Napi eszpresszó 2015. július 30. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői az Androni –Sidermac csapata, Alberto Contador, az MTN-Qhubeka, a Vallon Körverseny, Niki Terpstra valamint Gaeten Bille.

Az UCI 30 napra tiltotta el az Androni csapatát, fellebbeztek

Az olasz pro-kontinentális Androni-Sidermac csapata az első, amelyet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, az új doppingszabályzata értelmében felfüggeszt. Az UCI tegnap határozott, miszerint a 7.21.1-es cikkely értelmében 30 napra felfüggeszti a csapat versenyjogát. A cikkely kimondja, hogy amennyiben egy éven belül két pozitív doppingesetre is sor kerül egy csapaton belül úgy 15 és 45 nap közötti időszakra, míg három vagy több eset kapcsán akár egy évre is felfüggeszthető a versenyjog. Az Androni csapata fellebbezett mondván, hogy dokumentumokkal tudják igazolni, hogy milyen elszántan harcolnak a dopping ellen.

Contador lebetegedett, így már a San Sebastian-i versenyen sem lesz ott

Habár előzetesen még úgy tűnt, hogy a Clásica San Sebastián lehet Alberto Contador idei utolsó versenye, ám egy fránya betegség miatt végül már Baszkföldön sem áll rajthoz a Tinkoff-Saxo csapatának kerekese. A spanyol bringás nagy tervekkel vágott neki a 2015-ös idénynek, megnyerte a Giro d’Italiát illetőleg Route du Sud viadalát, míg a Tour de France-on az előkelő ötödik helyen végzett.  

Az MTN az év végén kiszáll a dél-afrikai csapat mögül

Egy fantasztikus Tour de France-t követően az eddigi névadószponzor a dél-afrikai telekommunikációs vállalat az MTN bejelentette, hogy az év végén kiszáll az MTN-Qhubeka támogatásából. Helyüket a Dimension Data veheti át, habár ezek a híresztelések egyelőre nem kerültek megerősítésre.

„Azért döntöttünk a szponzoráció megszüntetése mellett, mivel a cégünk egy pán afrikai vállalat, így nem fókuszálhatunk csak egyetlen területre. Szükségünk van egy széles körű marketingkampányra, nyilatkozta Chris Maroleng a cég szóvivője.  

Niki Terpstra nyerte a Vallon Körversenyt

Rendkívüli izgalmakat hozott a Vallon Körverseny utolsó szakasza a Mur de Thuin emelkedőjével. Chimay és Thuin között 167 kilométer várt a kerekesekre, melynek során öt alkalommal kellet megmászni a helyeként 9 százalékos falat. Egy ígéretes négyfős szökés tekert az élen, akiket csak a utolsó kilométereken sikerült utolérni. A szakaszt végül egy remek támadást követően Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) nyerte Philippe Gilbert (BMC) illetőleg Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) kettőse előtt. Összetettben Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) diadalmaskodott, Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen) lett a második, míg Sergey Lagutin (Katusha) a harmadik. A pontversenyt Danny Van Poppel (Trek Factory Racing), a hegyi összetettet Ludwig de Winter (Wallonie-Bruxelles), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen), míg a csapatversenyt a belga Topsort Vlaanderen nyerte.

Niki Terpstra: pedig ez a verseny nem is kedvezett nekem

Niki Terpstra az első szakaszon aratott győzelmével alapozta meg a Vallon Körverseny megnyerését. Előnye kitartott, így végül mondhatni, magabiztosan diadalmaskodott

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem ezt a versenyt, habár az első naptól kezdve nehéz volt őrizni a trikót. Az utolsó szakasz emelkedője nagyon kemény volt, a csapatom azonban végig nekem dolgozott, így mondhatni, hogy mi nyertük meg ezt a versenyt, amelynek útvonala egyébként nem is kedvezett nekem. A következő versenyem az Eneco Tour lesz, melyre egy tökéletes felkészülés volt a vallon viadal,” – mondta elégedetten az Etixx-Quick Step kerékpárosa.

Gaetan Bille a Portugál Körverseny prológjának győztese

A tegnapi napon vette kezdetét a július 29. és augusztus 9. között megrendezendő tíz szakaszos 2.1-es besorolású Portugál Körverseny, amely egy 6 kilométeres prológgal kezdődött Viseu városában. A távot leggyorsabban 7 perc 22 másodperc alatta a belga Gaetan Bille (Verandas Willems) abszolválta Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa) valamint Dimitri Claeys (Verandas Willems) előtt. Természetesen összetettben is ugyanez a helyzet.  

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes