Napi eszpresszó 2015. július 23. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Simon Geschke, Tejay Van Garderen, Alberto Contador, Mikel Landa, Marc Madiot valamint Philippe Gilbert.

Simon Geschke: Valószínűleg levágom a szakállam

Simon Geschke pályafutása legnagyobb győzelmét aratva nyerte meg a Tour de France 17. szakaszát. A Col d’Allos emelkedőjén támadott, majd megtartva az előnyét megnyerte az etapot.

„Degenkolbbal bekerültünk a nap szökésébe, majd az utolsó előtti emelkedőn úgy éreztem, hogy van még bennem, így megindultam. Nagyon nehéz volt, rengeteget szenvedtem, de mindent beleadtam, hogy megtarthassam az előnyöm. 15 éves kölyökként fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy egy napon szeretnék szakaszt nyerni a Tour de France-on. Sikerült. Hihetetlen és egyben felfoghatatlan, amikor egy régen dédelgetett álmod teljesül. Azt hiszem, hogy levágom a szakállam is,” – mondta érthető módon meghatódva a Giant-Alpecin kerékpárosa.

Tejay Van Garderen kimondhatatlanul csalódott

A Tour de France 17. szakasza mondhatni szedte az áldozatait. A legnagyobb veszteség egyértelműen az összetett harmadik helyén álló Tejay Van Garderen visszalépése volt.

„Az egyik pillanatban még a Francia Körverseny dobogójáért a harcolsz, a következő percben pedig már a kísérőkocsiban ülsz. Nagyon kemény volt belenézni a csapattársaim szemébe. Most repülök haza, a vártnál sajnos sokkal korábban. Kimondhatatlanul csalódott vagyok,” – kesergett a versenyt egy nem várt betegség miatt feladó TVG.

Alberto Contador: A kerékpársport már csak ilyen

Alberto Contador egy bukás valamint két kerékpárcserét követően 2 perc 14 másodpercet veszített riválisaival szemben, így hátránya az összetettben immáron 6 perc 40 másodperc az éllovas Chris Froome mögött.

„Egyszerűen belementem egy gödörbe, megcsúsztam és buktam. A kerékpárom alkalmatlan volt a folytatásra, így Peter Sagan bringájára pattantam. Később azonban inkább cseréltem, hisz a tartalékkerékpárommal nagyobb volt arra az esélyem, hogy minimalizáljam a veszteségeim. A kerékpársport már csak ilyen,” – nyilatkozta Contador.

Mikel Landa nagy valószínűséggel a Sky csapatánál folytatja

A spanyol El Correo értesülései szerint a Giro d’Italia során brillírozó Mikel Landa semmiféleképpen sem marad az Astana csapatánál, pályafutását minden valószínűség szerint a Sky soraiban folytatja. A 25 esztendős baszk kerékpáros az előreláthatólag a BMC gárdájához szerződő Richie Porte pótlására érkezhet. A brit istálló nagy valószínűséggel a regnáló világbajnok Michal Kwiatkowskit is megszerezte.

Marc Madiot újra élesen kritizálta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget

A Tour atmoszférája nem minden esetben pozitív, habár nagyon úgy tűnik, hogy a kerékpársport újra felemelkedését éli. Ennek ellenére Oleg Tinkov mellett most már a FDJ csapatvezetője Marc Madiot is élesen bírálja a Nemzetközi Szövetséget.

„Hol vannak az UCI képviselői? Hol van az elnök? Inzultálják a sárga trikóst, amely nem oldódik meg annyival, hogy az ASO tagjai nyugalomra intik a szurkolókat. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség mintha nem is létezne, a Tour körül mindent a szervező cég az ASO intéz,” – fanyalgott talán érthető módon Madiot.  

Philippe Gilbert nyerte a Grand Prix Cerami egynaposát

Saint Ghislain és Frameri között 211 kilométer várta a belga egynapos mezőnyét. Érdekesen alakult a viadal, hisz a dimbes-dombos terepen mintegy 40 kilométer megtételét követően egy közel negyvenfős csoport szakadt el a főmezőnytől. Végül ez a sor is tovább szakadozott, így egy tucatnyian sprintelhettek a győzelemért, akik közül Philippe Gilbert (BMC) bizonyult a legjobbnak Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) illetőleg Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) kettőse előtt.

„Nagyon bizakodó vagyok az elkövetkezendő időszak tekintetében. Jó erőben érzem magam, és már a jobb lábamban sem érzek fájdalmat,” – mondta Gilbert, aki egy mikrotörés következtében volt kénytelen kihagyni a Tour de France-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes