Napi eszpresszó 2015. július 31. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Douglas Ryder, Tejay Van Garderen, az UCI első díjátadó gálája, a San Sebastian-i egynapos valamint Vicente Garcia.  

Douglas Ryder szerint csapata jövője biztonságban van

Sokakat meglepett, hogy egy ennyire sikeres Tour de France-t követően a dél-afrikai telekommunikációs vállalat, az MTN bejelentette, hogy az év végén kiszáll a pro-kontinentális csapat mögül. Douglas Ryder csapatvezető azonban megerősítette, hogy az afrikai csapat jövője biztosított.

„A csapat jövője biztosított. Néhány héten belül hivatalosan is bejelentjük majd az új névadó szponzorunk nevét. Problémamentesen dolgozunk tovább, a céljaink továbbra is változatlanok. Igen, valóban tárgyalunk a Dimension Data cégével is, de rajtuk kívül a Samsung is élénken érdeklődik, illetőleg van egy afrikai és egy európai befektetőnk is,” – mondta Douglas Ryder, nem megerősítve egyetlen pletykát sem.  

Tejay Van Garderen ott lesz a Vuelta Espanán

A harmadik helyről feladni a Tour de France-t igencsak nagy űrt hagy az emberben, ennek kapcsán a BMC kerékpárosa Tejay Van Garderen rajthoz áll az idei Spanyol Körversenyen, ahol természetesen szeretne  a dobogóért harcolni. Ez lényeges változást jelent az amerikai kerékpáros programjában, aki az egyik nagy sztárja lett volna a USA Pro Cycling Challange viadalának.

„Kielemezve az útvonalat illetőleg a Francia Körversenyen történtek okán rajthoz állok az idei Spanyol Körversenyen. A döntésem 100 százalékos. Szerettem volna indulni a USA Pro Cycling Challange-en, azonban a Tour után bennem maradt üresség orvosolására, csakis ezt a döntést hozhattam,” – nyilatkozta Van Garderen, akinek legfőbb segítője Samuel Sanchez lesz majd.

Abu Dhabiban lesz az első hivatalos kerékpáros díjátadó gála

Brian Cookson a tegnapi napon bejelentette, hogy az Egyesült Arab Emírségekben, azon belül is Abu Dhabi városában kerül megrendezésre az első hivatalos kerékpáros díjátadó gála. Az esemény az első ízben megrendezendő Abu Dhabi Körverseny záró akkordja lesz október 11-én.

„A gála megrendezése egy újabb előrelépés a kerékpársport fejlődése érdekében. A szurkolók és a riporterek egy fantasztikus lezárását láthatják majd a 2015-ös évnek. Ez egy hatalmas ünnep lesz, mégpedig a kerékpársport ünnepe,” – mondta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség első embere.

Alakulnak a csapatok a San Sebastián-i egynaposra

A Movistar csapata Aljeandro Valverdével vág neki a szombati Clasica San Sebastian egynaposának, akinek legfőbb kihívói Joaquim Rodriguez (Katusha), Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step), Mikel Landa (Astana), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Thibaut Pinot (FDJ) lehetnek. A baszk verseny minden évben a Tour de France-t követő első igazán komoly egynapos, amelynek megnyerése valódi presztízzsel bír. A viadal címvédője Alejando Valverde.  

Vicente Garcia nyerte a Portugál Körverseny első szakaszát

Pinhel és Bragance között 196,8 kilométer várta a Portugál Körverseny első szakaszán a kerekeseket. Habár két hegyi hajrá is nehezítette a mezőny dolgát végül mezőnyhajrá döntött, amit Vicente Garcia (Louletano-Ray Just Energy) nyert meg Samuel Caldeira (W52-Quinta da Lixa) illetőleg Davide Vigano (Team Idea) előtt. Összetettben továbbra is a prológot nyerő Geaten Bille (Verandas Willems) vezet.  

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes