Napi eszpresszó 2015. július 25. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Vincenzo Nibali, Christopher Froome, Geraint Thomas, Merhawi Kudus valamint a Vallon Körverseny.

Vincenzo Nibali: nem tudtam, hogy Froome-nak problémái vannak

Vincenzo Nibali egy fantasztikus közel 60 kilométeres szökést követően ért haza, megnyerve ezzel a Tour de France 19. szakaszát, egyben előrelépve az összetett negyedik pozíciójába.

„Magamért, a dobogóért és a csapatomért szereztem ezt a győzelmet. A támadást lényegében egyfajta dacból próbáltam meg. A csapat rengeteget segített a Col de la Croix de Fer emelkedőjén, én pedig úgy gondoltam, hogy mennem kell. Minden év más és más, sajnos az idei Francia Körverseny úgy alakult, ahogy, szerencsére az utolsó hétre kezdek formába lendülni. Nem tudtam, hogy Froome-nak mechanikai problémái voltak, mint ahogy azt sem tudom, hogy mit várjak az Alpe d’Huez emelkedőjétől. Őszintén szólva jó lenne felállni a dobogóra Párizsban,” – nyilatkozta az Astana kapitánya Vincenzo Nibali.   

Froome: Nibali nem volt sportszerű

Chris Froome minimalizálta veszteségeit a 19. szakaszon, így mondhatni magabiztosan őrizte meg a Tour sárga trikóját.

„Nagyon nehéz nap volt, melynek végén kijelenthetjük, hogy már csak egy kemény szakasz van hátra Párizsig. Quintana remek támadást indított, amely után úgy döntöttem, hogy inkább tartom a saját tempóm a veszteségek minimalizálására. Nagyon sajnálom Geraint Thomast, aki kicsúszott az első tíz közül. Ürességet éreztem a hegyeken nélküle. Fékproblémáim voltak, amikor Nibali megindult, ami szerintem nem volt túl sportszerű. Nagyon nehéz lesz a mai szakasz, de egy régi álmom, hogy győzhessek az Alpe d’Huez emelkedőjén,” – mondta a verseny éllovasa Froome.

Újabb atrocitás érte a sárga trikóst

Miután néhány nappal ezelőtt vizelettel öntötték le, a tegnapi szakasz során jól látható módon leköpte egy szurkoló a verseny éllovasát Chris Froome-t. A televíziós kamerák rögzítették az esetet, így megkezdődtek a vizsgálatok az „úriember” személyazonosságát illetően.   

Geraint Thomas volt a nap vesztese

Geraint Thomas 22 percet veszítve az összetett negyedik helyéről egészen a 15. pozícióig csúszott vissza. „G”, nem igazán érti, hogy mi történt.

„Nem tudom mi történt. Egyszerűen erőtlen voltam. Nagyon nehéz volt ez a szakasz, sajnos épp most jött a kalapácsos ember. Az utolsó hegyi etapon mindent bele fogok adni, habár borzasztóan nehéz lesz,” – nyilatkozta érthető módon csalódottan a Sky kerékpárosa.   

Az MTN-Qhubeka jócskán visszacsúszott a csapatversenyben

A dél-afrikai szabadkártyás MTN-Qhubeka csapata kiemelkedő figyelmet fordított a csapatversenyre, ahol eddig az előkelő második helyen tanyáztak. Habár Serge Pauwels, Merhawi Kudus és Daniel Teklehaimanot ezúttal is mindent megtett a minél jobb eredmény elérése érdekében, a sor a kőkemény hegyi etapot követően az ötödik pozícióig csúszott vissza.

„Úgy érzem, hogy mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk. Borzasztóan kemény volt ez a nap. Előzetesen még azt terveztem, hogy benne leszek a nap szökésében, azonban már a görgőzés alatt éreztem, hogy valami nem stimmel. Aztán, ahogy elindultunk, csak csúsztam egyre hátrébb és hátrébb. Serge Pauwels szerencsére továbbra is nagyon jó helyről várja a folytatást, szeretnénk, ha megtudná tartani a pozícióját egészen Párizsig,” – mondta a célba érkezést követően Merhawi Kudus.

A mai napon rajtol a Vallon Körverseny

16 csapat részvételével a mai napon veszi kezdetét a kiemelt kategóriás Vallon Körverseny. Az ötszakaszos viadal, mint mindig ezúttal is inkább a sprintereknek illetőleg a klasszikus menőknek kedvez. A versenyen 9 World Tour, 5 pro-kontinentális és 2 kontinentális csapat áll rajthoz. Az előzetes várakozások szerint Philippe Gilbert (BMC), Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) és Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) hármasának csatájára van kilátás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes