Napi eszpresszó 2015. augusztus 23. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Peter Velits, Roman Kreuziger, Nairo Quintana és Alejandro Valverde, Carlos Alberto Betancur, Cyril Gautier valamint Sören Kragh Andersen.  

Peter Velits: nem terveztük, hogy ki menjen át elsőként a célvonalon

A BMC csapata nyerte a Vuelta Espana csapatidőfutamát mindössze 8 perc 10 másodperc alatt teljesítve, az összetett eredményébe nem számító, tengerparti 7,4 kilométeres távot. A második a Tinkoff-Saxo, míg a harmadik az Orica-GreenEDGE csapata lett. A piros trikót a célvonalon elsőként áthaladó szlovák Peter Velits szerezte meg.

„Nagyon boldog vagyok. Tökéletes munkát végeztünk, megcsináltuk azt, amit előzetesen megbeszéltünk. Nem terveztük, hogy ki menjen át elsőként a célvonalon. Az utolsó kilométeren belül is váltottuk egymást, nem figyeltük ki van elől, próbáltunk minél hamarabb célba érni. Megnéztük reggel a pályát, így az volt a taktikánk, hogy hárman kezdenek el forogni az első kilométeren, a lehető legkomolyabb tempót tekerve” – mondta Velits a célba érkezést követően.  

Roman Kreuziger nyerte a USA Pro Cycling Challange hatodik szakaszát

Loveland és Fort Collins között 165 kilométer várta a USA Pro Cycling Challange hatodik szakaszának részvevőit. Rögtön a rajtot követően kialakult a nap elmenése, amelybe heten keveredetek bele, név szerint Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo), Nathan Brown (Cannondale-Garmin), Dylan Girdlestone (Drapac), Leonardo Basso (Trek Factory Racing), Tom Zirbel (Optum Pro Kelly Benefit), Javier Megias (Novo Nordisk) és Danny Summerhill (UnitedHealthcare). A hetes legnagyobb előnye 4 perc 10 másodpercnél tetőzött, azonban a főmezőnynek tökéletes volt ez a szökés. Summerhill ugyan idővel leszakadt, de hatan végül hazaértek. A győzelmet Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) szerezte meg Javier Megias (Novo Nordisk) és Leonardo Basso (Trek Factory Racing) előtt. Összetettben semmi sem változott az utolsó szakasz előtt továbbra is Rohan Dennis (BMC) áll az élen csapattársa Brent Bookwalter (BMC) előtt.

Quintana és Valverde egyaránt a Movistar kapitányai

A spanyol Movistar csapatának sportigazgatója Jose Luis Arrieta az egyik kerékpáros lap kérdésére megerősítette, hogy Nairo Quintana és Alajandro Valverde egyaránt a kapitányi szerepkört töltik be a pamplónai sornál, úgymond nincs hierarchia közöttük, a szerepek a verseny közben kerülnek majd leosztásra.

„Mindkét versenyző ugyanolyan szerepben tetszeleg. Napról napra gondolkodunk, meglátjuk, hogy miként is alakulnak a dolgok. Szerintem nincs abban semmi furcsa, hogy két olyan erős emberrel rendelkezünk, mint Nairo és Aljandro” – nyilatkozta az egykori remek kerékpáros Arrieta.    

Betancur a Movistar csapatánál folytathatja

Egy nappal azt követően, hogy hivatalosan is bejelentették Carlos Alberto Betancur illetőleg az AG2R La Mondiale csapatának szerződésbontását a francia Ouest France lapja arról számolt be, hogy a problémás kolumbiai kerekes nagy valószínűséggel a Movistar csapatánál folytathatja karrierjét. A hír nem lelt ugyan megerősítésre, de tudni vélhető, hogy Eusebio Unzue szívesen látna a versenyzőt a keretében.

Cyril Gautier aláírt az AG2R-hez

Elsőként Cyril Gautier távozott az Europcar csapatától, melynek kapcsán még most sem lehet tudni, hogy vajon találnak-e új szponzort a 2016-os évadra. A 27 esztendős Gautier egy egészen kiváló segítő, aki eddigi pályafutását Jean-Rene Bernaudeau kezei alatt töltötte. A 2013-as Finestre-i verseny győztese Romain Bardet egyik kiemelkedő fegyverhordozója lehet. Gautier három évre írt alá.

Elrajtolt a kis Tour de France

Augusztus 23-án egy 3,5 kilométeres prológgal vette kezdetét Tonnerre városkájában a legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásverseny a sokak által csak kis Tour de France-nak nevezett Tour de l’Avenir. A prológot a leggyorsabban, mindössze 4 perc 53 másodperc alatt Sören Kragh Andersen (Dánia) teljesítette megelőzve Gianni Moscon (Olaszország) és Sebastian Henao (Kolumbiai) kettősét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes