Napi eszpresszó 2015. szeptember 19. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Velocio-SRAM csapata, Mark Cavendish, a legfrissebb átigazolási hírek, a Yorkshire-i Körverseny valamint Michal Golas.

A Velocio-SRAM csapata utoljára a csapatidőfutam világbajnokságon

Év végi megszűnése révén utolsó ízben szerepel csapatidőfutam világbajnokságon a többszörös címvédő, a jelen esetben is toronymagas esélyesnek számító Velocio-SRAM  gárdája. Trixi Worrack, Lisa Brennauer és Karol-Ann Canuel hármasát Alena Amialiusik, Mieke Kroeger és Barbara Guarischi triója teszi teljessé az egykori High Road család még utolsó talpon maradt tagjánál.

„Minden versenyzők egészséges, és remek formában várja a versenynapot. Erős ellenfeleink lesznek, így vélhetően minimális különbségek alakulhatnak ki a csapatok között. A kerekeseink erősek és tapasztaltak. Győzni jöttünk ide” – nyilatkozta Ronny Lauke sportigazgató, aki szerint legnagyobb riválisuk a holland Rabobank-Liv sora lehet.

Mark Cavendish sérülése miatt kihagyja a világbajnokságot

Nagy Britannia válogatottja megerősítette, hogy Mark Cavendish kihagyja a richmondi világbajnokságot a Brit Körverseny hatodik szakaszán történt bukásának következményeként. Habár a kiváló sprinter nem szenvedett komoly sérülést, a vállában érzett fájdalom megnehezíti még az edzést is.

„Nagy érvágás Mark számára, hogy ki kell hagynia a világbajnokságot. Úgy véltük, hogy ezen a pályán lehetett volna esélye. Sajnos a sérülése súlyosabb, mint azt előzetesen gondoltuk volna. A legjobbakat kívánjuk neki” – mondta Shane Sutton a válogatott technikai igazgatója. A brit keretbe utólag az Orica-GreenEDGE kerekese Adam Yates került be.

A legfrissebb átigazolási hírek

Habár Mikel Nieve nevét több csapattal is összekapcsolták, a kiváló baszk hegyimenő újabb két évre kötelezte el magát a Sky csapatával.
Közben az Astana újabb két kerekesével hosszabbított. Michele Scarponi és Davide Malacarne is a kazah színeket erősíti majd a 2016-os évadban.
Az idei Spanyol Körverseny során is szakaszt nyerő portugál Nelson Oliveira a Movistar gárdájánál folytatja. A 26 esztendős kerekes az elmúlt két évet a Lampre-Merida soránál töltötte.
Tovább folyik a tisztogatás a Tinkoff háza táján, hisz a negyedik dán kerékpáros is csapatot váltott. A remek hegyimenő Chris Anker Sörensen a francia Fortuneo-Vital Concept (volt Bretagne-Séché Environnement) csapatánál folytatja.
Tom Dumoulin legfontosabb segítője Lawson Craddock pedig a teljesen megújuló Cannondale-Garmin sorához szerződött.

Nem lesz négynapos a Yorkshire-i Körverseny

 A Brit Kerékpáros Szövetség elutasította a Yorkshire-i Körverseny szervezőinek azon kérelmét, miszerint a verseny háromnapos helyett négy nap alatt bonyolítódjon le, ezzel együtt pedig a kiemelt kategóriás státuszt sem kapta meg, így jövőre is 2.1-es besorolású viadalként rendezhetik meg.

„Az idei hatalmas sikert követően, mindenki támogatta az ötleteinket, a csapatoktól kezdve a szponzorokon át magáig, a miniszterelnökig. Csalódottak vagyunk, hogy a Brit Kerékpáros Szövetség elutasította a kérelmünket. Ennek ellenére nem csüggedünk, hatalmas lelkesedéssel tervezgetjük a jövő évi versenyt, amely a reményeink szerint 2016-ban is az egyik legjobb szakaszversenye lehet az évnek” – nyilatkozta Gary Verity a szervezőség részéről.

Michal Golas nyerte a Kampioenschap van Vlaanderent

Immáron jubileumi századik alkalommal került megrendezésre a Kampioenschap van Vlaanderen egynaposa Belgiumban, amely Koolskamp környékén egy közel 192 kilométeres penzumot tartogatott. A véghajrához közeledve egy hatfős csoport lépett el a mezőnytől, akik közül Michal Golas (Etixx-Quick Step) bizonyult a legjobbnak, megnyerve így a versenyt Nikolay Trusov (Tinkoff) illetőleg Adrian Aas Stien (Team Joker) kettőse előtt.    

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes