Napi eszpresszó 2015. július 22. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Nairo Quintana és Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Sam Bennett, Michal Kwiatkowski, a Cult Energy csapata valamint a szerződéshosszabbítások.

Quintana és Valverde készen állnak a támadásokra

Mindössze öt szakasz maradt a 2015-ös Francia Körversenyből, ám a Movistar kettőse Nairo Quintana és Alejandro Valverde még nem adta fel, így ígéretük szerint támadni fognak az elkövetkezendő napokban.

„A második helyre koncentrálni nagy butaság lenne a részemről. Győzni akarok, és ennek megfelelően fogok versenyezni a hátralevő napokban. Imádom az Alpe d’Huez emelkedőjét, rengeteget edzettem rajta, ráadásul az otthoni hegyek is nagyon hasonlítanak rá. Ez egy speciális emelkedő, amelyen nagyon különleges győzni,” – mondta Quinatana.

„Nairo tipikusan erősebb szokott lenni az utolsó héten, mint azt megelőzően. Sajnos Froome egyelőre nem mutatta a krízis jeleit, ám készen állunk, így megpróbáljuk a lehető legnagyobb nyomást a vállaira helyezni,” – tette hozzá Valverde.

Mollema: Szakaszt akarok nyerni

A Trek Factory Racing kapitánya Bauke Mollema jelen pillanatban az összetett kilencedik helyéről várja a Francia Körverseny folytatását. A holland kerékpáros természetesen szeretné megtartani pozícióját, ám közben mindenféleképpen szakaszgyőzelmet akar ünnepelni.

„Szakaszt akarok nyerni. Közel kilenc perc összetettben a hátrányom, úgy vélem, hogy ez lehetőséget biztosít számomra arra, hogy esetlegesen valamelyik emelkedő végéhez közeledve el tudjak lépni. Ebben bizakodok,” – nyilatkozta Mollema.

Sam Bennett: A Touron minden nap egy külön világbajnokság

A pályafutása első Tour de France-át teljesítő Sam Bennett jelen pillanatban közel három és fél órás hátránnyal az utolsó helyről várja a Francia Körverseny folytatását. A Bora-Argon 18 kerekesének célja, eljutni Párizsig.

„Ez egy nagyon kemény verseny. Szerencsére már csak néhány szakasz van hátra, aztán mehetünk haza. Időnként várok egy-egy könnyebb napot, de rá kellett jönnöm, hogy itt ilyen nincs. A Touron minden szakasz egy külön világbajnokság. 24 éves vagyok, rengeteget kell még fejlődnöm, nem akarom feladni, az a célom, hogy eljussak Párizsig,” – nyilatkozta Bennett.

Patrick Lefevere: Kwiatkowski nem marad az Etixxnél

Az Etixx-Quick Step csapatvezetője Patrick Lefevere megerősítette, hogy a regnáló világbajnok Michal Kwiatkowski az év végén elhagyja csapatát és nagy valószínűséggel a Sky gárdájához igazol.

„Már két évvel ezelőtt is mondtam neki, hogy egy igazi összetett menő válhatna belőle, azonban nem hallgat rám és ez megőrjít. Ez az egyik oka annak, hogy nagy valószínűséggel az év végén elhagyja a csapatunkat,” – mondta Lefevere.

A dán Cult Energy csapata már ezt az idényt sem tudja befejezni?

Amennyiben rövid időn belül nem találnak egy új szponzort, abban az esetben már a 2015-ös idényt sem tudja befejezni a dán pro-kontinentális Cult Energy csapata.

„Jelen állás szerint szeptember 13-ig tart a büdzsénk. Ha nem találunk új befektetőt, akkor az lesz számunkra az utolsó versenynap a 2015-ös szezonban. Természetesen optimisták és bizakodóak vagyunk, habár ez a szituáció koránt sem kedves számunkra,” – mondta Michael Skelde csapattulajdonos.

A második pihenőnap immáron a szerződésekről szólt

Joaquim Rodriguez, Adam Hansen és Samuel Sanchez is meghosszabbította szerződését jelenlegi klubjával. Purito a 2016-os idény végéig írt alá a Katusha sorával, a méltán népszerű Hansen a 2017-es szezon végéig hosszabbított a Lotto-Soudal sorával, míg a 2008-as pekingi olimpia bajnoka szintén egy évvel hosszabbította meg kontraktusát a BMC csapatánál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes