Napi eszpresszó 2015. július 29. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alberto Contador, Vincenzo Nibali, az Orica-GreenEDGE csapata, Sebastien Reichenbach, a Brit Körverseny valamint Jonas Van Genechten

A Clásica San Sebastiant követően befejezettnek tekinti az idényt Alberto Contador

Vélhetően a szombati Clasica San Sebastian lesz az idei utolsó versenye Alberto Contadornak, aki jövőre a Tour de France megnyerését helyezi az első helyre, így viszonylag hamar fogja kezdeni a felkészülést.

„Jó pár éve nem vettem részt a San Sebastian-i versenyen, érthető módon így már nagyon várom a rajtot. Az egynapost követően befejezem az idei szezont, egy hosszabb pihenő következik, amely már a jövő évre való felkészülést szolgálja,” – mondta a Tinkoff-Saxo kerékpárosa, akinek nem sikerült a duplázás, miután a Girót megnyerte, ám a Tour de France során mindössze az ötödik helyen zárt.  

Vincenzo Nibali ellenben 2016-ban kihagyhatja a Francia Kört

A Tour de France 2014-es győztese Vincenzo Nibali a La Gazetta dello Sport értesülései szerint ellenben kihagyhatja a francia versenyt, amely helyett legfőképp a Giro d’Italiára valamint az olimpiai játékokra fókuszálna. Az újság egy olyan pletykáról is beszámol, miszerint a Touron már Fabio Aru lesz az Astana első számú embere illetőleg, hogy Nibali 2016 végén lejáró szerződését sem kívánják majd megújítani.  

Új befektető az Orica-GreenEDGE háza táján

Habár a Tour de France során viszonylag balszerencsések voltak, Garry Ryan csapattulajdonos elmondása szerint több tőkeerős szponzorral is tárgyal az ausztrál csapat második számú névadó-szponzorációját illetően.

„Számos lehetőségünk van, habár értelemszerűen most nem fogom ezeket a cégeket megnevezni. Lényegében még közel egy fél év áll a rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a tökéletes támogatót, aki az Orica mellett a csapat második számú főszponzora lehet. Vannak érdeklődök Ausztráliából, de másfelől is. Bízunk abban, hogy hamarosan pozitív hírekkel szolgálhatunk, amely ugyanakkor stabilizálná a csapatuk helyzetét az elkövetkezendő három esztendőt illetően,” – mondta Ryan.  

Sebastien Reichenbach is elhagyja az IAM Cycling csapatát

Habár a hivatalos átigazolási időszak csak augusztus 1-jén kezdődik, természetesen annak rendje és módja szerint már most számos pletyka látott napvilágot. Az már korábban biztos volt, hogy Sylvain Chavanel és Jérome Pineau elhagyja a svájci sort, ám a minap Sebastien Reichenbach távozását is megerősítették, ami már csak azért is érdekes mivel a svájci kerekes a csapat egyik legfőbb hegyi segítője.

„Szerettük volna megtartani Sebastient, több lehetőséget biztosítva számára, azonban a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásaink megszakadtak, így szinte bizonyos, hogy máshol folytatja a pályafutását. Köszönünk neki mindent és a legjobbakat kívánjuk számára,” – nyilatkozta Michel Thétaz csapattulajdonos.

Bombaerős mezőny a Brit Körversenyen

Szeptember 6. és 13. között kerül megrendezésre a Brit Körverseny, amely fennállása legkomolyabb mezőnyét vonultathatja fel. Az eseményre kilenc World Tour, 3 pro-kontinentális, 7 kontinentális és egy nemzeti válogatott kapott meghívást.

„Egyértelműen kijelenthető, hogy a Brit Körverseny az egyik legkomolyabb szakaszversenye lesz az évnek. Kiemelkedő mezőny vág majd neki a távnak a szurkolók nagy örömére,” – mondta Jonny Clay a szervezőség részéről.

World Tour: BMC Racing (USA), Etixx Quick-Step (Belgium), IAM Cycling (Svájc), Lotto Soudal (Belgium), Movistar Team (Spanyolország), Team Cannondale – Garmin (USA), Team Lotto NL Jumbo (Hollandia), Team Sky (Nagy-Britannia), Tinkoff – Saxo (Oroszország)

Pro-kontinentális: Cult Energy (Dánia), MTN-Qhubeka (Dél-Afrika), Novo Nordisk (USA)

Kontinentális: An Post-ChainReaction (Írország), JLT-Condor (Nagy-Britannia), Madison-Genesis (Nagy-Britannia), NFTO (Nagy-Britannia), ONE Pro Cycling (Nagy-Britannia), Team Raleigh (Nagy-Britannia), Team Wiggins (Nagy-Britannia)

Nemzeti válogatott: Nagy-Britannia

Jonas Van Genechten nyerte a Vallon Kör egyik legnehezebb szakaszát

Waterloo és Quaregnon között 164 és fél kilométer várta a kerekeseket, az utolsó harminc kilométeren négy kőkemény fallal a Vallon Kör tegnapi etapján. A viszonylag stresszes nap végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amit a belga Jonas Van Genechten (IAM Cycling) nyert meg Michael Morkov (Tinkoff-Saxo) és Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) előtt. Összetettben továbbra is Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) vezet, előnye 16 másodperc Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen) előtt.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes