Napi eszpresszó 2015. július 2. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Oleg Tinkov, John Degenkolb, Sep Vanmarcke, Loic Vliegen valamint Rafael Andriato.

Oleg Tinkov a 2016-os Tour de France bojkottjára szólít fel

A Tinkoff-Saxo csapatának extravagáns tulajdonosa már korábban is pedzegette a bojkott lehetőségét, mivel a profi csapatok sem a szervezői, sem pedig a televíziós bevételekből nem profitálnak.

„A csapatommal készen állunk arra, hogy bojkottáljuk a 2016-os Francia Körversenyt. Tudom, hogy ezzel a nézőknek okoznánk fájdalmat, de az egy hatalmas vicc, hogy a csapatok sehonnan nem kapnak egy centet sem. A szponzorokon kívül semmilyen bevételünk sincs. Nézzük meg az amerikai nagy sportok modelljeit. Meg van az oka annak, hogy folyamatosan életben tudnak maradni,” – nyilatkozta Tinkov stílusosan a Tour rajtja előtt.   

John Degenkolb legalább egy szakaszgyőzelemben bízik

Marcel Kittel távolétében sem tett le arról a tervéről a Giant-Alpecin csapata, hogy harcoljon a szakaszgyőzelmekért, hisz az idei Milánó-Sanremó győztese John Degenkolb is kiemelkedő a sprintekben, pláne, ha egy kissé emelkedik a befutó.

„Jelen pillanatban számolom a napokat a rajtig. Számos második helyem van már a versenyről, úgyhogy éppen itt az ideje szakaszt nyernem. Elsődlegesen ez a célom, őszintén szólva a zöld trikóval annyira nem számolok, de hát bármi megtörténhet,” – mondta a német kerekes.

Sep Vanmarcke célja a 4. kockaköves etap

A kiváló holland klasszikus menő Sep Vanmarcke érthető módon kettőzött erővel készül az idei Tour de France negyedik Cambrai-i etapjára, amely penzum hét kockaköves pavét tartogat.

„Remélem, hogy aznap elkerül a balszerencse és számomra kedvező lesz az időjárás is. Szeretnék élni az elém táruló lehetőségekkel, ismerem a szakasz minden egyes kövét, így semmilyen újdonsággal sem szolgál majd az. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem lesz akkora támogatásom, mint egy tavaszi versenyen, ennek ellenére azonban mindent meg fogok tenni a győzelemért,” – nyilatkozta a LottoNL-Jumbo kerekese Vanmarcke.

Loic Vliegen azonnali hatállyal szerződést kapott a BMC csapatától

A BMC csapata azonnali hatállyal szerződést kínált az utánpótlás csapatának egyik legtehetségesebb kerekesének a belga Loic Vliegennek. Jim Ochowicz csapatvezető elmondása szerint a lépésre azért került a tervezettnél hamarabb sor, mivel versenyzőre volt szükségük a számos sérültjük okán. A mindössze 21 esztendős kerekes négy győzelmet aratott eddig ebben az idényben.

„Tudom, hogy számos World Tour versenyre még nem állok készen, de izgatott vagyok és bízom benne, hogy minél hamarabb beilleszkedhetek a nagycsapatba,” – mondta a kerekes.

Rafael Andriato nyerte a Szebeni Körverseny prológját

Nagyszeben belvárosában egy 2,3 kilométeres prológgal rajtolt el az idei Szebeni Körverseny. A leggyorsabbnak a brazil Rafael Andriato (Southeast) bizonyult, akinek mindössze 3 perc 21 másodperc szükségeltetett a táv teljesítéséhez. A második a hazaiak nagy örömére Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), míg a harmadik Maros Kovac (Kemo-Dukla Trencin) lett. Lovassy Krisztián (Differdange-Losch) a 37. + 12 mp, míg Kenyeres Ábel (Tusnad) a 97. + 31 mp helyen zárta a prológot.  

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes