Napi eszpresszó 2015. szeptember 21. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői a BMC, a Velocio-SRAM, Danny van Poppel, Leigh Howard, Daniele Bennati valamint Nacer Bouhanni.  

A BMC csapata szállította a hazaiak első aranyát

A BMC csapata magabiztosan védte meg csapatvilágbajnoki címét, miután tizenegy másodperccel utasították maguk mögé az Etixx-Quick Step gárdáját a Richmondban zajló kerékpáros világbajnokság első napján.

„Előzetesen is tudtuk, hogy nagyon kis különbségek fognak dönteni. Végig remek tempóban haladtunk, együtt maradtunk. Nagyon érdekes volt maga a verseny, mivel olyan gyorsan történtek az események, hogy azt lényegében fel sem tudtuk fogni. Nagyon élveztem, és egyben nagyon boldog vagyok, hogy világbajnoki címet szerezhettem” – nyilatkozta a súlyos sérüléséből nem olyan régen visszatérő Taylor Phinney.

Zsinórban négy vb győzelemmel zárult a Veloco-SRAM érája

Zsinórban negyedik csapatidőfutam világbajnoki címét szerezte a Velocio-SRAM (korábban Specialized-lululemon) csapata, amely egyben, fennállása egyik utolsó versenyét teljesítette, hisz a sikerek ellenére az év végén megszűnik.

„Ez számos megközelítésből egy igazi elégtétel. Ennek az idénynek a végén, a szokásosnál is nehezebb volt rákészülnünk a világbajnokságra, a lányok vállain minden eddiginél nagyobb teher feszül. A vegardai világkupa második helye, csak még inkább fűtött bennünket. Egy ilyen győzelemmel búcsúzni egyben remek, de fájó érzés is. Bizonyítottuk, hogy a csapatunk az évek során végig konstansan kiemelkedő teljesítményre volt képes” – mondta Kristy Scrymgeour csapattulajdonos.

Danny van Poppel elhagyja a Trek csapatát

A kiváló holland sprinter elmondása szerint hetek óta nem beszél a csapat vezetésével, így miután a  testvére szerződéshosszabbítást kapott, ő pedig nem, egyértelművé vált számára, hogy új csapat után kell néznie.

„Meg akarták tartani Boy-t a remek felvezetései miatt. Szerettem volna továbbra is a testvérem oldalán versenyezni, de meg kellett hoznom ezt a döntést. Luca Guercilena nem igazán bízott bennem, így mennem kell. Egyelőre nem értem a szituációt, de az idő majd mindenben orvosol” – nyilatkozta a Vuelta Espana során nem régiben szakaszt nyerő sprinter. A pletykák szerint a fiatalabbik Van Poppel testvér a Sky csapatához igazolhat.

Leigh Howard az IAM Cycling csapatánál folytathatja

A kiváló ausztrál sprinter a legfrissebb értesülések szerint az IAM Cycling csapatánál folytathatja pályafutását. Az előző négy esztendőt az Orica-GreenEDGE színeiben töltő kerekes leigazolását a svájci gárda még nem erősítette meg, ellenben Rik Verbrugge sportigazgató már lenyilatkozta, hogy Howard kiváló felvezető embere lehetne Matteo Pelucchinak.

Daniele Bennati diadalmaskodott a pratói egynaposon

A világbajnokság előtt, az egyik utolsó fontos felkészülési verseny a GP Industria & Commercio di Prato. Az olasz egynaposon ezúttal is remek mezőny gyűlt össze, a 185 kilométer rendesen megrostálta a pelotont. Hat nagyobb és hat kisebb emelkedő gondoskodott arról, hogy ne egyben érkezzen a célvonalhoz a karaván. A győzelmet egy ötfős sprint végén Daniele Bennati (Olaszország) szerezte meg Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) illetőleg Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) kettőse előtt.  

Nacer Bouhanni is remek formában a világbajnokság előtt

Nacer Bouhanni (Cofidis) nyerte a Grand Prix d’Isbergues – Pas de Calais viadalát, melynek során Isbergues körül nem kevesebb, mint 204 kilométer várta a kerekeseket. Ahogyan az előzetesen várható is volt végül mezőnyhajrá döntött, melyben Bouhanni mögött Michael Kolar (Tinkoff-Saxo) végzett a második, míg Shane Archbold (Bora-Argon 18) a harmadik pozícióban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes