Napi eszpresszó 2015. szeptember 17. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Kris Boeckmans, a legfrissebb átigazolások, Jens Debusschere valamint Davide Rebellin

Továbbra is kérdéses Mark Cavendish szereplése a vb-n

A Brit Körversenyen történt bukása következtében továbbra is kérdéses Mark Cavendish szereplése az idei világbajnokságon. A kiváló sprinter egy parkoló autónak ütközött, hazája legnagyobb presztízsű viadalán, melynek következtében a válla sérült meg.

„Kissé aggódom a vállam miatt. Sajnos ugyanaz a része sérült, mint egy éve a Francia Körverseny során. Ezen a héten, pénteken vetnek alá egy komolyabb orvosi kivizsgálásnak, amely nagyban meghatározhatja a világbajnoki szereplésem. Az biztos, hogy nem tört el, de nagy valószínűséggel el van mozdulva. Amennyiben Európában lenne a világbajnokság, akkor egy percig sem gondolkodnék, de az Egyesült Államok egy picit másféle felkészülést igényel” – mondta Cavendish.   

Alexander Kristoff bízik egy mezőnyhajrában

A hétvégén rajtol a 2015-ös kerékpáros világbajnokság. A pálya vonalvezetése egyelőre rengeteg kérdést vet fel, nem tudható, hogy az egynapos specialisták vagy éppen a sprinterek számára kedvezhet jobban. Alexander Kristoff, az idei évad legeredményesebb kerekeseként, természetesen bízik egy mezőnyhajrában.

„Nagyon bízom benne, hogy a végén sprintre érkezünk. Az utolsó emelkedő természetesen megnehezíti a dolgokat, de nem lehetetlen, hogy mi sprinterek csatázzunk a győzelemért. Persze vannak kerekesek, akiknek még inkább fekszik ez a pálya, gondolok itt Peter Sagan, Michael Matthews és Greg Van Avermaet hármasára. Idén hat helyet szereztünk, amely megkönnyíti a dolgainkat. Nagyon erős sorral készülünk, a győzelemért utazunk a tengerentúlra” – nyilatkozta határozottan a norvég csapatkapitány Kristoff.

Kris Boeckmans a közösségi médiában jelentkezett, újabb komoly műtét vár rá

A Lotto-Soudal kerékpárosa az egyik közösségi média oldalán köszönte meg a rajongóknak azt a bíztatást, amelyet az elmúlt hetekben kapott.

„Hello világ! Köszönöm azt a rengeteg üzenetet és támogatást, amelyet az elmúlt időszakban kaptam tőletek. Az egyik legnehezebb tekerésen vagyok túl” – írta. Boeckmansra újabb nehéz műtét vár, hisz a napokban operálják meg törött arccsontját. A beavatkozást követően előreláthatólag közel két hétig nem fog tudni majd beszélni. Mint arra emlékezhetünk a belga kerékpáros a Spanyol Körverseny nyolcadik szakasza során bukott hatalmasat, melynek következtében súlyos arc és tüdősérülést szenvedett.

Átigazolási hírek

Viszonylag aktív volt szeptember 16-a az átigazolási piac szempontjából. Matti Breschel a Tinkoff-Saxo csapatától a Cannondale-Garminhoz szerződött, erősítve így az amerikai klub klasszikus versenyeken bevethető sorát. A Giant-Alpecin közben leigazolta az egyik legtehetségesebb dán kerékpárost Sören Kragh Andersen személyében. A Katusha egy fiatal orosz bringás Matvei Mamykin elé tolt szerződést. A még mindössze húsz esztendős bringás a kontinentális csapatból lép fel a nagyok közzé. Thomas Degand nem futott éppen kiemelkedő szezont az IAM Cycling színeiben, a belga klasszikus specialista, így hazaigazol és a másodosztályú Wanty-Groupe Gobert ajánlatát fogadta el. A regnáló amerikai bajnok Matthew Busche elhagyja a Trek Factory Racing gárdáját és a pro-kontinentális UnitedHealthcare sorához szerződik. Adrien Petit pedig a Direct Energie keretein belül kíván megújulni.  

Jens Debusschere nyerte a vallon egynapost

Beaufays és Namur között egy 198,2 kilométeres távval került lebonyolításra a Grand Prix de Wallonie 1.1-es besorolású versenye. A kisebb falakkal teletűzdelt viadal a namuri citadellán ért véget, amelyet a befutót megelőzően még két alkalommal is megmászott a karaván. Az emelkedők természetesen annak rendje és módja szerint rendesen szétkapták a mezőnyt, a győzelmet végül Jens Debusschere (Lotto-Soudal) szerezte meg Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) és Christophe Laporte (Cofidis) előtt.    

Davide Rebellin 44 évesen sprintelte le Nibalit

Az olasz veterán Davide Rebellin továbbra is elnyűhetetlen, miután 44 esztendősen sprintelte le szökevénytársát Vincenzo Nibalit a Coppa Agostini 1.1-es besorolású egynaposán. A mezőnyre Monza és Lissone között 198 kilométer várt, itáliai szokás szerint egy emelkedőkkel teletűzdelt pályán. A nap szökését hét kerékpáros alkotta, nevezetesen Giacomo Tomio (Roth Skoda), Davide Ballerini (Unieuro Wilier Trevigiani), Stefan Schumacher (CCC Sprandi Polkowice), Miguel Benito (Caja-Rural), Rafael Andriato (Southeast), Lukas Postlberger (Bora-Argon 18) és Gianfranco Zilioli (Androni-Giocatoli). Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött. A szökevények bekebelezését követően Michele Scarponi (Astana) teremtette meg a támadás lehetőségét csapattársa Vincenzo Nibali számára, akihez Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) csatlakozott. A kettős végül csak méterekkel ért haza, de a két klasszis egy remek csatát követően döntött a helyezések sorsáról.  

„Az utolsó két kilométeren belül már tudtuk, hogy miénk a győzelem. 200 méterrel a vége előtt kezdtem a hajrát. Nibali hirtelenjében gyorsabbnak tűnt, ám az utolsó 50 méteren belül sikerült visszaelőznöm őt. Nagyon boldog vagyok a győzelmemet illetően, szeretném megköszönni az egész csapatnak azt a támogatást, amelyet ezen a napon nyújtott számomra” – mondta a CCC Sprandi Polkowice olasz kiválósága. A harmadik helyet végül a mezőnyhajrát követően Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) szerezte meg.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes