Napi eszpresszó 2015. június 30. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Tour sztárjainak csapatai, Nacer Bouhanni, Gianni Moscon, Andrei Krasilnikau valamint a Utahi Körverseny.  

Bombaerős sorok a sztárok mögött is

A tegnapi nap folyamán a duplázásra készülő Alberto Contador, a 2013-as győztes Chris Froome valamint a tavalyi Giro d’Italia győztese Nairo Quintana segítői is megnevezésre kerültek. Mind a Tinkoff-Saxo, a Sky illetőleg a Movistar csapatai bombaerős sorral készülnek a Francia Körversenyre.

A Tinkoff-Saxo sora: Alberto Contador (spanyol), Peter Sagan (szlovák), Michael Rogers (ausztrál), Rafal Majka (lengyel), Daniele Bennatti (olasz), Ivan Basso (olasz), Roman Kreuziger (cseh), Michael Valgren (dán) és Matteo Tosatto (olasz).

A Sky kerete: Christopher Froome (brit), Richie Porte (ausztrál), Geraint Thomas (brit), Peter Kennaugh (brit), Ian Stannard (brit), Luke Rowe (brit), Nicolas Roche (ír), Leopold König (cseh) és Wout Poels (holland).

A Movistar csapata: Nairo Quintana (kolumbiai), Alejandro Valverde (spanyol), Jose Herrada (spanyol), Adriano Malori (olasz), Gorka Izagirre (spanyol), Winner Anacona (kolumbiai), Jonathan Castroviejo (spanyol), Imanol Erviti (spanyol) és Alex Dowsett (brit).

Bouhanni mégis ott lesz a Tour-on

A francia bajnokságon történt bukása ellenére is rajthoz áll a szombaton kezdődő Tour de France-on a Cofidis sprintere Nacer Bouhanni. Habár az előzetes hírek bordarepedésről számoltak be, a további vizsgálatok alapján porcsérülésekkel megúszta az esetet. Mint ismeretes a vasárnapi mezőnyverseny során Jeremy Roy kerekein esett át az egykori bokszoló.

A Cofidis sora: Nacer Bouhanni (francia), Geoffrey Soupe (francia), Christophe Laporte (francia), Florian Senechal (francia), Luis Angel Mate (spanyol), Nicolas Edet (francia), Julien Simon (francia), Dani Navarro (spanyol) és Kenneth Vanbilsen (belga).

Gianni Moscon lehet a Sky első igazolása a jövő évi szezonra

A fiatal olasz tehetség Gianni Moscon remek idényt fut 2015-ben, melynek megkoronázásaként megnyerte az olasz bajnokság U23-as diszciplínáját. A még mindig mindössze 21 esztendős kerekes július 10. és 21. között meghívást kapott a Sky Sestrier-i edzőtáborába, melynek okán nagyon valószínűsíthető, hogy pályafutását a brit csapatnál folytathatja.

A fehérorosz bajnokság győztesét azonnal kirúgta csapata

A fehérorosz bajnokság mezőnyversenyét Andrei Krasilnikau nyerte megelőzvén csapatfőnökét a World Tour mezőnyben több évet lehúzó Aliaksandr Kuchynskit. Az egykori Katusha kerekes nem vette túl jó néven a vereségét, így azonnali hatállyal kirúgta Krasilnikaut a csapatból.

„A győzelmemet követően egyszerűen elvették a biciklim. Aliaksandr nem örült, hogy nem ő nyert. Valahol versenyezhetnék esetleg?” – mondta Krasilnikau.  

Kihirdették az idei Utahi Körverseny meghívott csapatait

Augusztus 3. és 9. között kerül megrendezésre a kiemelt kategóriás Utahi Körverseny, amelyre Chris Horner csapata az Airgas-Safeway is meghívást kapott.

“Nagyon jó versenyprogramunk lesz a nyáron. Indulunk a Quinghai Lake versenyén a Cascade Cycling Classic viadalán és a Utahi Körversenyre is meghívót kaptunk,” – mondta Chris Johnson csapatvezető.

A Utahi Kör csapatai: BMC, Cannondale-Garmin, Trek Factory Racing, (World Tour), Bardiani-CSF, Drapac, Colombia, MTN-Qhubeka, UnitedHealthcare (pro-kontinentális), Airgas-Safeway, Axeon, Budget Forklifts, Hincapie Racing, Jamis-Hagens Bermans, Jelly Belly, Optum Pro, SmartStop (kontinentális).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes