Napi eszpresszó 2015. július 10. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Zdenek Stybar és Tony Martin, Vincenzo Nibali és Chris Froome, Johan van Zyl, Primoz Roglic valamint Mayuko Hagiwara.  

Nevetés és sírás az Etixx-Quick Step csapatánál

A cseh Zdnek Stybar pályafutása első Tour de France-án rögtön szakaszt nyert, habár előzetesen Mark Cavendish segítése volt a feladata. Sajnálatos módon azonban a belga csapat öröme nem tartott túl sokáig miután kiderült, hogy a sárga trikós Tony Martin kulcscsontját törte, így a mai napon már nem állhat rajthoz.  

„Az utolsó tíz kilométer nagyon hektikus volt. Viszonylag hátul voltam, azonban Renshaw elhagyta valamiért Cavendisht, majd egyszerűen eltűnt mögülem mindenki. Szóltak a csapatkocsiból, hogy menni kell én pedig beleadtam mindent. A Cyclo-Cross világbajnoki címem mellett pályafutásom legfontosabb győzelmét szereztem,” – mondta Stybar.

„Sajnos Tony Martin kulcscsontja eltört. Nyílt törést szenvedett, s habár nem akarja feladni a versenyt, nem engedhetem azt meg, hogy rajthoz álljon,” – nyilatkozta Helge Riepenhof az Etixx-Quick Step csapatorvosa.  

Nibali és Froome megvitatták a bukás eseményeit

Tony Martin bukása következtében lényegében mind a négy esélyes a földre került, ám az események hevében Vincenzo Nibali szavakkal támadta Chris Froome-t, miszerint Ő okozta a kalamajkát. Froome a szakaszt követően az Astana buszában tisztázta a helyzetet Nibalival.

„Fogalmam sincs, hogy estem el, a helyzet pillanatában pedig úgy véltem, hogy Chris borított fel. A szakaszt követően odajött hozzám a csapatbuszhoz, közösen visszanéztük az esetet én pedig elnézést kértem tőle. Martin esése miatt buktunk, Chris rám esett jobbról, én pedig Warren Barguilt sodortam el. Szerencsére mind megúsztuk az esetet, habár esni sohasem jó érzés,” – mondta Nibali.

Johan Van Zyl nyerte az Osztrák Kör ötödik szakaszát

Drobollach és Matrei in Osttirol között egy 175 kilométeres etappal folytatódott az Osztrák Körverseny. A penzum úgymond egy átvezető szakasznak volt tekinthető. Egy hatfős csoport lépett el a nap elején, majd mintegy 20 kilométerrel a vége előtt a szervezőség megállította a mezőnyt egy nagyobb bukás miatt. Az újraindítást követően a szökésből előlmaradók közül Johan Van Zyl (MTN-Qhubeka) lépett meg, aki végül meg is nyerte a szakaszt David Tanner (IAM Cycling) és Rick Zabel (BMC) kettőse előtt. Összetettben továbbra is Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) áll az élen. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a főmezőnnyel érkezett, összetettben két helyet javítva a 34. pozícióba lépett előre.

Primoz Roglic sikere a Quinghai Lake Körversenyén

A kínai Quinghai Lake Körverseny ötödik szakaszán Xihaizhen és Gonghe között 133 kilométer volt a táv, s habár nem volt hegyi befutó a kiemelt kategóriás 3700 méter magasságban végződő emelkedő rendesen megtépázta a mezőnyt. A nap során négyen voltak szökésben, akik végül haza is értek. A győzelmet a szlovén Primoz Roglic (Adria Mobil) szerezte meg Hossein Alizadeh (RTS-Santic) és Hernandez Colorado (Ningxia Sport) ellenében. Összetettben Alizadeh vette át a vezetést.  

Mayuko Hagiwara történelmet írt a női Giron

Tresivio és Morbegno között egy 102 kilométeres penzum várta a női Giro d’Italia mezőnyét a viadal hatodik etapja során. A két komolyabb emelkedőt is tartogató etap vége előtt mintegy 30 kilométerrel lépett el a regnálóm japán bajnok Mayuko Hagiwara (Wiggle-Honda), aki végül haza is ért, így nemzete első kerekeseként győzelmet szerezve a Giron. A második Megan Guarnier (Boels-Dolmans), míg a harmadik Ashleigh Moolman (Bigla) lett. Összetettben továbbra is Guarnier vezet.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes