Napi eszpresszó 2015. július 9. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Andre Greipel, Michael Matthews, Victor De La Parte, Ivan Savitskiy valamint Pauline Ferrand-Prevot.   

Andre Greipel: Mindent a szüleimnek köszönhetek

Andre Greipel immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Tour de France során, ráadásul a pontversenyben is magabiztosan tanyázik az élen.

„Olyan 350 méterrel a vége előtt még nem voltam valami jó helyzetben, lökdösődnöm kellett a pozícióért. Kemény volt a hajrá, az utolsó méterek még emelkedtek is a szembeszélben. Köszönöm a szüleimnek azt, hogy ilyen izomzattal áldottak meg. Nem győzök ismételten csak köszönetet mondani Marcel Siebergnek, aki fantasztikus munkát végzett értem. Egyelőre nem gondolkodom a zöld trikó megnyerésén, további szakaszokat szeretnénk nyerni,” – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerékpárosa.  

A kisebb bordatöréssel versenyző Matthews lett a tegnapi nap legaktívabb versenyzője

A harmadik szakaszon történt bukás következtében két bordája is megsérült Michael Matthewsnak, aki ennek is versenyben maradt, s mintegy 15 perces hátránnyal zárta a napot. A verseny szervezősége az esetet a legaktívabb versenyzőnek járó díjjal jutalmazta.

„Nem is tudom, hogy mit mondhatnék. Fantasztikus érzés úgy tekerni, hogy ennyi ausztrál zászlót látunk az utak mentén,” – mondta az Orica-GreenEDGE 24 éves kerékpárosa, aki szigorú orvosi megfigyelés mellett folytathatja a versenyt.  

Victor De La Parte nyerte az Osztrák Körverseny első hegyi befutós szakaszát

Gratwein és a Drobatsch csúcsa között 210 kilométer várta a kerekeseket az Osztrák Körverseny negyedik szakaszán. Viszonylag hamar kialakult egy háromfős elmenés, majd az utolsó hegy előtt utolérve őket mintegy harminc kerékpáros maradt az élen. Végül ketten léptek el, akik közül a spanyol Victor De La Parte (Vorarlberg) nyerte a szakaszt Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) előtt. A harmadik Ben Hermans (BMC) lett. Összetettben a fiatal cseh kerékpáros Hirt vette át a vezetést. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a 36. helyen zárta a szakaszt, összetettben szintén a 36. pozícióba csúszott vissza.  

Orosz siker a Quinghai Lake Körversenyének negyedik napján

Quinghai Lake és Gangcha között 185 kilométer volt a penzum, nem hegyi befutóval, de végig emelkedős terepen. Természetesen az utolsó kilométereken már csak egy kisebb csoport volt elől, ahonnan két kilométerrel a vége előtt Ivan Savitskiy (RusVelo) lépett el, aki végül pályafutása első profi győzelmét szerezte. A második Mykhaylo Kononenko (Kolls-BDC), míg a harmadik Marko Kump (Adria Mobil) lett. Összetettben továbbra is Oleksandr Polivoda (Kolls-BDC) vezet.

A világbajnok megvillant a női Giro ötödik szakaszán

Trezzo sull’Adda és az Aprica csúcsa között az első jelentősebb szakaszt rendezték a női Giro d’Italián. A regnáló világbajnok Pauline Ferrand-Prevot (Rabobank-Liv) mintegy három kilométerrel a vége előtt támadott, amely akciót lényegében senkinek sem sikerült átvennie. A francia kerékpáros megnyerte ezzel a szakaszt a rózsaszín trikós Megan Guarnier (Boels-Dolmans) valamint Anna Van der Breggen (Rabobank-Liv) előtt. Összetettben továbbra is Guarnier áll az élen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes