Napi eszpresszó 2015. augusztus 22. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Rohan Dennis, Carlos Betancur, a Cult Energy csapata, átigazolási pletykák, a Rabobank-Liv nagy győzelme, Sonny Colbrelli valamint Dylan Groenewegen.

Rohan Dennis duplázott Kolorádóban

Breckenridge körül egy 13 és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a USA Pro Cycling Challange. A kronón sem történt meglepetés, ezúttal is a BMC csapata dominált, a legjobb időt az utolsóként induló Rohan Dennis (BMC) futotta, 18 perc és 1 másodperc alatt abszolválva a távot. A második a kanadai Rob Britton (Team SmartStop), míg a harmadik Brent Bookwalter (BMC) lett. Összetettben Dennis előnye 44 másodperc csapattársa Bookwalter (BMC) előtt.

Carlos Betancur valamint az AG2R csapatának útjai elváltak

Közös megegyezéssel felbontották Carlos Alberto Betancur 2016 végéig szóló szerződését a francia AG2R La Mondiale csapatánál. A kolumbiai kerékpáros hatalmas tehetségként igazolt a francia sorhoz, melynek színeiben remek eredményekkel kezdett, többek között nyert Párizs-Nizzát is. Azonban fegyelmezetlensége – nem utazott vissza Franciaországba, nem figyelt a testsúlyára stb. – miatt az elmúlt 18 hónapban karrierje megfeneklett, s habár viszonylag aktívan versenyzett az idei Olasz Körön, végül sem a Tour, sem pedig a Vuelta csapatba nem fért be.

„Szeretném megköszönni az AG2R csapatának azt a támogatást, amelyet felém nyújtottak. Fantasztikus, felejthetetlen élményeket szereztem náluk az elmúlt három év során, azonban a karrierem megmentése érdekében váltanom kell” – nyilatkozta Betancur.  

Megmenekült a Cult Energy csapata

Immáron biztossá vált, hogy a jövő év folyamán is láthatjuk a mezőnyben a dán Cult Energy csapatát, amely az előzetes híresztelésekkel ellentétben, nem Bjarne Riis ajánlatát fogadta el, hanem egyesült a nem régiben még a Tour de Hongrie-n versenyző német kontinentális Team Stölting csapatával. A két klub fúziója kapcsán egy három éves megállapodás született, így a csapat jövője a 2018-as évad végéig biztosított.

„Ez egy hatalmas lépés a csapatunk jövőjének biztosítása érdekében. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években, immáron egy nagy három hetes körversenyen is megmutathatjuk magunk” – mondta Michael Skelde tulajdonos. A csapatot Cult Energy-Stölting Group néven találjuk majd meg a mezőnyben.  

Átigazolási pletykák

Egyértelműen a Cannondale-Garmin csapata a legaktívabb eddig az átigazolási piacon. Patrick Bevin, Ryan Mullen és Michael Woods szerződtetése után, a legfrissebb pletykák szerint Rigoberto Uran és Pierre Rolland kettősével tárgyalnak, habár a hírt nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Az olasz sportlap a La Gazetta dello Sports információ szerint azonban az átigazolás ténye a kolumbiai versenyző esetében több mint pletyka. Rolland jövője nagyban függ, az Europcar esetleges megmenekülésétől.

A Rabobank-Liv nyerte a vargardai női világkupa versenyt

Augusztus 21-én egy csapatidőfutammal, míg két nappal később egy egyéni kronóval folytatódik a 2015-ös női világkupa sorozat, a svédországi Vargardában. A csapatkronón 42 és fél kilométer várta a hölgyeket, amelyet a holland Rabobank-Liv csapata teljesítette a leggyorsabban, 52 perc és 51 másodperc alatt. Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Thalita de Jong és Shara Gillow négyese mögött a Velocio-SRAM (Alena Amialiusik, Lisa Brennauer, Karol-Ann Canuel és Trixi Worrack) végzett a második, míg a Boels-Dolmans (Elizabeth Armitstead, Chantal Blaak, Christine Masjerus és Evely Stevens) a harmadik pozícióban.       

Sonny Colbrelli a Tour de Limousin győztese

A tavalyi fantasztikus idényét követően idén kissé hallgatagabb Sonny Colbrelli a Bardiani-CSF kerékpárosa, aki a Tour de Limousin szakaszversenyének utolsó etapján szerzett jóváírásai révén, végül megnyerte az összetettet. Aixe sur Vienne és Limoges között 164 kilométer várt a kerekesekre, viszonylag sík terepen. Ennek megfelelően a végén mezőnyhajrá döntött, amit a holland Maurits Lammertink (Team Roompot) nyert meg Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) és Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen) előtt.

Összetettben Colbrelli mögött a sokáig vezető Jesus Herrada (Movistar) végzet a második, míg Rudy Molard (Cofidis) a harmadik helyen. A pontversenyt Baptiste Planckaert (Roubax-Lille Metropole), a hegyi összetettet Romain Combaud (Equipe Cycliste Armee de Terre), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), míg a csapatversenyt a francia kontinentális Roubaix-Lille Metropole sora nyerte.

Holland győzelem az Arnhem-Veenendal egynaposán

Pontosan 199,7 kilométer várta az Arhem-Veenendal klasszikus egynaposának részvevőit Hollandiában. A penzum végére rendesen szétszakadozott a mezőny, végül mintegy 15 fő hajrázhatott a győzelemért, akik közül Dylan Groenewegen (Team Roompot) bizonyult a leggyorsabbnak Yauhenni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement) és Romain Maikin (RusVelo) kettősét megelőzve.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes