Napi eszpresszó 2015. szeptember 18. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Vincenzo Nibali, Brian Cookson, a csapatidőfutam sorai, az Etixx-Quick Step kálváriája valamint Simon Yates.

Vincenzo Nibali nyerte a Coppa Bernocchi egynaposát

A tegnapi napon rendezték a Coppa Bernocchi egynaposát, melynek során, Legnano környékén 192 kilométer várta a kerekeseket. A győzelmet végül Vincenzo Nibali (Astana) szerezte meg Mauro Finetto (Southeast) illetőleg Matteo Trentin (Olaszország) kettőse előtt. Davide Cassani szövetségi kapitány nem is sokat habozott annak okán, hogy a „Cápa” bekerüljön a Richmondba utazó keretbe.

„Nagyon örülök, hogy ott lehetek a világbajnokságon. Az utolsó két egynapos versenyen bizonyítottam, hogy jó formában vagyok. Úgy érzem, hogy az olasz válogatott egy kifejezetten erős csapattal utazik a tengerentúlra. Mindenkinek meglesz a saját feladatköre, bízom benne, hogy esélyünk lehet a végső győzelem megszerzésére” – nyilatkozta a regnáló olasz bajnok Vincenzo Nibali.

Brian Cookson bemutatta a vb hivatalos nemzeti rangsorát

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke bemutatta azt a hivatalos nemzeti rangsort, amelyet a világbajnokság idején vezetnek majd. Ez magába foglalja az elit, az U23-as és a junior mezőnyversenyeket, valamint az időfutamokat, ellenben a csapatidőfutamok, lévén, hogy ott a szponzorált profi csapatok csapnak majd össze, nem számítanak bele a tabellába.

„A ranglista bevezetését az olimpiai éremtáblázat sugallta. Minden egyes versenyszám végén frissítjük majd a listát, míg az esemény végén a győztes nemzetet egy külön serleggel jutalmazzuk” – mondta az UCI regnáló elnöke Brian Cookson.

A csapatidőfutam rajthoz álló sorai

Egyelőre viszonylag kevés hír érkezett a csapatidőfutam során rajthoz álló csapatokról. Sajnos a nagy távolságok miatt nem sok pro-kontinentális illetőleg kontinentális, azaz harmadosztályú klub vállalta a részvételt. A 18 World Tour csapat mellett végül ott lesz a rajtvonalnál két pro-kontinentális sor a Topsport Vlaanderen (belga) illetőleg a UnitedHealthcare (amerikai). A mezőnyt további öt – Astellas, Champion System-Stan’s No Tubes, Hincapie Racing, Jamis-Hagens Bermans, Jelly Belly - amerikai kontinentális sor teszi teljessé. A hölgyeknél 13 csapat sorakozik majd fel a rajtvonalnál.

Hány kerékpáros kell ahhoz, hogy kihúzzon egy autót az árokból?

Az Etixx-Quick Step Amerikában tartózkodó sora immáron a világbajnokság csapatidőfutam számára készült, amikor Davide Bramati sportigazgató sikeresen kormányozta be a kísérőautót az árokba. A kerekesek és a szerelők közös erővel oldották meg a feladatot. Rigoberto Uran is sokat segített, hisz inkább rögzítette az esetet a nagyérdemű számára.

A Yates testvérek nem lepődtek meg azon, hogy kimaradtak a brit keretből

Számos szakértő meglepődött azon, hogy végül a Yates ikrek egyike sem került be a brit világbajnoki keretbe. Simon elmondása szerint ellenben ők nem is reménykedtek abban, hogy erre sor kerülhet.

„Nem lepődtünk meg azon, hogy nem került be a világbajnoki keretbe. Vannak nálunk jobb brit kerekesek is, akik köré jelen pillanatban, még erősebb csapatot lehet építeni. Nem gondolom, hogy ez a pálya akár nekem, akár Adamnek feküdhetett volna. Amennyiben egy számunkra kedvező világbajnokság kerül lebonyolításra, az értelemszerűen nekünk is több lehetőséget kínálhat majd a későbbiekben” – nyilatkozta az Orica-GreenEDGE kerekese Simon Yates.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes