket találjunk a verseny megmentése érdekében. Nagyon kevés annak az esélye, hogy jövőre is megrendezésre kerüljön ez a nagyszerű megmérettetés. Nem adjuk fel, az utolsó percig bizakodóak maradunk” – mondta Hans den Oudendammer versenyigazgató.

Patrick Bevin és Ryan Mullen is a Cannondale-Garmin csapatánál folytatja

Két új kerékpáros leigazolását jelentette be a 2016-os esztendőre a Cannondale-Garmin csapata. Az új-zélandi Patrick Bevin sprinterként kezdte, azonban idővel egyre jobban bírta az emelkedőket is. Négy évet húzott le az amerikai Bissell csapatánál, majd hazaigazolt az Avanti gárdájához. Idén nyert szakaszt a Koreai Körversenyen és a Herald Sun Tour alkalmával is. Az ír Ryan Mullen az egyik legígéretesebb időfutammenője a mezőnynek. Mindössze 21 esztendős, ennek ellenére idén az összetett harmadik helyén zárta az An Post Ras versenyét.

„Patrick megmutatta, hogy mind a sprinteknél, mind pedig az emelkedős befutóknál is hasznos csapatember. Ryan még messze van valódi önmagától, azonban tehetsége megkérdőjelezhetetlen” – nyilatkozta Jonathan Vaughters csapatvezető.

 Jesus Herrada győzött a Tour de Limousin második napján

Arnac Pompadour és Lissac sur Couze között vezetett a Tour de Limousin második etapja. A kissé emelkedős célhoz közeledvén, a mezőny kissé megbomlott, ezt használta ki a spanyol Jesus Herrada (Movistar), aki akcióba kezdett, s végül mintegy tíz másodperccel haza is ért Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) valamint Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen) kettőse előtt. A jóváírásoknak köszönhetően összetettben is Herrada vette át a vezetést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes