Napi eszpresszó 2015. augusztus 26. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alejandro Valverde, Ben King, a FDJ csapata, Marcel Kittel, Alexandre Vinokourov, Dan Martin, Arnaud Gerard valamint Sören Kragh Andersen.  

Valverde: továbbra is küzdenem kell

Alejandro Valverde nyerte a Vuelta Espana trükkös, negyedik szakaszát Estepona illetőleg Vejer de la Frontera között. Az etap végén egy viszonylag meredek, négy kilométeres emelkedő várta a kerékpárosokat.

„Nem ismertem túlságosan a végét, mivel korábba nem jártam be az útvonalat, csupán reggel az interneten néztem meg az utolsó kilométereket. A Tour után egy kis pihenőt tartottam, de úgymond nem kapcsoltam ki a verseny üzemmódot. Nagyon nehéz volt a vége, legfőképp az utolsó 400 méter, ahol már teljesen kikapcsolt az agyam. Alberto Losada hatalmas tempót diktált, így a támadásoknál sem Pello Bilbao sem pedig Nicolas Roche nem tudott nagyobb különbséget kialakítani. Tudtam, hogy Sagan mögöttem van, és, azt is, hogy nagyon erős. Ennek ellenére az utolsó 200 méteren megindultam, és abban a pillanatban már éreztem, hogy ez a győzelem az enyém. Amennyiben ezt a formát akarom tovább vinni, akkor szakaszról szakaszra küzdenem kell” – nyilatkozta a díjátadót követően a Movistar kerékpárosa Alejandro Valverde.  

Ben Kinget a szakasz közben rabolták ki

Érdekes eset történt a Vuelta tegnapi szakasza során, történt ugyanis, hogy mintegy 40 kilométerrel a vége előtt egy beszűkülő útszakasznál bukás történt, amelybe a Cannondale-Garmin kerékpárosa Ben King is belekeveredetett. King az út szélén várta a csapatautóját, amikor egy néző egyszerűen lekapta a kerékpáros komputerét, miközben feltehetően ugyanaz a szurkoló egyszerűen felpattant a kerékpárjára is.

„Nem tudom, hogy ő volt-e az, aki ellopta a Garminom” – írta King az egyik közösségi oldalon.   

A FDJ vezetősége koránt sem elégedett a Vueltán eddig mutatott teljesítménnyel

Franck Pineau azt követően fakadt ki, hogy a verseny első komolyabb emelkedőjén a csapat négy kerékpárosa is rögtön leszakadt.

„A verseny első komolyabb emelkedőjén tizennégy kerékpáros rogyott szinte azonnal meg, köztük négyen a mi csapatunkból. Természetesen nem ez volt az előzetes terv, így koránt sem vagyunk elégedettek. Lorenzo Manzin és Olivier Le Gac teljesítményét azonban dicséret illeti, elvégzik a rájuk kiszabott munkát, habár ők a legfiatalabbak a keretben” – fakadt ki a francia sportvezető. 

Marcel Kittel nem lesz ott az idei világbajnokságon

Andre Greipel és John Degenkolb kettőse vezetheti a német válogatottat a szeptemberi richmondi világbajnokságon, derült ki azt követően, hogy a Német Kerékpáros Szövetség nyilvánosságra hozta, bő 14 fős keretét. Mint arra emlékezhetünk idén Greipel öt szakaszt nyert kiemelt, három hetes körversenyen, míg Degenkolb a Milánó-Sanremó és a Párizs-Roubaix klasszikusainak győztese.

A bő keret: Nikias Arndt (Giant-Alpecin), Marcus Burghardt (BMC), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Johannes Fröhlinger (Giant-Alpecin), Simon Geschke (Giant-Alpecin), Patrick Gretsch (AG2R), André Greipel (Lotto-Soudal ), Christian Knees (Team Sky), Paul Martens (Lotto-NL Jumbo), Tony Martin (Etixx Quickstep), Andreas Schillinger (Bora-Argon 18), Marcel Sieberg (Lotto-Soudal), Jasha Sütterlin (Movistar) és Paul Voss ( Bora-Argon 18).

Vinokourov szerint a fair play eszméje már a múlté

Az Astana csapatvezetője Alxendre Vinokourov még azt követően fakadt ki, hogy a második etap bukását követően egyes sorok azonnal tempót kezdtek el menni, miközben Vincenzo Nibali hátul maradt. Később, mint arra emlékezhetünk Nibalit a csapatautó húzta fel, melynek következményeként kizárták a versenyből.

„Egy nagyobb bukást követően a mezőny és a hátul maradók is idegesek lesznek. Így volt ezzel Nibali is. Számos csapat próbálta kihasználni ezt, és azonnal tempót mentek. A kerékpársport íratlan szabályai, a fair play, immáron a múlté. Megszegtük a szabályokat, amiért ezúttal is elnézést kérünk a szurkolóktól, a versenyzőktől, a szervezőktől és a szponzoroktól is. A kizárás egy kissé túlzó volt, de elfogadjuk a döntést” – mondta két nappal az esetet követően a londoni olimpia bajnoka.

Dan Martin új kihívásokra vágyik

Dan Martin immáron biztos, hogy elhagyja a Cannondale-Garmin csapatát, új szerződést azonban még sehol sem írt alá. A legkomolyabb kérője a belga Etixx-Quick Step sora. 

„Az elmúlt évek során kissé beleszürkültem a hétköznapokba. Úgy vélem, hogy a pályafutásom szempontjából eljött az ideje a váltásnak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Garmin csapatában versenyezhettem, velük együtt fejlődtem, és, hogy a színeikben részese lehettem megannyi sikernek. Ez a csapat mindig is a családom lesz, de új kihívásokra vágyom” – nyilatkozta a kiváló ír kerekes.

Arnaud Gerard nyerte a Tour de Poitou Charentes első szakaszát

Augusztus 25. és 28. között került Franciaországban megrendezésre a 2.1-es besorolású Tour de Poitou Charentes szakaszversenye melynek első etapja Rochefort és Barbezioux között 187 kilométert tartogatott, szinte végig sík terepen. Ennek ellenére a célhoz közeledve, mintegy 12 főnek sikerült minimálisan ellépnie, akik közül Arnaud Gerard (Bretagne-Sécéh Environnemenet) győzedelmeskedett Maxime Daniel (AG2R La Mondiale) illetőleg Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) kettőse előtt. Összetettben természetesen Gerard viselheti a sárga megkülönböztetett trikót.

Újabb dán győzelem a Tour de l’Aveniren

Sören Kragh Andersen (Dánia) nyerte a Tour de l’Avenir harmadik szakaszát, ezzel immáron a második szakaszgyőzelmét aratva, a sokak által csak kis Tournak becézett utánpótlás viadalon. Champagnole és Tournus között 137 kilométer várta a mezőnyt, melynek végén mondhatni mezőnyhajrá döntött, amelyet a dán kerekes nyert meg a cyclo-cross sztár Mathieu Van der Poel (Hollandia) valamint Johannes Weber (Németország) duója előtt. Összetettben továbbra is Tom Bohli (Svájc) vezet. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes