Napi eszpresszó 2015. szeptember 15. (10:00)

Napi hírösszefoglalón szereplői Alejandro Valverde, Alberto Contador, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski, Jack Bobridge valamint Mathieu Van der Poel.

Alejandro Valverde nyerte a World Tour sorozatot

Zsinórban immáron második éve a spanyol Alejandro Valverde a World Tour sorozat győztese. A Movistar kiválósága idén nyerte a Liege-Bastogne-Liege, valamint a Fleche Wallone egynaposát, harmadik lett a Tour de France összetettjében illetőleg három szakaszgyőzelmet szerzett a Katalán Körverseny során. Valverde 615 ponttal jelenleg már megnyerte az összetettet a második helyezett Joaquim Rodriguez (Katusha-474 pont) illetőleg a harmadik Nairo Quintana (Movistar-457 pont) előtt. Persze utóbbi két hely sorsa még nem dőlt el, mivel a sorozat október 4-én a Lombard Körversennyel zárul. Azonban ott már „csak” 100 pont szerezhető, így Valverde első helye már zsebben.

Alberto Contador egy Tour de France sikerrel búcsúzna?

Alberto Contador ismételten csak megerősítette azon híreszteléseket, miszerint a 2016-os idény lesz karrierje utolsó szezonja. Contador előzetes tervei szerint számára jövőre a Tour de France valamint a Vuelta Espana kettőse lesz az év legfőbb kihívása.

„A legmagasabb szinten akarom befejezni, hogy az emberek utólag erre emlékezhessenek. Az elsődleges célom a Tour de France megnyerése lesz, persze minden egyes versenyen győzelmi esélyekkel kívánok harcba szállni, de a formámat leginkább a Francia Körversenyre szeretném kihegyezni. Egy tradicionális versenyprogramban bízok, amelyben szerepel a Volta ao Algarve vagy az Andalúz Körverseny, a Párizs-Nizza vagy a Tirreno-Adriatico illetőleg a Dauphiné” – mondta Contador, aki a Tourt követően szeretne ott lenni az olimpián és a Spanyol Körversenyen is.

Geraint Thomas nem lesz ott a világbajnokságon

Fáradtságra hivatkozva lemondta a szeptember 19-én richmondban kezdődő kerékpáros világbajnokságon való szereplést a Sky brit kiválósága Geraint Thomas.

„Ez egy nagyon nehéz döntés volt, mivel szerettem volna ott lenni richmondban, azonban fizikálisan már nem érzek elég erőt magamban ahhoz, hogy eredményesen teljesíthessem a vb-t. Nem akarok csak azért ott lenni, hogy feltűzhessem a rajtszámot, azért akartam volna menni, hogy győzelemhez segíthessem a brit csapatot. A 2016-os évadban rengeteg komoly verseny vár rám, így a világbajnokság kárára, de a pihenés mellett döntöttem” – nyilatkozta a Sky kiválósága.

Michal Kwiatkowski: szeretnék még egy évig szivárványszínű trikóban lenni

A regnáló világbajnok Michal Kwiatkowski azon álmodozik, hogy hét év után első kerekesként védje meg világbajnoki címét. Az Etixx-Quick Step lengyel versenyzőjének ugyan nem fekszik annyira a pálya, mint egy éve a ponferradai penzum, ennek ellenére esélyesnek tartja magát.

„Nagyon szeretnék még egy évet szivárványszínű trikóban eltölteni. A trikó viselése, minden kerékpáros álma, így az enyém is. Egyelőre még csak interneten láttam a pályát, úgy vélem, hogy az utolsó kilométereken sok múlhat. Optimista vagyok, jó formában érzem magam, így mindent meg is fogok tenni a győzelemért” – mondta Kwiatkowski.

Jack Bobridge a Trek Factory Racing csapatánál folytatja

A Trek Factory Racing csapata bejelentette a kiváló ausztrál időfutammenő Jack Bobridge leigazolását a 2016-os idényre. Az év elején még az egyórás világcsúccsal próbálkozó kerékpáros az idényt a riói olimpia pályaszámaira való minél jobb felkészülés reményében a kontinentális Budget Forklifts csapatánál töltötte.

„Számos kerékpárost ismerek a csapatnál, így nagyon örülök, hogy elkövetkezendő évet a Treknél tölthetem. Ebben a sorban újra visszatérhetek a legnagyobb presztízsű európai versenyekre. Nagyon motivált vagyok, szeretnék jó eredményeket elérni, szeretném a tapasztalatommal segíteni a fiatalokat” – vélekedett a lehetőségeiről Bobridge.

CrossVegas a világbajnok nélkül

A holnapi napon kerül megrendezésre az idei cyclo-cross szezon első komolyabb versenye a CrossVegas, amelyen sérülés miatt nem lesz ott a regnáló világbajnok Mathieu Van der Poel.

„Még mindig fáj a jobb térdem, amelyre a Tour de l’Avenir során estem rá. Sajnos a bal térdemet pedig ezáltal túlerőltettem, így pihenésre van szükségem. Immáron öt napja nem ültem kerékpárra, ám bízom a mihamarabbi visszatérésbe” – nyilatkozta kissé csalódottan Van der Poel.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes