Napi eszpresszó 2015. július 13. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői a BMC csapata, Richie Porte, Victor de La Parte, Mattia Gavazzi valamint Anna Van der Breggen.

A BMC nyerte a Tour de France csapatidőfutamát

Érdekes módon, a kilencedik szakaszon került megrendezésre a Tour de France mondhatni idei csapatidőfutama. Az első hét fáradalmai látszottak is a kerékpárosokon és persze az sem segített, hogy nem minden csapat tudott már teljes létszámban elrajtolni. A kronót végül a BMC nyerte.

„Tudtuk, hogy jó időt mentünk. A tökéletes persze az lett volna, ha a sárga trikót is megszerezzük, de nagyon elégedettek vagyunk a sikerrel. Nagyon nehéz volt az időfutam, az emelkedők rendesen megrostálták a csapatokat. Jó helyzetből várjuk a Pireneusokat. Mondhatni a Tour egy igazi kerékpáros maraton, amelyből viszonylag sok van még hátra,” – mondta az összetett második helyére fellépő Tejay Van Garderen.

Richie Porte megerősítette, hogy elhagyja a Sky csapatát

Richie Porte a tegnapi nap során az ausztrál SBS televíziónak adott interjújában megerősítette, hogy a 2015-ös évad végén elhagyja a Sky csapatát.

„Ez az utolsó Tour de France-om a Sky csapatának színeiben. Szeretném a lehető legjobb helyen befejezni, miközben minden erőmmel azon leszek, hogy segíthessem Chris Froome-t. A jövőben szeretnék a saját céljaimért küzdeni,” – nyilatkozta Porte, akinek a pletykák szerint két kérője van a BMC illetőleg az Orica-GreenEDGE.  

Victor de La Parte nyerte az Osztrák Körversenyt

Az Osztrák Körverseny utolsó, nyolcadik szakaszán Innsbruck és Bregenz között 184 kilométer várta a kerekeseket. Habár három kategorizált emelkedőt az utolsó etap is tartogatott, természetesen a nap inkább a sprintereknek kedvezett. Az etapot végül Moreno Moser (Cannondale-Garmin) nyerte David Tanner (IAM Cycling) és Clément Venturini (Cofidis) előtt.

Összetettben Victor de La Parte (Vorarlberg) pályafutása eddig legnagyobb győzelmét aratta. A második Ben Hermans (BMC), míg a harmadik Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) lett. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a 27. helyen végzett közel 11 perces hátrányban. A pontversenyt Jan Tratnik (Amplatz-BMC), a hegyi összetettet Felix Groschartner (Felbermayr-Simplon), míg a csapatversenyt a BMC nyerte.  

Mattia Gavazzi nyerte a Quinghai Lake versenyének nyolcadik etapját

Xunhua és Linxia között 126 kilométer várta a mezőnyt, a Quinghai Lake Körversenyének nyolcadik napján. Egy második kategóriás emelkedőt leszámítva lényegében viszonylag egyszerűnek tűnt a nap, így értelemszerűen a sprintereké volt a főszerep. A mezőnyhajrát végül Mattia Gavazzi (Amore & Vita) nyerte Marko Kump (Adria Mobil) és Ivan Savitskiy (RusVelo) kettőse előtt. Összetettben továbbra is az iráni Hossein Alizadeh (RTS-Santic) vezet.

Anna Van der Breggen nyerte a női Giro d’Italiát

Verbania és San Domenico di Varzo között egy 92,7 kilométeres szakasszal zárult a női Giro d’Italia. Az utolsó napra hagyott hegyi befutó végül nem sok mindenen változtatott már. A szakaszt Mara Abbott (Wiggle-Honda) nyerte Anna Van der Breggen (Rabobank-Liv) és Flavia Oliveira (Alé Cipollini) ellenében.

Összetettben a holland Anna Van der Breggen (Rabobank-Liv) diadalmaskodott a két amerikai Mara Abbott (Wiggle-Honda) illetőleg Megan Guarnier (Boels-Dolmans) előtt. A pontversenyt Guarnier, a hegyi összetettet Flavia Oliveira (Alé Cipollini), míg a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Katarzyna Niewiedoma (Rabobank-Liv) nyerte.    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes