Napi eszpresszó 2015. szeptember 2. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Tom Dumoulin, a Colombia csapata, Gianni Savio, az alakuló vb keretek, a UnitedHealthcare cyclo-cross sora valamint Jolien d’Hoore.

Dumoulin: normális esetben túl nehéz lenne számomra ez a nap

A Vuelta éllovasa Tom Dumoulin sokakat meglepett remek teljesítményével. A Giant-Alpecin csapatát, természetesen megannyi újságíró kereste fel az első pihenőnap során.

„Köszönöm, jól érzem magam. Sajnos viszonylag hosszú volt a transzfer, így hétfőn este későn kerültünk ágyba. Nagyon elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, minden előzetes várakozást felülmúltam. A piros trikó mondhatni, hogy ennek egyfajta megkoronázása. Ha valaki két héttel ezelőtt azt mondja, hogy majd hegyi befutót nyerek a Vueltán, azt biztos, hogy bolondnak nézem. A verseny valaha volt egyik legnehezebb szakasza következik, normális esetben túl nehéz lenne számomra ez a nap, ellenben most már nem tudom, hogy mit várjak önmagamtól. Küzdeni fogok, a trikó plusz energiákat szabadíthat fel” – nyilatkozta a verseny éllovasa Tom Dumoulin.

A pihenőnap pont a legjobbkor jött

A kolumbiaiak mindig jók a hosszú hegyeken, márpedig éppen itt lenne az ideje annak, hogy a pro-kontinentális Colombia csapata is villantson valamit a Spanyol Körverseny során. Persze a szökésekben rendre próbálkoztak és több alkalommal ott is voltak a csapat versenyzői.

„Nagyon motiváltak vagyunk, a verseny egyik legnehezebb szakasza előtt. Sajnálatos módon több versenyzőnk is egy kisebb vírusos megbetegedéssel küzd, de kitartunk, hisz a Vuelta egy pillanatra sem áll meg. Ellenben a pihenőnap számunkra a lehető legjobbkor jött,” mondta Valerio Tebaldi sportigazgató.

Az Androni csapata beperelte a doppinggal megbukó versenyzőit

Az Androni-Sidermac csapatvezetője Gianni Savio megerősítette, hogy polgári peres eljárást indított, a nemrégiben doppinggal megbukó versenyzői Davide Appollonio illetőleg Fabio Taborre ellen. Mint ismert a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség új szabályzata értelmében, a két esetet követően a csapat versenyzési jogát harminc napra felfüggesztették. A történtek óta Savio gőzerővel dolgozik azon, hogy a csapata jövőjét biztosítsa.

„Nem leszünk rugalmasak a két versenyzővel szemben, akik súlyosan megszegték a csapat belső szabályzatát. A dopping bűncselekmény, ők pedig bűnözők. Olyan szakmai csorbát szenvedtünk, amelyet nem lesz könnyű egyhamar kiheverni” – nyilatkozta Savio.  

Alakulnak a világbajnoki keretek

Ausztrália a tegnapi nap folyamán kihirdette a richmondba utazó kilencfős keretét. Ez alapján a csapat Michael Matthews és Simon Gerrans kettősére épít majd. Közben Luxemburg is keretet hirdetett, ahol a kézsérüléssel bajlódó Bob Jungels illetőleg Frank Schleck is kimaradt a keretből.

Ausztrália: Michael Matthews (Orica-GreenEDGE), Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), Simon Clarke (Orica-GreenEDGE), Heinrich Haussler (IAM Cycling), Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo), Adam Hansen (Lotto-Soudal), Mathew Hayman (Orica-GreenEDGE), Mitchell Docker (Orica-GreenEDGE) és Rory Sutherland (Movistar).

Luxemburg: Jempy Drucker (BMC), Laurent Didier (Trek Factory Racing) és Ben Gastauer (AG2R La Mondiale).

A UnitedHealthcare tulajdonosa cyclo-cross csapatot alapít

A szeptember 16-i CrossVegas viadalon mutatkozik be a Maxxis-Shimano cyclo-cross csapata, amely lényegében az amerikai pro-kontinentális UnitedHealthcare sorának egyik alcsapata. A keretet négy versenyző alkotja, nevezetesen Danny Summerhill, Luke Keough, Erica Zaveta és Cari Higgins, azaz két hölgy és két úr. Keough és Summerhill már jól ismert versenyzők az országutakról, de a két lány sem ma kezdte a kerékpározást.

„Kicsi a világ. Luke és én, annak idején már gyerekekként is együtt kezdtünk kerékpározni, aztán egyszerre kerültünk be a Belgiumba utazó, amerikai tehetségnevelő programba, majd a UnitedHealthcare csapatába és most a cyclo-cross sorba is. Nagyon várom már a cyclo-cross idényt, bízom benne, hogy valami nagyot alkothatunk” – mondta Danny Summerhill.    

Jolien d’Hoore nyerte a Boels Rentals Tour első szakaszát

Szeptember 1. és 6. között kerül megrendezésre a Boels Rentals Tour, amely Hollandia egyik legnagyobb presztízzsel bíró női kerékpáros szakaszversenye. Az első etap során Zeddam és Heerenberg között 111 kilométer várta a hölgyeket. A szakaszt végül mezőnyhajrát követően a belga Jolien d’Hoore (Wiggle-Honda) nyerte Lucy Garner (Liv-Plantur) és Lucinda Brand (Rabobank-Liv) kettőse előtt. Összetettben természetesen ugyanez a helyzet.    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes