Napi eszpresszó 2015. július 20. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Andre Greipel, Bryan Coquard, Thibaut Pinot, Christian Prudhomme, Radoslav Rogina valamint Evgeny Shalunov.

Andre Greipel: Pedig végig csak szenvedtem

Andre Greipel immáron harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Touron, pedig elmondása szerint cseppet sem érezte jól magát az etap során.

„A szakasz eleje kulcsfontosságú volt számomra, hisz itt kellett leginkább észnél lennem ahhoz, hogy végül harcolhassak a szakaszgyőzelemért. Nagyon szenvedtem, viszonylag nehéz volt ez az emelkedő, de lejtmenetben sikerült visszaérnem. Nem volt könnyű a szakasz, de az, hogy szinte végig a Katusha vezetett egyfajta könnyebbséget biztosított számunkra. A végén ennek megfelelően Alexander Kristoff kerekét választottam. Egész nap végig szenvedtem, rettenetesen fájt a térdem, így kifejezetten örülök a győzelmemnek. A következő lehetőség már a Champs-Elysees lesz, addig megpróbálok kitartani,” – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerékpárosa.    

Bryan Coquard: Sagan egyszerűen lekönyökölt

Bryan Coquard az Europcar versenyzője talán joggal fakadt ki a tegnapi szakasz befutóját követően, miután elmondása szerint Peter Sagan csúnyán lekönyökölte őt ezzel lényegében veszélyhelyzetbe sodorva.

„Az utolsó emelkedőn mondhatni, hogy jó erőben voltam, ennek ellenére úgy döntöttem, hogy meglátom mit bírok kihozni magamból, így nem adtam bele mindent. Ez jó döntésnek bizonyult, hisz rengeteg erő maradt bennem a mezőnyhajrára. 250 méterrel a vége előtt Peter Sagan egyszerűen lekönyökölt. Sportszerűtlen volt, teljesen le kellett lassítanom, hogy ne essek el. Nagyon csalódott vagyok, hisz rengeteget dolgoztunk ezért a befutóért,” – mondta érthető módon dühösen Coquard.   

Thibaut Pinot: Most már a hegyi trikó a célkitűzésem

Immáron zsinórban második napon került bele a nap elmenésébe a FDJ kerékpárosa Thibaut Pinot. A fiatal francia kerékpáros, összetettben hamar elszállt, így most már új kihívásokat keresve versenyzik.

„A szakasz elején az volt a célunk, hogy Arnaud Demare-t átsegítsük az emelkedőn. Jó erőben éreztem magam, így később úgy döntöttem, hogy elmegyek a szökéssel. Most már a hegyi trikó megszerzése a célom, az Alpokban szerezhetek annyi pontot, hogy esélyem legyen rá,” – nyilatkozta Pinot, aki jelen pillanatban 50 ponttal van lemaradva Christopher Froome mögött.

Christian Prudhomme több tiszteletet vár a szurkolóktól

Azt követően, hogy a sárga trikós Christopher Froome valamint Richie Porte is inzultusba keveredett a szurkolókkal (egyikkőjüket leöntötték, másikjukat leköpték) Christian Prudhomme versenyigazgató több tiszteletre szólította fel a szurkolókat.

„A sárga trikót viselő versenyző inzultálása elfogadhatatlan. Talán a francia nézők dühösek azon okoknál fogva, hogy jobb eredményeket vártak a hazai kerekesektől, de ez egy ilyen sportág. Minden kerekes egytől-egyig megérdemli a tiszteletet,” – mondta Prudhomme.

Radoslav Rogina nyerte a Quinghai Lake Körversenyét

Shuitonggou és Yincvhuan között egy 135 kilométeres penzummal zárult a kiemelt kategóriás Quinghai Lake Körverseny. Az utolsó, a sprintereknek kedvező szakaszt Mattia Gavazzi (Amore & Vita) nyerte Marko Kump (Adria Mobil) és Mykhaylo Kononenko (Kolls-BDC) előtt.

Összetettben a horvát Radoslav Rogina (Adria Mobil) diadalmaskodott Hossein Askari (RTS-Santic) illetőleg Francisco Colorado (Ningxia Sport Lottery) kettőse ellenében. A pontversenyt Marko Kump (Adria Mobil), a hegyi összetettet Francisco Colorado (Ningxia Sport Lottery), míg a csapatversenyt az ukrán Kolls-BDC nyerte. A viadal során a szlovén Marko Kump (Adria Mobil) nem kevesebb, mint öt szakaszt nyert, ezzel az idény során már nem kevesebb, mint 16 győzelemnél jár.

Orosz győzelem a Trofeo Matteotti egynaposán

A tegnapi napon került megrendezésre Pescara környékén a Trofeo Matteotti egynaposa, melynek távja 195 kilométer volt. A tipikus olasz egynapos végén ezúttal a sprintereké lett volna a főszerep, azonban az orosz Evgeny Shalunov (Lokoshpinx) megtréfálta őket, így végül mintegy fél perc előnnyel hazaérve megnyerte a versenyt. A második Andrea Pasqualon (Roth-Skoda), míg a harmadik Davide Vigano (Team Idea) lett.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes