Napi eszpresszó 2015. augusztus 3. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Marcel Kittel, Amets Txurruka, Jean-Pierre Drucker, Barbara Guarischi, Oliver Naesen valamint Filipe Cardoso.

Marcel Kittel fontos győzelmet aratott

Marcel Kittel hosszú nélkülözést követően újra győzelmet ünnepelhetett, miután a tegnapi nap folyamán megnyerte a Lengyel Körverseny első szakaszának mezőnyhajráját. A sérülés, a betegség és a formaingadozás úgy tűnik immáron a múlté.

„Tudtam, hogy nehéz, technikás lesz a befutó, de körről-körre egyre jobban és jobban éreztem magam, próbáltam megismerni az utolsó kanyarokat, ráadásul a szökevények is tökéletes felvezetést adtak ehhez, pont akkor értük utol őket, amikor kellett. Nagyon fontos ez a győzelem számomra, hisz nagyon régen ünnepelhettem már. Izgatottan vártam már ezt a versenyt, örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgok,” – nyilatkozta a Giant-Alpecin sprintere a befutót követően.  

Amets Txurruka az Orica csapatánál folytathatja

Habár hivatalos megerősítés még nincs, de előzetesen minden jel arra utal, hogy a baszk kiválóság Amets Txurruka az ausztrál Orica-GreenEDGE csapatánál folytatja pályafutását.

„Néhány részletet még át kell beszélnünk, de nagy valószínűséggel le fogjuk igazolni Txurrukat. Várunk a hivatalos sajtóközleményre,” – mondta Neil Stephens sportigazgató. Ellenben jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy Simon Clarke elhagyja a csapatot.   

Jean-Pierre Drucker nyerte a RideLondon egynaposát

A tegnapi napon került megrendezésre a Prudential RideLondon & Surrey Classic kiemelt kategóriás egynapos viadala melynek során London környékén pontosan 200 kilométer várta a kerékpárosokat. A szokásoknak megfelelően a korai emelkedők kapcsán most is nagyszerű verseny kerekedett. A győzelmet végül kisebb meglepetésre a luxemburgi Jean-Pierre Drucker (BMC) szerezte meg Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo) és Ben Swift (Sky) előtt.

Szomorú hangulatban telt a bochumi női világkupa futam

A női világkupa sorozat hetedik állomására a németországi Bochum városában került sor, ahol nyolc, egyaránt 15,7 kilométeres kör várta a kerekeseket. A viadalt egy szörnyű tragédia árnyékolta be, hisz a Top Girls Fassa Bortolo mindössze 22 esztendős kerekese Chiara Pierobon két nappal ezelőtt a versenyre tartva lett rosszul, életét sajnos már nem tudták megmenteni, halálát tüdőembólia okozhatta.

A versenyt az olasz Barbara Guarischi (Velocio-SRAM) nyerte Lucinda Brand (Rabobank-Liv) és Emilie Moberg (Hitec Products) előtt. A sorozatot továbbra is a brit Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) vezeti.   

Oliver Naesen élete sikerét aratta

A La Poly Normande 1.1-es egynaposán Avranches és Saint Martin de Landelles között 157 kilométer várta a kerekeseket egy viszonylagos meredek, emelkedős befutóval. Ennek megfelelően rendesen szétzilálódott a mezőny. A győzelmet végül a fiatal belga Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen) szerezte meg Fabrice Jeandesboz (Europcar) és Antoine Duchesne (Europcar) ellenében.  

Filipe Cardoso révén megvan az első hazai siker a Portugál Körön

Alvarenga és Mondim de Basto között egy közel 160 kilométeres etappal folytatódott a Portugál Körverseny három kategorizált heggyel és hegyi befutóval. A hazaiak első győzelmét az etap végén Filipe Cardoso (Efapel) szerezte csapattársa Joni Brandao (Efapel) és a sárga trikós Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa) előtt. Összetettben utóbbi megtartotta vezető helyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes