Napi eszpresszó 2015. szeptember 1.

Napi hírösszefoglalónk szereplői Kristian Sbaragli, Tom Dumoulin, Jose Goncalves, Kris Boeckmans, a Tinkoff-Saxo, a World Tour rangsor, Tom Boonen valamint Gregor Mühlberger.

Kristian Sbaragli: nem volt olyan olasz csapat, aki szerződtetett volna

Pályafutása legnagyobb győzelmét aratva nyerte a Vuelta Espana tízedik szakaszát Castellonban az MTN-Qhubeka olasz sprintere Kristian Sbaragli. Sbaragli napról-napra próbálkozott eddig, erőfeszítéseit végre siker koronázta.

„Nagyon jó erőben éreztem magam az utolsó emelkedőn, úgy véltem, hogy ez lesz az én nagy esélyem. Úgy döntöttem, hogy kivárok egészen a 200 méteres tábláig. Az utolsó kanyarnál úgy a tízedik pozícióban lehettem Degenkolb, Impey és Rojas mögött. Vártam és vártam. Tökéletes másodperben indítottam. Nem boldog vagyok, hanem kimondhatatlanul örülök. Annak idején nem volt olyan olasz csapat, aki szerződtetett volna. Az MTN volt az egyetlen gárda, amely megkeresett. Hittek bennem, tökéletes döntést hoztam, amikor aláírtam hozzájuk. Bízom benne, hogy még hosszú évekig náluk versenyezhetek” – mondta fülig érő szájjal Sbaragli.

Dumoulin szerette volna, ha Degenkolb is nyer egy szakaszt

Vegyes érzésekkel zárta a Spanyol Körverseny tízedik szakaszát a Giant- Alpecin csapata, akik próbáltak minden tőlük telhetőt megtenni sprinterük John Degenkolb sikeréért. A német dugattyúlábú egy hajszállal lemaradt, így végül csak a második helyet csípte el.

„Természetesen örülök, hogy továbbra is én viselhetem a piros trikót, azonban azt szerettük volna, ha John Degenkolb nyeri a szakaszt. Ezért dolgoztunk a nap folyamán, sajnos azonban csak a második helyet sikerült megszereznünk. Nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit a csapatunk elvégzett. Ha ma nem is, de máskor biztos, hogy kifizetődik az erőfeszítésünk” – kesergett az összetett éllovasa Tom Dumoulin.

Jose Goncalves a verseny eddigi meglepetésembere

A szabadkártyás hazai csapat, a Caja Rural eleddig remek teljesítményt nyújt a Vuelta Espanán. Amets Txurruka, Omar Fraile és Jose Goncalves triója is fantasztikus munkát végez.

„A célunk a verseny kezdetétől egy szakaszgyőzelem megszerzése. Meglátjuk, miként vészeljük át Andorrát, a többiről csak ezt követően nyilatkozhatok. Goncalves fantasztikus teljesítményt nyújt, talán a verseny eddigi meglepetésembere. Amennyiben csúnyán akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy megdolgozik a pénzéért. Omar Fraile viseli a hegyi trikót, melyet természetesen szeretnénk a továbbiakban is megtartani. Meglátjuk, hogy a legnehezebb etapokat követően mennyi energiánk marad még” – nyilatkozta Josemi Fernandez sportigazgató.    

Boeckmans további egy hétre kómában marad

Súlyos tüdősérülése miatt (tüdővérzés, duzzadás, légzési nehézségek) a Lotto-Soudal kerékpárosa Kris Boeckmans további egy hét erejéig mesterséges kómában marad. Az orvosai előzetesen a felébresztése mellett döntöttek, ám az újabb tüzetes vizsgálat után sajnálatos módon elvetették ezt a lehetőséget.

„A versenyző állapota stabil. A belső vérzését kontrol alatt tartjuk, ellenben időre van szüksége ahhoz, hogy újra magától lélegezhessen” – szól a kórház sajtóközleménye.

Újabb változások a Tinkoff-Saxo csapatának stábjában

A L’Equipe információi szerint a Tinkoff-Saxo csapata újra megbolygatja stábját, melynek okán a 2015-ös idény végén Bobby Julich és Daniel Healey is távozik a gárdától. Mint arra emlékezhetünk a múlt szezon végén illetőleg még az idei év közben is reformok egész során ment át az immáron orosz licenccel rendelkező csapat, amely Alberto Contador révén megnyerte ugyan a Giro d’Italiát, ám a tavaszi klasszikusok alatt csak szenvedett. A Touron sem sikerült részsikereket elérniük és valljuk be őszintén, hogy a Spanyol Körverseny során is eléggé hallgatagok eddig. Úgy tűnik, hogy az extravagáns orosz milliárdos azonnal eredményeket akar.

Továbbra is Valverde vezeti a World Tour sorozatot, változás a csapatok rangsorában

A GP Plouay egynaposát követően továbbra is Alejandro Valverde (Movistar) vezeti a World Tour rangsort Christopher Froome (Sky) illetőleg Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kettőse előtt. A csapatok rangsorában ellenben változás történt, miután Alexander Kristoff győzelmét követően a Katusha ugrott az élre megelőzvén a Movistar és a Sky duóját. A nemzetek összevetésében Spanyolország, Nagy-Britannia és Kolumbia a sorrend.  

Tom Boonen marad az Etixx-Quick Step csapatánál

Még mielőtt elindultak volna a pletykák, a belga Etixx-Quick Step csapata bejelentett, hogy további egy évvel meghosszabbították Tom Boonen szerződését, így a klasszikus egynaposok egyik legendás ikonja, továbbra is a csapat kötelékében marad.

„Nem tartottak túlságosan sokáig az egyeztetések, viszonylag gyorsan megegyezésre jutottunk. Mivel mindkét fél ugyanazt szerette volna, így maradok. Még mindig imádom a kerékpározást, ameddig pedig ezzel így vagyok, addig eszem ágában sincs visszavonulni. A következő szezon végén 36 esztendős leszek, meglátjuk, hogy addig miként alakulnak majd a dolgok” – nyilatkozta a belga klasszis.

Gregor Mühlberger a Bora-Argon 18 csapatában folytatja

A német Bora-Argon 18 sora bejelentette a fiatal osztrák Gregor Mühberger szerződtetését. A Felbermayr-Simplon Wels U23-as kerekesével 2017 végéig kötött szerződést a pro-kontinentális csapat.

„Kétség kívül Gregor az egyik legtehetségesebb versenyzője az U23-as korosztálynak. Nagyon örülünk annak, hogy minket választott. Tavaly már gyakornokként bevetettük, de akkor azt tanácsoltuk neki, hogy a fejlődése szempontjából jót tenni neki még egy év a kontinentális körforgásban. Jól döntöttünk” – mondta Ralph Denk csapatvezető.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes