Napi eszpresszó 2015. augusztus 21. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Rohan Dennis, a Vuelta csapatidőfutama, a holland vb keret, Ronny Lauke, Michael Woods valamint Rudy Mollard.

Rohan Dennis nyerte a USA Pro Cycling Challange negyedik szakaszát

Az ausztrál Rohan Dennis (BMC) nyerte a USA Pro Cycling Challange negyedik szakaszát, amellyel összetettben is átvette a vezetést. Aspen és Breckenridge között a verseny leghosszabb 203 kilométeres szakaszával folytatódott a viadal. A penzum három viszonylag nehéznek mondható emelkedőt tartogatott. A nap történései végig hektikus képet mutattak, az utolsó hegyen az első komolyabb támadás Robbie Squire (Hincapie Racing) nevéhez fűződött, akit aztán csúnyán visszakínált Dennis, aki végül magabiztosan nyerte meg a szakaszt. A második az eddigi éllovas Brent Bookwalter (BMC), míg a harmadik a már említett Robbie Squire (Hincapie Racing) lett. Összetettben Dennis előnye 13 másodperc csapattársa Bookwalter előtt.

Problémák a Vuelta csapatidőfutam pályájának kapcsán

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei soron kívüli megbeszélést kezdeményeztek a Vuelta szervezőivel a szombati Puerto Banus és Marbella közötti 7,4 kilométeres csapatidőfutam kapcsán, melynek egy része homokkal takart szekcióban zajlana. A nagy sebesség, a keskeny gumik illetőleg a kevésbé tapasztalt kerekesek okán, ez könnyedén káoszhoz vezethet. Ha úgy nézzük van még egy napunk a rajtig.

Hollandia máris bejelentette világbajnoki keretét

Egy hónappal a richmondi világbajnokság előtt Hollandia nyilvánosságra hozta a női illetőleg a férfi elit mezőnyversenyen szereplő sorát. A férfi csapat Niki Terpstra, míg a női gárda Anna van der Breggen köré épül majd.

Férfi keret: Niki Terpstra (Etixx-Quick Step), Robert Gesink (LottoNL-Jumbo), Bauke Mollema (Trek Factory Racing), Sebastian Langeveld (Cannondale-Garmin), Dylan van Baarle (Cannondale-garmin), Jos van Emden (LottoNL-Jumbo), Lars Boom (Astana), Pim Ligthart (Lotto-Soudal) és Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Női keret: Anna van der Breggen (Rabo-Liv), Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), Lucinda Brand (Rabo-Liv), Roxane Knetemann (Rabo-Liv), Iris Slappendel (Bigla), Chantal Blaak (Boels-Dolmans) és Amy Pieters (Liv-Plantur).

Ronny Lauke új profi csapatot alapít

Ronny Lauke a megszűnő Velocio-SRAM sportigazgatója nem búslakodott túlságosan sokáig, új női csapat alapításába kezdett a Canyon támogatásával. A belga cég névadó szponzorációja révén azt tervezi, hogy rövid időn belül az egyik legjobb országúti csapatot hozza tető alá.

„Csapatot fogok üzemeltetni a jövő évben. Bízom benne, hogy az egyik legjobb sor lehet az enyém, amely a közeljövőben a női mezőny elit klubjaként funkcionálhat” – mondta Lauke. Mint ismeretes Kristi Scrymgeour nem régiben jelentette be, hogy az egykori High Road család utolsó zászlóshajója a Velocio-SRAM is lehúzza az év végén a rolót.

Michael Woods is a Cannondale-Garminál folytatja

Az egykori középtávfutó, a kanadai Michael Woods is a Cannondale-Garmin csapatánál folytatja pályafutását, miután a jelenleg az Optum Pro Kelly Benefit gárdájánál tekerő kerekes is aláírt Jonathan Vaughters gárdájához.

„Michael pályafutását régóta nyomon követem. Az elmúlt években keményen dolgozott, hogy eljuthasson arra a szintre, ahol most tart. Úgy gondolom, hogy a tavaszi klasszikusokon illetőleg a kisebb szakaszversenyek során is a csapatunk egyik nagy erőssége lehet” – nyilatkozta Vaughters Woodsról, aki nemrégiben a Utahi Körverseny összetettjének második helyén zárt.  

Rudy Mollard a Tour de Limousin harmadik napjának győztese

Saint Dizier Leyrenne és Aigurande között a királyszakasszal folytatódott a Tour de Limousin. A 189 kilométeres penzum elején egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult, akik közül végül többen is haza értek. A győzelmet a francia Rudy Mollard (Cofidis) szerezte meg Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement) és Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Metropole) előtt. Összetettben Jesus Herrada (Movistar) egyetlen másodperccel ugyan, de megőrizte előnyét.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes