Napi eszpresszó 2015. július 24. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Romain Bardet, Alberto Contador, Nairo Quintana, Jakob Fuglsang, Alessandro Ballan valamint Emma Johansson.

Bardet: A mendei vereség alapozta meg a győzelmem

Romain Bardet tanítanivaló versenyzést bemutatva nyerte meg a Tour de France tegnapi 18. szakaszát.

„Az volt az előzetes terv, hogy kerüljek be a nap szökésébe. Az előző szakaszokon egyértelművé vált, hogyha ezúttal is egy nagyobb létszámú csoport kerül elmenésbe, akkor lehet esélyünk a hazaérésre. Számos alakalommal edzettem idén a Glandon emelkedőjén, így jól ismertem a nehézségeit. Előre tudtam, hogy hol fogok majd támadni, amihez tartottam is magam. Ez egy nagyon nehéz Tour de France, így érthető módon boldog vagyok a győzelmemet illetően. A Mendén hatalmas hibát követtem el, így lényegében az a vereség alapozta meg a tegnapi győzelmem. A további célom, hogy összetettben az első tíz között zárhassak,” – mondta elégedetten az AG2R La Mondiale versenyzője.

Contador: Már csak egy bukás árán kerülhetek dobogóra

Alberto Contador a 18. szakaszon is próbálkozott szökéssel, nem mondott még le azon céljáról, hogy esetlegesen dobogóra állhasson. A Tinkoff-Saxo kerékpárosa nagy valószínűséggel a duplázást már elfelejtheti, de a dobogóra is rettentően kevés az esélye.

„Talán a Glandon emelkedője volt a legnehezebb eddig ezen a Francia Körversenyen. Sikerült ugyan leszakítanom Valverdét az emelkedőn, azonban nem sikerült akkora előnyt kiharcolnom, hogy ez a támadás eredményes lehessen. A továbbiakban is próbálkozni fogok, ám ahhoz, hogy a dobogóra állhassak, véleményem szerint már csak akkor van esélyem, ha valaki feladja a viadalt előttem. Két rettenetesen nehéz nap következik, valahogy most úgy érzem, hogy kellene egy harmadik pihenőnap is,” – nyilatkozta a folytatást az összetett ötödik helyéről váró Aléberto Contador.   

Quintana: A következő két szakaszon játszom ki a kártyáimat

Mondhatni, hogy eljött a kolumbiai Nairo Quintana ideje, hisz a Movistar kerekese a Tour de France utolsó két kőkemény hegyi szakaszára tartalékolt. Most már ki kell játszania a kártyáit.

„Nagyon nehéz volt a Glandon emelkedője, ahol Alejandronak kisebb problémái adódtak. Megvártam őt, lényegében csak regenerálódnia kellett. Két olyan nap következik, ahol a hosszú hegyek másfajta erőkifejtést igényelnek. Most kell kijátszanom a kártyáimat, hisz ezek azok az emelkedők, amelyek a leginkább fekszenek nekem. Még mindig úgy hiszem, hogy megnyerhetem a Tour de France-t. A La Toussier és az Alpe d’Huez segíthetnek nekem ebben,” – mondta Quintana.  

Kizárták a motorost a Tourról, aki fellökte Fuglsangot

A Col du Glandon emelkedőjén előbb egy hajszállal került el egy ütközést az egyik Cannondale-Garmin kerekessel, majd egy az egyben fellökte a szakaszgyőzelemért harcoló Jakob Fuglsangot, az a motoros, akit kizártak a Tour de France további szakaszairól.

„Hallottam, hogy nagy gázzal jön mögöttem egy motoros, de nem gondoltam arra, hogy nem fékez majd időben. Elrántotta a kormányom, így a földre kerültem,” – nyilatkozta az Astana dán kerékpárosa.  

Alessandro Ballan a UnitedHealtcare csapatával tárgyal

Alessandro Ballan eltiltása augusztus végén jár le, az olasz kerekest pedig máris hírbe hozták néhány csapattal, leginkább az amerikai pro-kontinentális UnitedHealthcare sorával. Ballan két éves eltiltást kapott lényegében a WADA szabályzatának megsértése miatt a Mantova-i Ügyészség vizsgálatai alapján.

„Ebben az időszakban számos kerékpárossal tárgyalunk. Megvizsgáljuk a lehetőségeket Alessandro Ballan esetleges szerződtetése okán is,” – mondta Mike Tamayo csapatvezető.

Emma Johansson nyerte a Thüringen Rundfahrt viadalát

A kanadai Karol-Ann Canuel (Velocio-SRAM) nyerte a hétnapos Thüringer Rundfahrt utolsó szakaszát, míg összetettben a svéd Emma Johansson (Orica-AIS) diadalmaskodott. A második a már említett Karol-Ann Canuel, míg a harmadik Laurens Stephens (Team Tibco-SCB) lett. A hegyi összetettet Elise Delzenne (Velocio-SRAM), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Janelle Crooks (Ausztrália), míg a csapatversenyt az ausztrál Orica-AIS nyerte.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes