Napi eszpresszó 2015. augusztus 27. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Caleb Ewan, Tom Dumoulin, Tsgabu Grmay, Ryder Hesjedal, Jean-René Bernaudeau, Matteo Trentin, Jerome Baugnies valamint Mads Würtz.

Ewan: azt hiszem ez volt az utolsó esélyem

Caleb Ewan megszerezte pályafutása első szakaszgyőzelmét, egy nagy három hetes körversenyen, miután kellő magabiztossággal diadalmaskodott a Vuelta Espana ötödik Alcalá de Guadaíra-i befutója során.

„Az biztos, hogy ez karrierem legboldogabb pillanata. Egy emelkedős befutó alkalmával legyőzni olyan vetélytársakat, mint John Degenkolb és Peter Sagan, hatalmas erőt ad az ember számára. Nem volt könnyű a szakasz, a csapattársaim azonban hatalmas munkát végeztek értem. Az utolsó métereken még Degenkolb kerekén voltam, azonban sikerült a legtökéletesebb pillanatban indítanom, ami szakaszgyőzelmet eredményezett. Leírhatatlan az az érzés, amit érzek. Azt hiszem, ez volt az utolsó esélyem, mivel nem tervezem, hogy végigtekerem a versenyt” – mondta boldogon a díjátadót követően az újoncévét taposó Ewan.     

Dumoulin: sohasem adom fel küzdelem nélkül

Miután a befutónál megszakadt a sor a verseny eddigi éllovasa a kolumbiai Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) elbukta a piros trikót. A Vuelta új összetettbeli éllovasa Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) lett.

„Nagyon nagy csalódásként éltem meg a Touron a bukásom, melynek nyomán nem sikerült magamra öltenem a sárga trikót. A két hetes felépülést követően az eddigieknél is keményebben dolgoztam, ami kifizetődött, hisz jelen pillanatban én vagyok a Vuelta éllovasa. Előzetesen a harmadik hét egyenkénti időfutama volt a célom, de ebben a szituációban már arra törekszem, hogy minél tovább megőrizhessem a vezetést. Sohasem adom fel küzdelem nélkül, habár tudom, hogy az összetettben nem túl sok az esélyem” – nyilatkozta a Giant-Alpecin kerekese Tom Dumoulin.

Tsgabu Grmay bízik egy jobb eredmény elérésében

Rafal Valls egy betegség miatt rajthoz sem állhatott, míg Przemyslaw Niemiec a második szakaszon bukott hatalmasat, minek következtében mondhatni, hogy igazi kapitány nélkül maradt az olasz Lampre-Merida sora. Az etióp bajnok Tsgabu Grmay tett arról, hogy a csapat képernyőre kerüljön.

„Az egyik olyan versenyzője vagyok a csapatnak, aki szabadkezet kapott a szökésekben. Nagyon jól éreztem magam, így megpróbáltam belekeveredni a nap elmenésébe. Örülök, hogy sikerült, ami nagyszerű a csapatom számára. Egyet ígérhetek, az elkövetkezendő szakaszokon még fogok próbálkozni. 74 versenynap van már a lábaimban, ennek ellenére bízom egy jobb eredmény elérésében” – mondta Grmay.   

Ryder Hesjedal a Trek, míg Rein Taaramae a Katusha csapatánál folytatja

A Trek Factory Racing csapata bejelentette a 2012-es Giro d’Italia győztesének Ryder Hesjedalnak a leigazolását.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy egykori nagy körverseny győztest üdvözölhetünk a csapatunkban. Hiszem, hogy mind számunkra, mind pedig Ryder számára pozitív előrelépést eredményez majd a transzfer. Ő egy nagyon erős versenyző, aki a jövő évi Giron is nagyot alkothat” – nyilatkozta Luca Guercilena csapatvezető.

A nap második nagy bejelentése Rein Taaramae nevéhez fűződik, az észt kerékpáros az Astana csapatától a Katusha gárdájához szerződött.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen erős csapatnál folytathatom. A különböző versenyek során már megtapasztaltam a náluk honoló hangulatot, amelynek én is részese akarok lenni. Ez a csapat meggyőzött arról , hogy igazán hisznek bennem, amely számomra csak jól sülhet el” – mondta Taaramae, aki idén megnyerte a Burgosi Körversenyt és a az Arctic Race of Norway viadalát is.

Bernaudeau: lesz csapatom a következő évben is

Jean-René Bernaudeau az Europcar csapatvezetője megtörve a hallgatás csendjét és bejelentette, hogy a csapat megmenekült, így 2016-ban is a profi mezőny részét képezik majd. A szakvezető hónapok óta dolgozik a gárda megmentésén, habár Pierre Rolland és Cyril Gautier kettősét már elvesztette.

„Hivatalosan nem mondhatok még semmi, de elégedett vagyok, működünk tovább a következő évben is” – nyilatkozta egy francia lapnak.

Matteo Trentin nyerte a Tour de Poitou Charentes második szakaszát

Blanzac Porcheress és La Creche között egy 195 kilométeres etappal folytatódott a Tour de Poitou Charentes szakaszversenye. A szinte teljesen sík szakasz végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amelyet Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) nyert meg Yahueni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement) és Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) kettőse előtt. Összetettben továbbra is Arnaud Gerard (Bretagne-Séché Environnement) vezet.

Wanty-Groupe Gobert fölény Belgiumban

Immáron 55. alkalommal került megrendezésre a Druivenkoers-Overijse egynaposa, melynek keretében Huldenberg és Overijse között mintegy 200 kilométer várta a kerekeseket, egy viszonylag nehéz karakterisztikájú útvonalon. A végére természetesen apró darabjaira hullott a mezőny. A Wanty-Groupe Gobert csapatából ketten értek haza, a győzelmet Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) szerezte meg, míg a második Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) lett.  Harmadikként Sean De Bie (Lotto-Soudal) érkezett célba.   

Újabb dán győzelem a Tour de l’Avenir versenyén

Az eddigi öt napból négy végén is dán kerékpáros diadalmaskodott a kis Touron, azaz a legnagyobb presztízsű utánpótlásversenyen a Tour de l’Aveniren. A negyedik szakasz során Annemasse és Cluses között 146,7 kilométer volt a táv, a végén egy harmadik és egy második kategóriás emelkedővel, de nem hegyi befutóval. Végül egy négyfős csoport ért haza, akik közül Mads Würtz (Dánia) bizonyult a legjobbnak Dries Van Gestel (Belgium) és Anders Skaarseth (Norvégia) kettőse előtt. Összetettben Jose Luis Rodriguez (Chile) vette át a sárga trikót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes