Napi eszpresszó 2015. július 27. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Andre Greipel, Romain Bardet, a záró nap incidensei, Mark Cavendish, Danny Van Poppel valamint Anna Van der Breggen.

Andre Greipel: Pályafutásom legnagyobb győzelmét arattam

Andre Greipel megkoronázva idei teljesítményét pályafutása során első ízben nyerte meg a legendás Champs-Elysées befutóját.

„Ettől jobb helyet nem is találhatna az ember a győzelemhez. Egy álmom vált valóra. Egyértelmű, hogy pályafutásom legnagyobb győzelmét arattam a Champs-Elysées-n. Nagyon nehéz volt átjutnom a hegyeken, rengeteget szenvedtem, azonban a csapatom végig kitartott mellettem. A csapattársaim ezúttal is fantasztikus munkát végeztek. Nagyon szépen köszönöm a segítségüket. Készen állok az újabb kihívásokra,” – mondta a Lotto-Soudal kerekese Andre Greipel.

Romain Bardet lett a Tour legaktívabb kerékpárosa

Egy viszonylag problémás első hetet követően végül egy szakaszgyőzelemmel valamint az összetett kilencedik pozíciójával vigasztalódhatott a franciák tehetsége Romain Bardet, aki a legaktívabb versenyzőnek járó díjat is megszerezte.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem ezt a címet. Habár az utolsó napokban a pöttyös trikóban versenyezhettem, de nagyon jól tudtam, hogy az nem az enyém. Felállhattam a dobogóra Párizsban, ami a csapattársaim nélkül nem sikerülhetett volna. Próbáltam rengeteget mutatni magam, hisz erre a versenyre készültem egész évben. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, szakaszt nyerni a Francia Körversenyen már önmagában is győzelmet jelent,” – nyilatkozta az AG2R La Mondiale bringása.   

Incidensek a Tour záró etapja során

A tegnapi nap délelőttjén, olyan 11 óra tájékában egy autós törte át a Concorde téren a kordonokat, aki azok után sem volt hajlandó megállni, hogy a helyi rendőri erők rálőttek a gépjárművére. Az eset során senki sem sérült meg, a sofőr kiléte egyelőre nem került megállapításra. Este a záró szakasz utolsó körében pedig egy úriember állt a Champs-Elysées kellős közepén egy feliratozott drapériában.

„Láttunk a fickót, akit alig tudtunk kikerülni. Csoda, hogy senki sem esett el. Nem értem, hogy ennyi biztosító ember mellett hogyan kerülhetett az út közepére. Persze a világ legnagyobb kerékpáros eseményén mindenki szerepelni akar,” – mondta a történtekről a szakaszgyőztes Andre Greipel.

Több csapat is érdeklődik Mark Cavendish után

A legfrissebb pletykák szerint koránt sem biztos, hogy Mark Cavendish az Etixx-Quick Step csapatánál folytatja pályafutását. A legfrissebb információk alapján a Trek Factory Racing valamint az MTN-Qhubeka sorai is nagyon komolyan érdeklődnek a sprinter után.

„Mark egy fenomenális kerékpáros, akit minden csapat szívesen látna a keretében. Igen megerősíthetem, hogy komolyabb módon érdeklődünk iránta, ettől többet azonban jelen pillanatban nem mondhatok,” – nyilatkozta Tim Vanderjeugd a Trek háza tájáról.

Anna Van der Breggen nyerte La Course by le Tour de France viadalát

Immáron második alkalommal került megrendezésre a hölgyek számára a La Course by le Tour de France egynaposa közvetlenül a férfiak Champs-Elysées-i befutóját megelőzően. A Diadalív árnyékában 89 kilométer várt a hölgyekre szörnyű időjárási körülmények között, szakadó esőben. Az előzetes várakozásoknak megfelelően végül mezőnyhajrá döntött, amit Anna Van der Breggen (Rabobank-Liv) nyert meg Jolien d’Hoore (Wiggle-Honda) illetőleg Amy Pieters (Liv-Plantur) előtt.

Danny Van Poppel volt a leggyorsabb a Vallon Kör második szakaszán

Beaufays és Bassenge között egy 171,4 kilométeres etappal folytatódott a kiemelt kategóriás Vallon Körverseny. Ezúttal kilenc fal várta a kerekeseket, azonban az utolsó kilométerek inkább a sprintereknek kedveztek. A mezőnyhajrát Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) nyerte Matti Breschel (Tinkoff-Saxo Bank) és Marcus Burghardt (BMC) ellenében. Összetettben továbbra is Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) vezet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes