Napi eszpresszó 2015. szeptember 7.

Napi hírösszefoglalónk szereplői Joaquim Rodriguez, Fabio Aru, Rafal Majka, Marco Pantani, Ryder Hesjedal, Elia Viviani, Fabio Felline, Lasse Norman Hansen valamint Lisa Brennauer.

Joaquim Rodriguez: tökéletes helyzetben voltam

A Katusha spanyol kerékpárosa Joaquim Rodriguez nyerte a Vuelta Espana tizenötödik szakaszát, ezzel mindössze egyetlen másodpercre megközelítve az éllovas Fabio Arut.

„Ez valami hihetetlen. Egy ilyen nehéz emelkedőn győzni, felemelő érzés. A csapattársaimon kívül az engem éltető szurkolók is rengeteg energiát adtak. Ez egy fenomenális Vuelta. Ahhoz képest, hogy előzetesen egy szakaszgyőzelemért érkeztem, jelen állás szerint már a verseny megnyeréséért küzdök. Tökéletes helyzetben voltam az utolsó hegy elején, így magabiztos győzelmet arattam. A piros trikó megszerzése egy igazi álom, amely most azonban elérhető közelségbe került” – nyilatkozta Purito a befutót követően.

Aru: ez egy szörnyű nap volt

A verseny éllovasa Fabio Aru ellenben az eddigi legrosszabb napját teljesítette, minek okán mindössze egyetlen másodpercre olvadt az előnye összetettben.

„Ez nem volt egy jó nap, hisz 25 másodpercet veszítettem Puritóhoz képest. Dumoulinhez képest megtartottam az előnyöm, de ez most nem sokat számított. Purito sokkal robbanékonyabb nálam, és ezt ma be is bizonyította. Igyekszem megtartani a helyem, a következő etap akár kulcsfontosságú is lehet. Rodriguez mellett Majka és Dumoulin is nagyon erősek, természetesen tartok is tőlük. Utóbbira nagyon kell figyelni, mivel az egyenkénti időfutam során akár el is döntheti a versenyt. Ez egy szörnyű nap volt” – mondta Aru a díjátadót követően.

Majka: szeretnék dobogóra állni Madridban

A Tinkoff-Saxo csapatának lengyel versenyzője Rafal Majka jelen pillanatban a Vuelta összetettjének harmadik helyéről várja a folytatást, ám előnye mindössze egyetlen másodperc a mögötte lévő Tom Dumoulin előtt. Majka szeretne dobogóra állni Madridban.

„Nem volt egy könnyű szakasz a tizenötödik, de kifejezetten elégedett vagyok a második helyemmel. Rodriguez nagyon erős volt, úgyszólván legyőzhetetlen. A csapattársaim fantasztikusan dolgoztak legfőképp Pawel Poljanski és Jasper Hansen. Segítségükkel rengeteg energiát spóroltam a sík részeken. Poljanski nagyon nagy tempót ment a hegy elején, próbáltunk minél több vetélytársat leszakítani. Purito azonban sokkal erősebb volt. A célom egyértelmű, szeretnék dobogóra állni Madridban” – nyilatkozta Rafal Majka.

Végleg lezárták Marco Pantani ügyét

Éppen egy éve nyitották újra Marco Pantani aktáit, miután felmerült annak a lehetősége, hogy az egykori kiváló kerékpárost meggyilkolták. A Rimini Ügyészség múlt hét pénteken ismételten csak lezárta az ügyet.

„Nem találtunk bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy Marco Pantanit meggyilkolták volna. A vizsgálati eredmények megerősítik, hogy a sportoló halálát kokain túladagolás okozta, amelyet saját maga okozott. Vélhetően, nem szándékosan adagolta túl a szert, amely a halálához vezetett” – mondta Paolo Giovagnoli vezető ügyész. Az ügyet a Pantani család kérésére vizsgálták újra.

Hesjedal már nagyon várja a 2016-os Olasz Körversenyt

A kanadai Ryder Hesjedal a következő szezont már a Trek Factory Racing csapatánál kezdi. A Cannondale-Garmintól távozó egykori Giro győztes, már most nagyon várja a 2016-os Olasz Kört, ahol szeretne ismét a győzelemért harcolni.

„Úgy vélem, hogy egy olyan csapatba igazoltam, ahol pont betöltök egy tátongó lyukat. Ez volt az oka annak, hogy a Trek sorát választottam. Nagyon várom már a 2016-os Giro d’Italiát. Nyolc fantasztikus évet töltöttem Jonathan Vaughters csapatában. Egy nagyszerű közeget alkottunk, de az évek során sok változáson ment át a gárda. Eljött az ideje a váltásnak” – nyilatkozta Hesjedal.

Elia Viviani nyerte a Brit Körverseny első szakaszát

Beaumaris Anglesey és Wrexham között egy 177 kilométeres szakasszal rajtolt el a kiemelt kategóriás Brit Körverseny. Habár a táv három kisebb emelkedőt is tartalmazott, ennek ellenére végül mezőnyhajrá döntött, ahol Elia Viviani (Sky) bizonyult a legjobbnak Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) előtt. Összetettben természetesen az első napot követően szintén Viviani vezet.

Fabio Felline győzelme a GP de Fourmies egynaposán

Franciaországban Fourmies környékén immáron 85. alkalommal került megrendezésre a kiemelt kategóriás GP de Fourmies – La Voix du Nord egynaposa, melynek távja egy viszonylag nehéz pályán 205 kilométer volt. Az útvonal karakterisztikája ellenére végül mezőnyhajrá döntött, amelyben Fabio Felline (Trek Factory Racing) volt a leggyorsabb Tom Boonen (Etixx-Quick Step) és Nacer Bouhanni (Cofidis) kettőse ellenében.

Újabb Cannondale-Garmin siker Albertában

Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin) révén immáron zsinórban a harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Cannondale-Garmin csapata az Albertai Körversenyen. A kiváló dán kerékpáros egy remek szökés végén közel másfél perc előnnyel ért haza a főmezőny előtt. Persze ehhez kellett az is, hogy a mezőnyt rossz irányba tereljék.  A második Laurent Didier (Trek Factory Racing), míg a harmadik Bauke Mollema (Trek Factory Racing) lett. Összetettben Mollema előnye továbbra is hat másodperc Adam Yates (Orica-GreenEDGE) előtt.

Lisa Brennauer nyerte a Boels Rental Tourt

Az utolsó nap során Valkenburgba érkezett a mezőny, mintegy 117 kilométert maga mögött hagyva. A kerékpársport rajongói által igencsak jól ismert emelkedőn természetesen annak rendje és módja szerint rostálódott meg a sor. Az etapgyőzelmet végül Thalita De Jong (Rabobank-Liv) szerezte meg Elisa Longo Borghini (Wiggle-Honda) és Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) előtt.

Összetettben Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) diadalmaskodott Lucinda Brand (Rabobank-Liv) és Ellen Van Dijk (Boels-Dolmans) kettőse ellenében. A pontversenyt Lucinda Brand (Rabobank-Liv), a hegyi összetettet Alena Amialiusik (Velocio-SRAM), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Thalita De Jong (Rabobank-Liv), míg a csapatversenyt a holland Rabobank-Liv nyerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes