Napi eszpresszó 2015. július 26. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Thibaut Pinot, Chris Froome, Nairo Quintana, Thor Hushovd, Niki Terpstra valamint Angel Madrazo.

Thibaut Pinot: Egy pillanatig sem adtam fel

Thibaut Pinot egy egészen káprázatos, emocionális teljesítményt bemutatva nyerte a legendás Alpe d’Huez befutóját, amely győzelem egy pillanat alatt a történelemkönyvek lapjaira sodorta.

„A hangulat valami elképesztő volt a hegyen. A holland kanyarban szakítottam le magamról Ryder Hesjedalt, amely hatalmas erőt adott. Az utolsó 200 méteren nagyon ideges voltam, hisz 500-al a vége előtt egy kanyarban láttam, hogy jön egy piros autó mögöttem, tudtam, hogy valaki közeledik. A dobogón végezni összetettben illetve megnyerni az Alpe d’Huez emelkedőjét két különböző érzést kölcsönöz. Az első hét után morálisan a padlóra kerültem, ám sikerült összeszednem magam, így végül egy egészen elfogadható Tourt produkáltam,” – nyilatkozta az AG2R La Mondiale kerekese Thibaut Pinot.

Chris Froome: Azt hittem, sohasem érek fel

Chris Froome 2013 után újfent megnyerte a Francia Körversenyt, habár legfőbb riválisa Nairo Quintana támadta az utolsó napon, ám a brit kerékpáros megőrizve előnye egy részét végül sárgában maradt.

„Hihetetlen számomra, hogy a sárga trikóban ülhetek itt. Az utolsó hegyen rengeteg dolog átfutott az agyamon. Tudtam, hogy veszélyben vagyok. Richie Porte és Wout Poels elképesztő munkát végeztek értem. A határaimon tekertem, de a srácoknak köszönhetően megőriztük a trikót. Habár ez a szakasz csak 110 kilométer volt, mégis úgy tűnt, mintha több mint 300-at tekernénk. Azt hittem, hogy sohasem érek fel. Minden Tour más és más, megnyertem, ami még most is hihetetlen,” – mondta a célba érkezést követően Froome.

Quintana: Az első héten vesztettem el a versenyt

A Movistar csapata fantasztikus Tour de France-t produkált, hisz Nairo Quintana és Alejandro Valverde kettőse révén megszerezték a dobogó második illetőleg harmadik fokát. Éppenséggel csak a győzelemről maradtak le.

„Végig küzdöttünk, megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt. Winner Anacona brutális munkát végzett értem, sajnos azonban nem sikerült annyi előnyt összeszedni, amely elég lehetett volna a sárga trikó megszerzésére. Az első héten Hollandiában a Zeeland-i szakaszon buktam el a versenyt. Az összetettért küzdöttem, nem nagyon érdekeltek az etapgyőzelmek. Összességében örülök a második helyemnek,” – nyilatkozta Nairo Quintana.  

Thor Hushovd egy norvég World Tour csapat létrehozásán munkálkodik

Az egykori kiváló norvég kerékpáros Thor Hushovd egy World Tour csapat létrehozásán munkálkodik, elmondása szerint a norvég kerékpáros „boom” kapcsán ez egy most vagy soha szituáció.

„2017-ben Bergenben lesz a világbajnokság, nem hiszem, hogy ezeknél az éveknél nagyobb lehetőségünk lenne arra, hogy egy profi csapatot kreáljunk. Nagyon nehéz szponzorokat találni, de készen van a koncepció és gőzerővel dolgozunk. A csapat nagyrészt a norvég kerékpárosokra támaszkodna, hisz tehetségekből nincs hiány, így a lehetőségek tárháza hatalmas,” – mondta az egykori világbajnok Hushovd.

Niki Terpstra nyerte a Vallon Körverseny első szakaszát

A tagnapi napon vette kezdetét a kiemelt kategóriás Vallon Körverseny melynek első szakasza Wanze és Hannut között vezetett. A táv 190,7 kilométer volt. A nyolc kategorizált falat tartalmazó penzum végén szépen megrostálódott a mezőny, a szakaszgyőzelmet végül Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) szerezte meg Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen) valamint Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement) előtt. Természetesen egy etap után összetettben is ugyanez a helyzet.

Angel Madrazo volt a legjobb az Ordiziako Klasikan

Immáron 92. alkalommal került megrendezésre Spanyolországban a Prueba Villafranca – Ordiziako Klasika egynaposa, amelynek távja 170 kilométer volt. A kőkemény hegyi terepen zajló viadal végén természetesen a hegyi menők villogtak a győzelmet végül Angel Madrazo (Caja Rural) szerezte meg Ion Izaggire (Movistar) és Amets Txurruka (Caja Rural) kettőse előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes